Kézilabda: Gól- és plüsseső Pick-győzelemmel + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-balatonfured10_kf

Az első félidő gyengébb játéka után magabiztos, tizenkét gólos sikert aratott a MOL-Pick Szeged a Balatonfüred ellen, amelyen még a kapus, Sierra is gólt szerzett.

A szombati Kielce elleni csata után ezúttal a bajnokságban lépett pályára a MOL-Pick Szeged, amely a Balatonfüredet fogadta. Még a kezdés előtt záporoztak a plüssök a pályára, hiszen ezúttal rendezték meg a hagyományos plüssdobálást, az ily’ módon felajánlott tárgyakat pedig jótékony célra fordítják.

Nehezen indult be a Pick Szeged gépezete, amely három hétméterest is rontott a meccs korai szakaszában, így a Balatonfüred nem csak hogy nem szakadt le, hanem még a vezetést is megszerezte a félidő második felében. (10-11) A játékrész hajráját aztán megnyomta a MOL-Pick Szeged, Balogh góljai, valamint Wyszomirski hárított büntetője után már hárommal vezetett Juan Carlos Pastor együttese, elsőként pedig Parrondo értékesített egy büntetőt már időn túl, így négygólos előnnyel fordulhattak a csapatok.

A második félidőben aztán egyre jobban növelték előnyüket Vadkertiék, főleg Robledo volt igazán elemében, a sérüléséből visszatért játékos végül nyolc gólig jutott, a meccs ezen periódusában pedig sorra lőtte a gólokat. A kapuban Sierra váltotta Wyszomirskit, a spanyol jól szállt be a meccsbe, több bravúrt is bemutatott, sőt, öt perccel a vége előtt egy hárított ziccer után még gólt is szerzett, miután emberhátrányos szituációban üresen maradt a Balatonfüred kapuja, Sierra szinte egész pályás ívelése pedig pontos volt. Már korábban megvolt a tízgólos különbség a csapatok között, volt, hogy tízen belül tudott jönni a Balatonfüred, de végül a MOL-Pick Szeged magabiztos, tizenkétgólos győzelmet aratott a fürediek felett, így ezt a bajnokiját is behúzta, így továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot.

A szegedi együttes legközelebb szombaton a fővárosban, a PLER otthonában lép pályára 18 órától.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló

MOL-Pick Szeged-Balatonfüredi KSE 38 – 26 (17-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezeti: Dobrovits Csaba, Tájok Péter.
Pick Szeged: Wyszomirski – Källman 1, Balogh 3, Bombac 2, Zubai 1, Ilyés 2, Prodanovic 1. Csere: SIERRA (kapus) 1, Mindegía 3, Vadkerti 2, ROBLEDO 8, Fekete 1, Blazevic, Vranjes 2, ANCSIN 7, Parrondo 4/3.Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Székely – Gerdán, Németh 2, Győri 7/1, Bánhidi 3, Törteli, Szöllősi 5. Csere: Borbély (kapus), Vasvári, Ligetvári, Gábori, FALUVÉGI 6, Nemes 1, Grigorev, Iváncsik, Kovacsics 2. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 7/3 ill 2/1
Kiállítás: 6 ill. 8 perc.

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

60′ Az eladott labda után Faluvégi végül összeszedi Ilyés mellett, majd a kapuba lő, 37-26. Kevesebb, mint 30 másodperc van hátra: Feketének készítik elő, aki el is vállalja, és bent is van a léc alatt, 38-26! Ez a vége, Fekete gólja zárja a meccset, amelyet 12 góllal, 38-26-ra nyer meg a MOL-Pick Szeged, így tizenötödik bajnokiját is megnyerte a szegedi együttes.

59′ Ismét Faluvégi vállalta el,de pontosan Sierra kezei közé lőtt.

58′ Faluvégi talpról eleresztett bombája a felső lécről vágódik fölé. A fiatal Fekete is pályán a Pickben, Ilyés megy fel kilencről, a kapus mozgásával ellentétes irányba lő, 37-25.

57′ Sierra olvassa az átlövést, majd Vranjesnek megy a bejátszás, aki pattintva küldi a léc alá a labdát, 36-25.

56′ Balogh átlövését még védi Székely, azonban a kipattanó éppen Mindegíát találja meg, aki az alsóba lő, 35-25.

55′ Győri látja meg a szabad területet, betörését nem tudja védeni Sierra, 34-25. Időt kér Juan Carlos Pastor.

55′ SIERRA! Ziccert védett, majd mivel emberhátrányban rendre lehozzák a kapusukat a vendégek is, üres volt a balatonfüredi kapu, a spanyol portás pedig a saját kapujából az ellenfelébe dobta a labdát, 34-24.

54′ Szépen folyt a labda középről egészen Vadkertiig, azonban Székely védte a cséká lövését, viszont emberelőnybe kerülünk, Vasvárit állítják ki arcon ütésért.

54′ Győri egy lövőcsel után másodjára már elengedi kilencről, az alsóban köt ki a labdája, 33-24.

52′ Sierra ezúttal lábbal, szinte spárgázva védi Ligetvári löketét. Ilyés játssza meg középen Vranjest, akit ketten sem tudnak megállítani, hetes: Parrondo ezt a kapufára lövi, de a kipattanót egyből visszaküldi Székely kapujába, 33-23.

51′ Bánhidi nagy erejű lövését védte remekül Sierra, a kipattanót azonban a Balatonfüred szerzi meg, majd éppen Bánhidi dobja be másodjára, 32-23.

49′ Németh dobja be Sierra mellett, sőt, Baloghot le is küldik két percre, így jöhet az ilyenkor megszokott kapus nélküli játék, az átlövés végén azonban csak a kapufát találja el Ilyés.

48′ Mindegíának elsőre kiperdül a kezéből a labda,de összeszedi, azonban a rövidre tartó lövését lábbal védi Székely. Vranjes szeretett volna komolyabb ítéletet, de határozottan mutatja a játékvezető, hogy keljen fel. Most nem engedik el, ez már hetes. “Ugyanezt csinálták!” – kiabálják a szurkolók. Parrondo lövőcselek után az alsóba vágja a büntetőt, 32-21.

no images were found

47′ Győri előtt nyílt meg a terület, ő pedig nem vitte közelebb, mintegy tíz méterről lőtte el, ezt most nem tudta védeni Sierra, 31-21.

46′ Ismét Sierrában akad el a ziccer, hihetetlen, amit most a kapuban művel Sierra! Prodanovic indul, ő is ziccerben, bepattintja Székely alatt, 31-20.

44′ Sierrának gólt lőni kemény feladat, újabb bravúrral jelentkezik a spanyol! Ancsin kőkeményen lő a hosszúba, nem tudták blokkolni őt, 30-20.

43′ Källman szerzi huszonkilencedik szegedi gólt, ami azt jelenti, hogy számolhat a közönség, tíz van közte, 29-19. Bánhidi beállóból azonban tízen belülre hozza a Balatonfüredet, 29-20.

42′ Szöllősi vállal el újra egy átlövést, de Sierrán most nem tudott kifogni. Ancsin eladja a labdát, Kovacsics indulhat meg vele, ziccer, de Sierra védi! Sőt, egy hosszú indításnál kimozdul a kapujából a spanyol, és “kiveszi” Kovacsics kezéből a labdát.

41′ Sierra mutat be egy bravúrt Szöllősi bombáját követően! Ancsin lökete azonban pontosan a sarokban köt ki, 28-19, fokozatosan növeli a különbséget a Pick, Csoknyai István pedig időt kér.

40′ Faluvégi átlövését a kapufa segítségével védi Sierra, majd a kontra végén Zubait rántják le, hétméterest lőhetünk, Parrondo végzi el: a második büntetőjét is bedobja, 27-19.

no images were found

39′ Ki más, Robledo! Nagyon elkapta a fonalat a sérüléséből nemrég visszatért játékos, már héttel vezet a Pick, 25-18. Azonban csökken a különbség Faluvégi átlövése után, Sierra ezt nem védhette, 25-19. Bombac villan, mindenki passzra számított, ő azonban ellőtte, 26-19.

38′ Robledo belelendült, ismét mattolja Székelyt,24-18, az eddigi legnagyobb különbség. Egy ütközés után Szöllősi marad lent a pályán, így megakad a Pick kontrája, miután megállítják a játékot a sporik.

38′ Újabb páros kiállítás, középen látott durvaságot a játékvezető, Zubait és Gerdánt is kiküldi két percre.

37′Bombac leteszi a szélre Källmannak, aki az érkező Robledonak passzol, a spanyol pedig pontosan a hosszú felsőbe lő, ez is remekbe szabott gól, 23-17. Szöllősi szerez újabb gólt, remekül játszik a fürediek átlövője, 23-18.

35′ Bombac és Robledo remek összjátéka után utóbbi előtt nyílik meg a fal, aki ki is használja ezt, és a felsőbe bombáz, pazar akció volt, 21-16. Faluvégi újabb gólt szerez, de a gyors középkezdés után Ancsin is betalál, így 22-17, ezúttal lerohanásból eredményes a Pick.

34′ Ancsin szerzi a huszadikat, a hatosról elhajolva dobja a kapuba a labdát, 20-15. Ismét egy eladott labda, aminek a végén Faluvégi lő egy nagy gólt talpról, 20-16.

no images were found

33′ Eladjuk a labdát támadásban, megindulna a Balatonfüred, de Bombac megállítja Törtelit, fontos mozdulat volt ez Bombactól!

32′ Szöllősi nagyon veszélyes, ezt ismét bizonyítja, a félidőben beállt Sierra lába mellé küldi nagy erővel a labdát, 18-14. Robledo gyorsan válaszol, 19-14. Majd ismét Szöllősi jelentkezik egy átlövéssel, 19-15.

31′ Zubai! Egy remek passz után pimasz mozdulattal lőtte el Székely mellett a labdát, 18-13.

31′A friss világbajnok Nagy Pétert, a szövetség által az év súlyemelőjének megválasztott sportolót köszöntötték a második félidő elején. A Pick kezdte a játékot.

SZÜNET

30′ Vranjest nem tudják feltartóztatni, lefordul ismét, mellélő, azonban hetes, méghozzá időn túli büntető. Eddig egyet sem sikerült bedobni: Parrondo változtat ezen, és kialakítja a félidőre az eddigi legnagyobb különbséget, 17-13-ra vezet a szünetben a Pick Szeged, amely döcögősen kezdett, de magabiztos előnnyel pihenhet.

30′ Fél perc még a szünetig, a labdával akad egy kis probléma, majd folytatják, de csak Juan Carlos Pastor időkérése után.

29′ Hetes! Győrivel szemben látta szabálytalannak Ancsint a játékvezető, a sértett áll oda: Wyszomirski megfogja, bravó!

28′ Faluvégi talpról lövi ki a felső sarkot, tartja magát a vendég csapat, 15-13. Azonban itt van Balogh gyors válasza, ő az alsót választja, visszaáll a háromgólos különbség, 16-13.

27′ Győri kegyetlen nagy gólt ragaszt Wyszomirski kapujába átlövésből, 14-12. Higgadtságra inti a vendég játékost, valamint Vranjest a játékvezető, de Vranjes ezt gyorsan feledteti egy góllal, szép befordulását követően lövi el Székely mellett, 15-12.

26′ Gábori kezéből kicsúszik a labda,ezt követően Bombac indul meg középen, de faultolják. Az irányító hát mögötti passza nem jó Vranjesnek, de sarokdobással folytatódik a játék. Balogh megy fel a szaggatottról, és a hosszú alsóba bombáz, 14-11, először vezet három góllal a Pick Szeged.

no images were found

25′ Bombac bújt ki két védő között, és még éppen volt annyi helye, hogy talpról megnézze a hosszú alsót, 13-11. Hosszú idő után vezet kettővel a Pick Szeged. Időt kér Csoknyai István.

23′ Ancsin remek védekezése Szöllősivel szemben, a vendégek legaktívabb játékosát állítja meg Ancsin, a támadófault után pedig remek figurát követően Vadkerti szerzi második gólját, átejtve Székelyt, 12-11.

23′Baloghot ereszti el nehezen Győri, de nincs két perc. Balogh góllal büntet, nem tudták most tartani vele a lépést, 11-11.

22′ Ilyés egyenlít, jó lenne most nem gólt kapni újra, de nem ússzuk meg, Győrire jön ki a figura középen, és az alsóba lő, ezt Wyszomirski nem védhette, 10-11.

21′ Szöllősi nagyon aktív, egy csel után elvállalja, és megszerzi a vezetést a Balatonfüred, 9-10. Blazevic kap sárgát, miután odaütött Szöllősinek.

19′ Szöllősi tör be középen, nem tudjuk megfogni, Wyszomirski pedig csak lelassítani tudja a labdát, védeni nem, 8-8. Mindegía válaszol, 9-8, de nem sokáig, a bejátszást Nemes teszi el Wyszomirski mellett, újra iksz, 9-9.

18′ Källman és Gábori akaszkodnak össze, a játékvezető diplomatikusan mindkét játékost két percre kiállítja. Azonban a csapatkapitány megszerzi első gólját, Vadkerti szerzi vissza a vezetést a Picknek, 8-7.

17′ Győri egyenlít ismét, 7-7. Nem pörög teljesen a Pick Szeged, egyelőre nem tud komolyabb előnyt kiharcolni.

16′ Támadószabálytalanságot látnak Mindegíánál, de Grigorev átlövését olvassa Wyszomirski. Robledo célozza meg az alsót, de Székely rajta volt.

14′ A blokkról vágódik le a vendégek átlövése, így maradhat náluk a labda. Faluvégi kissé éles szögből vállalja el, Wyszomirski lábbal véd. A Balatonfüred is alkalmazza emberelőnyben azt a figurát, hogy leviszik a kapusukat, így az átmenetileg a kapus szerepében tetszelgő Németh szerez gólt a szélről, azonban üresen marad a vendégek kapuja, nem tudják időben visszacserélni Székelyt, Ancsin rá is ejti, de a visszafutó mezőnyjátékos kitolja, majd Mindegía másodjára már bedobja, 7-6.

13′ Mindegía látja meg a berobbanó Ancsint, jól is tör be az átlövő, Székely védi a ziccerét, de Kovacsics lerántja, amiért újabb hetest kapunk, és emberelőnybe is kerülünk, Kovacsicsot kiküldik. Ez sincs bent! Három hetesből egyet sem tudunk gólra váltani, Bombac lövését is védte Székely. A kipattanót összeszedjük, majd Ancsin ezt már nem hibázza el, 6-5.

12′ Ancsin szánta el magát egy átlövésre, ami a blokkról megy ki, azonban nem sarokdobással folytatódik a játék, hanem jöhet a vendég csapat, és akár át is veheti a vezetést. Elpasszolja a labdát Bánhidi, már passzívat jeleznek a bírók, Wyszomirski könnyedén védi Grigorev kissé elkapkodott lövését.

10′ Zubai fogja meg a levegőben ellenfelét, amiért sárgát kap, a vendégek pedig elvégezhetik első hetesüket: Győri pattintva a léc alá küldi, 5-5.

no images were found

9′ Ezúttal a szélt játsszák meg a vendégek, Kovacsics pedig felkanyarodva belövi, egyenlít a Balatonfüred, 4-4! Nem sokáig marad döntetlen, Robledo bombáz a sarokba, 5-4.

8′ Újabb hetest kapunk, ezúttal Balogh végzi majd el: ő is kihagyja! A második hetest sem sikerül értékesíteni, Székely ezt is védte!

7′ Wyszomirski indítása kicsit pontatlanra sikerült, Robledo már nem tudta bent tartani a labdát. Jó a bejátszás Bánhidinek, aki be is pattintja Wyszomirski mellett, 4-3.

6′ Labdát szerez Ancsin, Blazevic elindítja Robledót, akinek ziccerét azonban bravúrral védi Székely! Szintén egy indítás a vendégektől, Kovacsics lógott meg a többiektől, de Wyszomirski sem marad le kollégájától!

5′ Ismét egyenlít a Füred a szaggatottról, 2-2, de Ancsin villámgyorsan válaszol, 3-2. A falról levágódó labdát a léc alól üti ki Wyszomirski, majd Ancsin vágja a rövid felsőbe a labdát, 4-2.

4′ Robledo újra, ezúttal átlövésből eredményes a spanyol, 2-1.

3′ Nehezen találja a rést a Balatonfüred a szegedi falon, végül Szöllősi vállalja el kilencről,de épp Wyszomorski kezébe lő. Ancsin is a kapusba lő, majd megindul a Füred, és Kovacsics belövi a ziccert, 1-1.

no images were found

2′ Az első átlövést fogja Wyszomirski, majd a túloldalon Källmant rántják le, jár a hetes: Prodanovic kihagyja, a kipattanót azonban Robledo szedi össze, és bevágja, 1-0.

1′ A Balatonfüred kezdte a meccset.

17:01 – Mackók, kutyák és mindenféle állatok a pályán! A visszaszámolás után bedobták a plüssöket a nézők, amelyek összeszedésében Zubai Szabolcs is segített. Innentől a kézilabdáé a főszerep.

16:44 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, a csapatok már melegítenek a pályán. A Pickben mindenki ott van, míg a vendégeknél Uros Vilovski hiányozni fog, a Veszprémtől megszerzett játékos nincs ott a mai összeállításban. A lelátón is gyűlnek már a nézők, és velük együtt a plüssök is, amelyek egyelőre még a kezekben vannak.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A negyedik helyezett Balatonfüred ellen lép pályára szerdán a MOL-Pick Szeged együttese az NB I-ben. Juan Carlos Pastor tanítványai 100%-os mérleggel vezetik a honi pontvadászatot, és bár a Balatonfüred az utóbbi időben jó eredményeket produkál, abszolút meglepetés kategóriájába tartozna, ha pontot tudna szerezni a Tisza-parti városban. A fürediek legutóbb döntetlent játszottak a Csurgóval, három vereségüket pedig előző heti ellenfelük mellett a Tatabányától és a mieinktől szenvedték el. Az odavágón, Balatonfüreden bár az első félidőben megizzasztotta a Szegedet a Veszprém megyei gárda, amelyben két egykori veszprémi, Iváncsik Tamás és Uros Vilovski szerepel, a kispadon pedig Csoknyai István ül, a végére azonban sima, hétgólos győzelmet aratott a Pick Szeged. A mérkőzés ismét jótékony találkozó lesz, hiszen ezúttal rendezik meg a hagyományos plüssdobást, amelyeket jótékony célra ajánlanak fel. A diákok (14 éves korig) 100 forintért válthatnak jegyet a mérkőzésre, amely után közvetlenül kezdődik majd az ingyenesen megtekinthető Naturtex-SZTE Szedeák bajnokija a Zalaegerszeg ellen!

Default thumbnail
Előző sztori

Gyorsuló világgazdasági növekedés várható jövőre

Következő sztori

Csütörtöki programajánló: Árkád unplugged, Poén Partizánok, rock kifulladásig

Legutóbbi hasonló cikkek