/

A 100 ezredik látogatót köszöntötték a fáraó-kiállításon

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

100000._latogato_kf04

December 30-áig látogatható A fáraók Egyiptoma című tárlat mindhárom múzeumi épületben, mely minden idők legnépszerűbb szegedi kiállítása.

A 2012-es Munkácsy-tárlat ötvenezres látogatórekordját nem pusztán túlszárnyalta, hanem megduplázta A fáraók Egyiptoma című kiállítás, melyet már százezren tekintettek meg. Egy Budapestről érkezett házaspár, Ivády Réka és Kapros József múzeumi ajándékcsomagot vehetett át Botka László polgármestertől. „Sajnos nem túl gyakran járunk Szegeden, de itt éltem tizenöt évet gyerekkoromban, nagyon szeretem ezt a várost. Akármikor jövünk, mindig ellátogatunk a múzeumba is, gyönyörű maga az épület és csodálatosak a kiállítások is” – nyilaktozta portálunknak Ivády Réka, akinek az édesapja a gyermekklinikán dolgozott, innen is a városhoz való kötődés. A házaspárt nagyon meglepte, hogy 100 ezredik látogatóként köszöntötték őket, de nagyon örültek a múzeum ajándékcsomagjának, mely természetesen az ókori Egyiptomhoz kapcsolódó albumot, a kiállítás katalógusát, papirusztekercset is tartalmazott többek között.

100000._latogato_kf01

„Ez egy sok komponensből összeálló kiállítás, a három helyszín révén egy körsétára invitáljuk a látogatókat, a főépület előtti szoborpár is figyelemfelhívó, azok is észreveszik, akik nem biztos, hogy a múzeum kiállításai iránt érdeklődnek. A médiakommunikációnk is jó volt, Medgyesi Konstantin kollégám kiváló munkája nélkül nem biztos, hogy ennyien ellátogattak volna hozzánk” – sorolta Fogas Ottó múzeumigazgató, mi minden járult hozzá a fáraó-kiállítás példa nélküli sikeréhez. Hangsúlyozta, nem csak a múzeum, hanem Szeged város sikere is, hogy ennyi látogatók van. Fogas Ottó hozzátette, a szegediek figyelmét sikerült a Kass Galériára és a Fekete házra is ráirányítani, előbbi helyszínen is mintegy 30 ezer látogató fordult meg, ami egyéni rekord a Kass Galéria történetében.

„A százezer látogató egy új rekord a Móra-múzeum életében, a két évvel ezelőtti Munkácsy-tárlat látogatószáma haladta meg az ötvenezret, ezt sikerült most megduplázni” – jelentette ki Botka László polgármester a százezredik látogató köszöntésekor. A városvezető kiemelte, nem pusztán szegedi rekordról van szó, hanem az országban is egyedülálló, hogy egy vidéki közgyűjtemény kiállítását százezren megtekintik. Botka gratulált a múzeum munkatársainak is, s elmondta, hogy az az újszerű felfogás, amit a múzeum képvisel az elmúlt években, így például a különleges installációk, a különböző akciók, interaktív tárlatok és falsh mobok egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy nemcsak Szegedről, hanem akár a fővárosból és külföldről is érkeznek látogatók a megyeszékhely múzeumába. „Abban bízunk, hogy ez a tendencia folytatódik és a következő esztendőkben a bővülő, gyarapodó idegenforgalomnak is meghatározó része lesz a szegedi kultúrpalota” – tette hozzá a városvezető.

100000._latogato_kf03

A nagy sikerre való tekintettel karácsony után, december 27-én ismét kitárják kapuikat a múzeumi épületek, így egészen december 30-áig megtekinthető A fáraók Egyiptoma című tárlat.

Előző sztori

Moziajánló: A hobbit – Az öt sereg csatája

Következő sztori

Kézilabda: remizett a KSZSE Örkényben