Közélet

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása Baktón

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása Baktón

2014. december 4., csütörtök
Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása Baktón

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében december 8-12. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Baktó területén. Szíves türelmüket, megértésüket előre is köszönjük! - áll a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. közleményében.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett. december 8-12. között Baktón a Pázsit, Forradalom, Bognár, Levél utcákban. "A tisztítási munkák reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. Ezért kérjük a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!" - írja a közlemény. A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasolt, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt (9 óráig) a lakók vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség. A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt célja a két település ivóvíz minőségének javítása. A projekt kedvezményezettje a „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás, melynek tagjai a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és Algyő Nagyközség Önkormányzata. A nettó 3,2 milliárd forintos beruházás kivitelezője a tendernyertes AB Szeged 2013 Konzorcium, melynek tagjai az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. A kivitelezések során öt vízmű-telep technológiai fejlesztése mellett közel ötezer folyóméter új ivóvíz vezeték lefektetésére kerül sor, megtörténik a hálózat mechanikai tisztítása és az ivóvíz hálózat 11 kilométeres szakaszának rekonstrukciója is. A tervek szerint 2015 májusában záródó kivitelezési munkákat követően a két település ivóvízminősége a kormányrendeletben rögzített paramétereknek is megfelel majd, és teljesíti az uniós követelményeket is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.