/

A rózsaszín gyertya is fellángolt a Dugonics téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

adventigyertyagyujtas_mj-28

A város adventi koszorúján Joób István, a Hit Gyülekezetének lelkésze és Vadkerti Attila, a MOL- Pick Szeged csapatkapitánya gyújtotta meg a harmadik gyertyát.

Advent harmadik vasárnapján a rózsaszín gyertya is fellángolt a Dugonics téren, ezzel jelezve szenteste közeledtét. A kellemes időnek is köszönhetően a rektori hivatal előtti koszorútól a világító szarvasig ért a tömeg, amelynek Joób István, a Hit Gyülekezetének lelkésze beszélt adventről és a gyertyagyújtás szimbolikájáról.

Joób István Jézus hegyi beszédében elhangzottakat idézte, aki úgy szólt hallgatóságához: Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak (Máté 5:15). “A bibliában sokszor említett fénynek és sötétségnek szimbolikus jelentése van, hiszen előbbi az isteni léthez köthető, utóbbi a kegyetlenséget, gonoszságot táplálja. Kell, hogy legyen egy fényforrásunk a sötétben, hisz enélkül csak céltalanul botladozunk a sötétségben. Adja isten, hogy ez a fényesség minél több ember házába beköltözzön az ünnepek ideje alatt” – hangsúlyozta a lelkész. Hozzátette továbbá: míg a meggyújtott gyertya csak ideig-óráig tölti be világossággal a szobát, az ünnep fényét később is meg kell őriznünk.

adventigyertyagyujtas_mj-31

A helyenként hangosítási gondokkal küzdő ünnepségen a Keresztyén Szeretetszolgálat Alapítvány Szegedi Ökumenikus Gospel Kórusa is énekelt néhány dalt, majd Joób István lelkész Vadkerti Attilával, a MOL- Pick Szeged csapatkapitányával szított lángot a város adventi koszorújának harmadik gyertyáján.

no images were found

Előző sztori

December 22-ig kell dönteni az eváról

Következő sztori

Több mint 75 millió forint gyűlt össze eddig a közmédia kampányán