Közélet

Megnyílt Szeged első adalékszer mentes élelmiszerboltja + FOTÓK

Megnyílt Szeged első adalékszer mentes élelmiszerboltja + FOTÓK

2014. december 15., hétfő
Megnyílt Szeged első adalékszer mentes élelmiszerboltja + FOTÓK
marant06_gs

Ízfokozó, mesterséges adalékanyag és tartósítószer-mentes élelmiszereket kínál Szeged első adalékmentes élelmiszerboltja. A Petőfi Sándor sugárúton található üzlet egyike annak a huszonkét Csongrád megyei vállalkozásnak, melyek állami támogatásból kezdhették meg működésüket.

Hazai termelőktől származó tejtermékek, lekvárok, fűszerek, gyümölcslevek is kaphatóak a Petőfi Sándor sugárút 5. szám alatt nyílt üzletben. A portéka közös tulajdonsága, hogy adalékmentes élelmiszerek: tartósítószert, ízfokozót és mesterséges színezéket egyik sem tartalmaz. Sokat ezek közül a különböző ételallergiával küzdők is használhatnak, és egyedül ebben az üzletben beszerezhetőek Szegeden.

Büfékocsi és bioszolárium is nyílt a támogatásból

Az üzlet tulajdonosa,

Lantos-Kótai Yvett

két évig munkanélküli volt, ez idő alatt kezdett el foglalkozni az élelmiszerek hagyományos elkészítésével. "Igyekeztem eltanulni a lekvár-, mustár- és tormakészítés házi előállításának módozatait, ekkor tűnt fel, hogy az élelmiszerboltok üzletein lévő termékek sok olyan összetevőt tartalmaznak, melyek csak a polcidőt hosszabbítják. Az itteni termékek csak természetes alapanyakokat tartalmaznak, ráadásul hazai termelőket támogathatunk a vásárlásukkal" - hangsúlyozta Lantos-Kótai Yvett.

A Marant Market egyike azon 22 vállalkozásnak, amely sikeresen pályázott a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett támogatásra. Ennek keretében maximum 3 millió forintig terjedő, beruházási célú, kamatmentes tőkejuttatást kaphatott mindaz, aki megfelelt a pályázati feltételeknek. "A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 45 millió forintos kerettel rendelkezett az ehhez hasonló vállalkozások felkarolásához, melyhez további 20 millió forintot kapott a megye. Rendkívül nagy érdeklődés kísérte, a megyében 43 pályázat érkezett be összesen 100 millió forintos igénnyel" - mondta el Juhász Tünde kormánymegbízott. Tevékenységi körük tekintetében széles skálán mozognak a pályázók: játszóház, ajándékbolt, büfékocsi-üzemeltetés, bioszolárium és csemegefürj tenyésztés is megnyílhatott a pályázatnak köszönhetően. "Minden vállalkozó kedvűt arra bíztatok, hogy merjen álmodni, és a jövőben is éljen a pályázatok nyújtotta lehetőséggel" - hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.