Bulvár

Felállították az ország karácsonyfáját a Kossuth téren

Felállították az ország karácsonyfáját a Kossuth téren

2014. december 8., hétfő
Felállították az ország karácsonyfáját a Kossuth téren
Az ország karácsonyfája

Felállították hétfőn az ország karácsonyfáját a Kossuth téren, a 19 méteres és 2 tonna súlyú fenyőt kedden díszítik fel.

Hétfőn, Gödöllő térségéből, a valkói erdőgazdaságból érkezett meg az ország karácsonyfája, amely december 8-a és január 6-a között lesz látható a budapesti Kossuth téren - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal az MTI-vel. A fenyőfa felállítását a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai végezték az Országgyűlés Hivatalának szakembereivel együttműködve. A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa kihelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a kialakított hevedercsatlakozókkal, erős szélben is képes stabilan tartani a hatalmas fát. A fenyő díszítését kedden reggel kezdi meg a tizenkét fős, alpinistákból és dekorációs munkatársakból álló csapat. A munkálatokhoz két darab emelőkosaras önjáró szerkezetet használnak majd és várhatóan sötétedésre fogják befejezni a díszítést. Az örökzöldre óarany, bordó és fehér színű díszek kerülnek fel; 15 centiméter átmérőjű gömbökből összesen 650 darab, 50 centiméter magas formavágott, óarany fadíszekből 200 darab lesz a fán, amelynek csúcsát egy 130 centis, 30 kilós csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz fogja ékesíteni. A karácsonyfára ezeken felül kültéri tűzbiztos LED-fényfüzéreket helyeznek el, összesen 300 méternyit. A karácsonyfa mellett helyet kap egy betlehem és egy adventi koszorú is, amelynek gyertyái szintén tűzbiztosak. A hagyományokhoz híven ebben az évben is több magán- és erdőgazdasági felajánlás érkezett az ország karácsonyfájára. Idén az Országgyűlés Hivatala és a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal közösen döntött a felállítandó fáról, a szempontok között esztétikai és biztonsági tényezők, a fővároshoz való közelség, valamint a szállítás és a kivágás körülményei voltak meghatározók. Az idei fát a Pilisi Parkerdő Zrt. ajánlotta fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.