Kosárlabda: a Hepp Kupa négyes döntővel kezdődik az év szombaton Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli_hepp_kupaA Debrecen-Salgótarján elődöntővel kezdődik szombat délután a két napos Hepp Kupa négyes döntő Vásárhelyen, a Hódtói Sportcsarnokban. A Vásárhelyi Kosársuli az első napon a TF-Budapesttel csap össze a nagydöntőbe jutásért. Az NB I/B keleti csoportjának erősségét mutatja, hogy a négyes döntőbe – a nyugati csoportbeli gárdákat kiverve – valamennyi csapat innen jutott be. Kedvcsinálónak bemutatjuk a Final Fourba jutott gárdákat.

A kereteket nézve a bajnoki tabella hatodik helyén tanyázó Tehetséges Fiatalok-Budapest tűnik a leggyengébbnek a négy együttes közül. Ennek ellenére senki sem veheti fél vállról őket. A kék-sárga szurkolók jól emlékezhetnek rá, hogy a vásárhelyiek csak az utolsó percekben tudtak fordítani idegenben. Elsősorban Katona Róbertet és Beák Gábort kell kordában tartani a sikerhez.

A Debreceni EAC az egyetlen együttes a résztvevők közül, akikkel még nem találkozott a Kosársuli a bajnokságban. A cívisváros fiataljai 8-1-es mutatóval állnak a Vásárhely mögött a második helyen az NBI/B keleti csoportjában. Jó formájukat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyetlen vereségüket még a legelső fordulóban szenvedték el az Eger ellen. Leginkább Takács Dániel és 20 éves Nagy Botond törhet borsot az ellenfelek orra alá.

A Salgótarjánról lehetnek legélénkebb emlékei a vásárhelyi drukkereknek. Nyilasék december 20-án 89-71-re diadalmaskodtak ellenük Hódmezővásárhelyen. A Nógrád megyeiek jelenleg a számukra csalódást jelentő hetedik helyen állnak a bajnokságban. A játékosállományuk alapján azonban ennél sokkal jobb szereplés várható el tőlük. A salgótarjániak megerősítették keretüket és a Kosársuli ellen már a frissen szerződtetett Szabó Péter sem hiányzott a 9. fordulóban. Mellette Tutusról, Madárról, Gorskiról és Papról sem szabad megfeledkezni.

A hazai környezet, az eddigi bajnoki és kupaszereplés a Vásárhelyi Kosársulit teszi a legnagyobb esélyessé. Elek András tanítványai eddig egyetlen idei tétmeccsükön sem találtak legyőzőre. A B-csoportban szerzett kilenc siker mellett a további négy kupaösszecsapáson aratott 4 győzelem sok erőt adhat a hétvégi derbikhez. A gárda legnagyobb fegyvere az lehet, hogy 7-8 olyan spíler közül válogathatnak az edzők, akik képesek egyedül eldönteni egy rangadót. Vas Péter, Varga Dániel, Rostás Imre, Czibere Zoltán, Nyilas István és Vejinovics Szasa mellett az utóbbi találkozókon villogó Gruda Gergely, Kelemen Balázs, valamint Momir Genal is kulcsszereplő lehet.

A Hepp Kupa Final Four elődöntőit 2015. január 3-án (szombaton) 15.30, illetve 18.00-kor, míg a bronzmeccset és a döntőt január 4-én (vasárnap) rendezik a Hódtói Sportcsarnokban. Az összecsapások megtekintése a két főtámogatónak, a Takarékbank Zrt-nek és a Magyar Földgáztározó Zrt-nek köszönhetően ingyenes.

Default thumbnail
Előző sztori

Fokozottan ügyelni kell a háziállatokra szilveszterkor

Default thumbnail
Következő sztori

Fogadóórát tart a szegedi rendőrkapitány

Legutóbbi hasonló cikkek