Egészség

Ötmillió forintos újszülött életmentő műszert kapott a gyermekklinika + FOTÓK

Ötmillió forintos újszülött életmentő műszert kapott a gyermekklinika + FOTÓK

2014. december 9., kedd
Ötmillió forintos újszülött életmentő műszert kapott a gyermekklinika + FOTÓK
muszeratadas01_kf

A hűtőberendezés az oxigénhiányos újszülöttek ellátását segíti, megelőzve a neurológiai károsodást és egyéb szövődményeket. Magyarországon Szegedé a második ilyen készülék, amelyet kedden, sajtótájékoztató keretében mutattak be és adtak át a gyermekklinikának.

A Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány és a támogatók széles sorának köszönhetően tovább bővült a kicsik megmentésére szolgáló műszerek palettája. A szegedi klinika Perinatális Intenzív Centruma így egy, az egész országban ritkaságnak számító eszközzel bővült, amelynek segítségével az egész dél-alföldi régióban el tudják majd látni a beteg gyermekeket. A mintegy ötmillió forintos hűtőberendezés az oxigénhiányból fakadó károsodást szenvedett csöppségek ellátására szolgál, lehetőséget teremtve a kicsiknek arra, hogy minőségi felnőtt életük legyen. Utóbbi különösen fontos, hangsúlyozta

Francia Péter

osztályvezető, hiszen nem csak azt kell szem előtt tartani, hogy a gyerekek életben maradjanak, hanem azt is, hogy kedvező kilátásokkal induljanak neki az életnek. A keddi sajtótájékoztatón megtudtuk, akár a 800 grammal született picik is jó esélyekkel indulnak.

Csoma Zsanett

, az alapítvány kuratóriumi elnöke bejelentette, a költséges eszközhöz beszerzése a Szegedi Nemzeti Színház szeptemberi jótékonysági koncertje után vált valósággá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.