Ötmillió forintos újszülött életmentő műszert kapott a gyermekklinika + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

muszeratadas01_kfA hűtőberendezés az oxigénhiányos újszülöttek ellátását segíti, megelőzve a neurológiai károsodást és egyéb szövődményeket. Magyarországon Szegedé a második ilyen készülék, amelyet kedden, sajtótájékoztató keretében mutattak be és adtak át a gyermekklinikának.

A Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány és a támogatók széles sorának köszönhetően tovább bővült a kicsik megmentésére szolgáló műszerek palettája. A szegedi klinika Perinatális Intenzív Centruma így egy, az egész országban ritkaságnak számító eszközzel bővült, amelynek segítségével az egész dél-alföldi régióban el tudják majd látni a beteg gyermekeket.

A mintegy ötmillió forintos hűtőberendezés az oxigénhiányból fakadó károsodást szenvedett csöppségek ellátására szolgál, lehetőséget teremtve a kicsiknek arra, hogy minőségi felnőtt életük legyen. Utóbbi különösen fontos, hangsúlyozta Francia Péter osztályvezető, hiszen nem csak azt kell szem előtt tartani, hogy a gyerekek életben maradjanak, hanem azt is, hogy kedvező kilátásokkal induljanak neki az életnek. A keddi sajtótájékoztatón megtudtuk, akár a 800 grammal született picik is jó esélyekkel indulnak. Csoma Zsanett, az alapítvány kuratóriumi elnöke bejelentette, a költséges eszközhöz beszerzése a Szegedi Nemzeti Színház szeptemberi jótékonysági koncertje után vált valósággá.

Előző sztori

A legendás Árpád sínautóbusz parallel halad a Bécsbe tartó Advent Expressz Élményvonattal

Default thumbnail
Következő sztori

A környezeti fenntarthatóságra hívta fel a figyelmet Áder János

Legutóbbi hasonló cikkek