Közélet

Megdőlt a napi melegrekord, Szegeden marad az enyhe idő

Megdőlt a napi melegrekord, Szegeden marad az enyhe idő

2014. december 14., vasárnap
Megdőlt a napi melegrekord, Szegeden marad az enyhe idő

Megdőlt a napi melegrekord, a Baranya megyei Drávaszabolcs mellett 17,2 Celsius-fokot mértek vasárnap - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

A rekordot egy új, idei telepítésű mérőállomáson regisztrálták. Mint a meteorológiai szolgálat közleményében írta, a korábbi csúcsot 1989-ben Szekszárdon mérték, akkor 17,1 Celsius-fokig emelkedett napközben a hőmérséklet. Hozzátették: a rekord születésével egy időben, a nem is olyan távoli Pápán mindössze 1,1 Celsius-fokot mértek, arrafelé egyébként a szombaton ilyenkor mérthez képest 10 fokkal volt hidegebb az idő, mert megmaradt a sűrű köd a térségben. Ha hihetünk az

Országos Meteorológiai Szolgálat

előrejelzésének, a jövő héten végig kitart az enyhe, inkább őszies idő. Szegeden hétfőn és kedden 9-10 fok körüli lehet a maximum hőmérséklet, felhős és helyenként borult idővel kísérve. A hét közepén némi lehűlés jön, szombatra azonban ismét elérheti a 12 fokot a hőmérséklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.