Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kosárlabda: veretlenül zárta az őszt a Kosársuli

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

vass_peter_kosarsuliMár az első félidőben eldöntötte a Salgótarján elleni rangadót a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák mind a kilenc eddigi bajnokijukat megnyerték az ősszel, így hibátlanul állnak az NB I/B Keleti csoport élén. A Kosársuli játékosai azonban nem pihenhetnek sokáig, mivel január első hétvégéjén Hepp Kupa négyes döntőn lépnek pályára a Hódtói Sportcsarnokban.

A vendég tarjániak – soraikban három Vásárhelyen nevelkedett fiatallal, Schéda Martinnal, Czuprák Ádámmal és Rácz Tamással – nem titkoltan győzni jöttek Vásárhelyre és ennek megfelelően talán túlzott magabiztossággal készülődtek az összecsapásra. A Kosársuli azonban gyorsan lehűtötte a vendégek reményeit, hiszen szenzációsan kezdték a találkozót. Az örökifjú Nyilas először Rostás Imrének osztott ki egy gólpasszt, majd bevágott egy hármast és egy közelit. Két és fél perc és 9-2 után kezdtek ébredezni a salgótarjániak, előbb Schéda, majd Madár szerzett pontokat. Ez azonban nem szegte a hazaiak kedvét, akik Nyilas, Vejinovic és Rostás Imre pontjai jóvoltából a hatodik percben már 18-5-re vezettek. A folytatásban Vas Péter sem maradt ki a pontgyártásból, így a különbség az első tíz perc végére sem változott jelentősen.

A második játékrész elején sem vettek vissza a tempóból a kék-sárgák. Sorrendben Mócsai, Vejinovic, Nyilas, majd kétszer Gruda juttatta a gyűrűbe a labdát. (37-15). A ponterős támadójáték mellett a védekezés is elég jól ment Elek András tanítványainak, még az Egerből frissen igazolt Szabó Pétert is sikerült hatástalanítani, mindezt úgy, hogy a második periódus derekáig csak 17-et dobott az ellenfél. A negyed elején beállt Grudával sem tudtak mit kezdeni a vendég piros-fehérek és a 18. percben már 32 ponttal vezettek, 50-18-at mutatott az eredményjelző. A nagyszünetre ugyan valamelyest csökkent a különbség a két csapat között, de az 52-29-es állás így is több mint megnyugtató volt a hazaiak számára.

Pap Iván sportszerűtlenjével folytatódott a rangadó, amiből négy pontot gyűjtöttek a hazaiak, Pap azonban két trojkával javított hibáján, majd hamarosan 19-re (24. perc: 58-39) olvadt a differencia. A vásárhelyiek ugyanakkor gyorsan magukhoz tértek, sokpasszos és eredményes kosárlabdával megint jelentős, 25 pontos előnyt harcoltak ki. Ekkor egyébként már a Hódmezővásárhely öt kosarasa járt tíz pont fölött.

Nem maradt túl sok kérdés a zárónegyedre, amelynek kezdete előtt 74-49 állt az eredményjelzőn. Lassan telt az idő, nem sok kosár esett az első percekben, az ex-vásárhelyi Schéda és Czuprák tartotta a lelket a Nógrád megyeiekben, a győzelem azonban nem forgott veszélyben, sőt állandósulni látszott a 20 pont fölötti vezetés. Végül a Vásárhely 89-71-es diadallal zárta a Salgótarján elleni találkozót, így kilenc győzelemmel a tabella élén várja a januári folytatást.

Kosárlabda NB I/B Keleti csoport, 9. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli SE – Konecranes-Salgótarjáni KSE 89-71 (23-13, 29-16, 22-20, 15-22)
Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 600 néző. Vezette:. Gergely Cs., Borgula Gy és Balogh Gy.
Kosársuli: Vejinovic 5, ROSTÁS I. 12, VAS 15, NYILAS 17/9, VARGA 13. Csere: GRUDA 12, Czibere 2, Genal 2, Kelemen 4, Rostás G. 2, Mócsai 3, Kukla 2. Edzők: Elek András és Utasi Gábor.
Salgótarján: Madár, Dániel, Schéda 4, Gorski, Pap 16/6. Csere: Szabó P. 14/6, Czuprák Á. 2, Rácz T. 4, Pribic 2, Oluic. Edző: Papp Attila.

Elek András: “Az első félidőben remekül játszott csapatunk és ekkor el is döntötte a mérkőzés sorsát. Szünet után már akadozott a játékunk, mindenkinek ígyekeztünk játéklehetőséget biztosítani, de a különbség végig megnyugtató volt a javunkra.”

A 9. forduló további eredményei: Szolnoki Olaj KK U23 – Mercedes-Benz Gyár KA 77-46, Bp. Honvéd SE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 74-78, Debreceni EAC – Békési SzSK 108-79, Óbudai Kaszások – EKF-Eger-KOK SE 104-82, TF Budapest – Budafok 75-70.

A bajnokság állása: 1. Vásárhelyi Kosársuli 1,00 (9 győzelem – 0 vereség), 2. Debreceni EAC 0,94 (8 – 1), 3. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 0,89 (7 – 2), 4. Békési SzSK 0,78 (5 – 4), 5. Óbudai Kaszások 0,78 (5 – 4), 6. Bp. Honvéd SE 0,75 (5 – 5), 7. TF Budapest 0,75 (4 – 4), 8. Konecranes-Salgótarjáni KSE 0,72 (4 – 5), 9. EKF-Eger-KOK SE 0,67 (3 – 6), 10. Szolnoki Olaj KK U23 0,61 (2 – 7), 11. Mercedes-Benz Gyár KA 0,57 (1 – 6), 12. Budafok 0,50 (0 – 9).

A bajnokság 2015. január 10.-én folytatódik, ezen a napon a Vásárhelyi Kosársuli Békésen lép pályára.

Vásárhely rendezheti a Hepp Kupa négyes döntőjét

Az MKOSZ január 3-ára és 4-ére írta ki a Hepp Kupa négyes döntőjének időpontját, amelynek rendezési jogát a Vásárhelyi Kosársuli nyerte el. A Final Fourba Vejinovicék mellett a Konecranes-Salgótarjáni KSE, a Debreceni EAC és a TF-Budapest jutott be. Az első napon 15.30-kor a Salgótarján a Debrecennel mérkőzik, majd 18 órától kerül sor a másik elődöntőre, a Vásárhelyi Kosársuli – TF Budapest találkozóra. Másnap először a két vesztes mérkőzik egymással, majd az első napi két győztes mérkőzik a Hepp Kupáért.

Hírzóna

Elhunyt Tass Olga olimpiai bajnok tornász

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Kilencvenegy esztendős korában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Teniszközpontot alakítanak ki Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Liget utcában.

Tovább olvasom

Sport

Sorsoltak a Magyar kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Az első megyei fordulót augusztus első hétvégéjén rendezik.

Tovább olvasom

Aktuál