Sport

Kézilabda: visszavonul az SZKKSE csapatkapitánya

Kézilabda: visszavonul az SZKKSE csapatkapitánya

2014. december 11., csütörtök
Kézilabda: visszavonul az SZKKSE csapatkapitánya
szkkse_sajtaj02_kf

Csütörtök délelőtt bejelentette visszavonulását Lehmann-Dobó Andrea, a női kézilabda NB I-ben szereplő Szeged KKSE csapatkapitánya.

A Gőry Pince és Terasz étteremben tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a 34 éves játékos december 30-án, a Dunaújváros elleni hazai mérkőzésen viseli utoljára az együttes mezét. "Őszintén bevallom, nem sikerült teljesítenem, amire a szezon előtt számítottam. Egyáltalán nincs bennem sértődöttség, de nehéz volt lelkileg feldolgoznom, hogy korábbi 60 perces játékosként idén már nem kaptam annyi lehetőséget, mint amennyi erőt még éreztem magamban. Büszke vagyok rá, hogy csapatkapitány lehettem, de úgy láttam, a pályán már nem tudom motiválni a lányokat, nem tudok nekik plusz erőt adni a játékommal, a góljaimmal, függetlenül attól, hogy a bemelegítés során, vagy a félidőben tudtam rájuk némiképp hatni. Igyekeztem átlépni ezeken a problémákon, de gondolnom kell a családomra és az egyetemen végzett munkámra is, ezért úgy döntöttem, visszavonulok" - fogalmazott

Lehmann-Dobó Andrea

az okokról a média képviselői számára.

szkkse_sajtaj03_kf

A Mezőkövesdre távozó

Rapi Róber

t helyét a felnőtt gárda technikai vezetőjeként átvevő

Laczkó Szabolcs

kifejtette, a leköszönő csapatkapitány hozzáállása mindig is példaértékű volt, és az egyesület semmiképpen sem szeretné őt elengedni soraiból, ezért jelenleg is zajlanak a tárgyalások arról, milyen pozícióban tudna rá számítani a csapatot körülvevő apparátus.

Marosán György

vezetőedző kitért rá, elfogadja játékosa döntését, még ha furcsa érzés is lesz számára, hogy január elseje után már nélküle kell levezetnie a tréningeket. "Speciális volt a kapcsolatunk, tulajdonképpen Andi volt a jobb kezem. Nagyon jó munka- és baráti kapcsolat alakult ki közöttünk, és bár még a jövő zenéje, milyen formában folytatja nálunk, egy biztos: nem tudom elképzelni a szegedi női kézilabdát Lehmann-Dobó Andrea nélkül" - jelentette ki az SZKKSE mestere.

szkkse_sajtaj04_kf

A rutinos beállós újságírói kérdése válaszolva úgy foglalt állást, nem zárkózik el alacsonyabb osztályú kluboktól érkező megkeresések elől, de jelenleg nem ez a legfontosabb kérdés a jövőjét illetően. Először szeretné kivárni, milyen pozícióra kérik fel jelenlegi egyesületétől, illetve mindenképpen össze kell majd mindezt egyeztetnie a családdal és a munkával. Szintén elhangzott a sajtóeseményen, hogy az SZKKSE vezetése megerősítette posztján Marosán Györgyöt. "A vezetőség biztosított a bizalmáról és támogatásáról. Bizakodva tekintek a jövőbe, érzem az erőt mögöttem, megnyugtat, hogy a háttérben rendben fognak zajlani a dolgok" - fogalmazott a tréner. "Tartalmas ősz van mögöttünk, egy olyan ősz, amilyet már régen élhettek át a szegediek. Új csapatot kellett építenünk, aminek során sokszor külső nehézségek miatt sem tudtunk gondtalanul dolgozni. Persze, nem szeretném erre fogni az eredményeinket. Tény, hogy a játékosok kiválasztása során követtem el hibákat, ez az én felelősségem. Igyekszünk ezen javítani. Vannak pótolandó hiányposztok, viszont nem fogunk kapkodni az igazolásokkal. Nem a legközelebbi, december 30-i meccsre kell összeállnia az együttesnek, hanem az április-májusi időszakra. A bajnokság lebonyolítási rendszerének köszönhetően ugyanis akkor dől el a bennmaradás. Akkor vívunk majd hat olyan találkozót, amelyek mindegyike egy-egy olimpiai döntővel fog felérni számunkra. Nem tudok pontszámot ígérni a hátralévő mérkőzéseinken, de azt igen, hogy vért és verítéket nem kímélve fogunk dolgozni, hogy elérjük a céljainkat a világ legerősebb bajnokságában" - summázott Marosán edző, hozzátéve, mind a szurkolók, mind a média, mind pedig a játékosok részéről türelmet kér, mert csak az vezethet eredményre.

szkkse_sajtaj01_kf

Végezetül Laczkó Szabolcs elárulta, a klub folyamatosan tárgyal. Egyrészt lehetséges szponzorokkal, hogy a csapat gazdasági hátterét még biztosabbá tegyék, másrészt játékosokkal is. Az esetleges személycserékről a keretben januárra ígér bővebb tájékoztatást az SZKKSE, amikorra letisztázódnak a legfontosabb kérdések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.