Gazdaság

Workania: a programozók és a mozdonyvezetők keresnek a legjobban diploma nélkül

Workania: a programozók és a mozdonyvezetők keresnek a legjobban diploma nélkül

2014. november 10., hétfő
Workania: a programozók és a mozdonyvezetők keresnek a legjobban diploma nélkül
programozo_szamitogep_informatika

A programozók és a mozdonyvezetők keresnek a legjobban az érettségivel vagy szakközépiskolai végzettséggel rendelkező munkavállalók közül - derült ki a Fizetesek.hu felméréséből, amelynek eredményeit az oldalt működtető Workania.hu állásportál juttatta el hétfőn az MTI-hez.

A felmérés szerint programozóként 391 900 forint a havi bruttó átlagfizetés és nem minden esetben szükséges hozzá diploma - írja a Workania. A második helyen a mozdonyvezetők állnak, az ő átlagbérük 310 400 forint, őket követik az értékesítők havi bruttó 285 600 forintos átlaggal. Az építésvezetőknek, az irodai menedzsereknek és a légiutas-kísérőknek sem kell feltétlenül diploma, mindhárom pozícióban átlag 280 ezer forintot lehet keresni adózás előtt. A kamionsofőrök átlaga havi 265 ezer forint, hasonlóan a call-center vezetőkéhez. Raktárvezetőként is el lehet helyezkedni havi 250 ezer forintos átlagbérrel felsőfokú tanulmányok elvégzése nélkül. Megfelelő középfokú képesítéssel havi átlag 224 ezer forintot kereshetnek a szerviztechnikusok, a CNC programozók pedig 212 ezer forintot - olvasható a közleményben. A Workania.hu adatbázisában megjelenő álláshirdetések 25 százalékának betöltéséhez elég az érettségi, 7,5 százalékához pedig a szakközépiskolai végzettség - írja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.