Három bemutatóval indítja a jövő évet a Szegedi Nemzeti Színház

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140808_sznsz_evadnyito_sajtotajekoztato_004

Három bemutatót állít színpadra a 2015-ös év első hónapjában a Szegedi Nemzeti Színház A teátrum közönsége elsőként egy operettel találkozhat az újévben.

Január 3-án Iván Sára “Ez történt Bécsben” című darabját mutatják be Toronkőy Attila rendezésében. Az előzetes hírek szerint az előadás alapjában véve a műfaj megszokott köntösét ölti majd magára, de egyes jelenetek újszerű, szokatlanabb elképzeléseknek is teret engednek. A főbb szerepeket Vajda Júlia, Kálnay Zsófia, Nánási Helga, Andrejcsik István és László Boldizsár alakítja.

Január 23-tól a nagyszínházban láthatja a publikum Bertolt Brecht “Kurázsi mama és gyermekei” című drámáját. A művet Bodolay Géza rendezi, a címszerepben pedig Fekete Gizi alakítja Kurázsi mamát. A kisszínházban tartják néhány nappal később, január 29-én a “Színészköztársaság” című színházi mese ősbemutatóját, amely a teátrum 200 éve elhunyt első magyar színigazgatójának, Kelemen Lászlónak is emléket állít. A darabot Kaj Ádám írta és rendezi.

Előző sztori

Január hetedikéig érvényesek az SZKT bérletek

Következő sztori

Elemzők: marad a kedvező trend a keresetekben