Vízilabda: küzdelmes meccsen szenvedett vereséget a Tiszavirág Szeged Diapolo + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag_szeged_osc_14_11_04_kf

A több ismerős arccal felálló OSC-t fogadta az újszegedi sportuszodában a Tiszavirág Szeged Diapolo csapata, és vár Varga Péter együttese nagy harcot vívott a medencében, de az esélyesebb OSC győzelmével zárult a találkozó.

Számtalan ex-szegedi csobbant medencébe az OSC-ben: Joseph Kayes, Decker Ádám, Hegedüs Gábor és Juhász Zsolt is a Szegedet erősítette korábban, akárcsak a fővárosiak trénere, Vincze Balázs.

Jól kezdett a Szeged, az erős védekezést követően Varga Zsolt megszerezte a vezetést, kihasználva az emberelőnyt. Ezt követően sem lehetett panasz Varga Péter együttesének játékára, hátul zártan védekezett, azonban elöl nem sikerült akcióból gólt szerezni, majd kissé a szerencse is elpártolt a szegediektől, támadásban csak kapufáig jutottak, viszont a túloldalon Bátori is a lécet találta el, de a felső kapufáról bepattant a labda,ezzel már az OSC vezetett. (1-3) Kiss Csaba ötméteresből szépített, de az utolsó gól az első negyedben a vendégeké volt, Salamon szerzett gólt emberelőnyből, így kettővel vezetett egy negyed után az OSC. (2-4)

Molnár Dávid pazar teljesítményt nyújtott a kapuban, azonban a támadások befejezésével továbbra is gondja akadt Manhercz Krisztiánéknak, így ebben a játékrészben növelni tudta előnyét az OSC, Juhász Zsolt kihasznált ziccere mellett Gór-Nagy Miklós góljához Fortunára is szüksége volt a vendégeknek, a megpattanó labdát éppen hogy nem tudta kiütni Molnár Dávid. (2-6)

A nagyszünet után Kayes pillanatai következtek: a center két szemfüles góljára csak Seman tudott válaszolni, így már öttel vezetett az OSC. (3-8) A záró negyedben ugyan küzdött a Tiszavirág Szeged Diapolo, de az OSC végig magabiztosan játszott támadásban, így elvitte a pontokat Szegedről.

Varga Péter csapata küzdött, és jól is kezdte a mérkőzést, de helyzeteit nem tudta olyan százalékban értékesíteni, mint a vendégek. Ezzel a Szeged a nyolcadik helyről várhatja a folytatást, bár egy mérkőzéssel többet játszott, mint a többi együttes. A Tiszavirág Szeged Diapolo november 15-én 18 órától Szentesen játszik bajnokit.

Férfi vízilabda OB I, 6. forduló

Tiszavirág Szeged Diapolo – OSC 6 – 13 (2-4, 0-2, 1-2, 3-5)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Kun György, Marjay Zsolt.
Szeged: MOLNÁR – Manhercz Á., Varga Zs. 1, Kunac, Kiss 1, Palotás, SEMAN 3. Csere: Chilkó, Manhercz K. 1, Sánta. Vezetőedző: Varga Péter.
OSC: Bisztritsányi – BÁTORI 2, Kayes 2, Hegedüs, GRAHAM 1, Gór-Nagy 1, Bundschuh 1. Csere: SALAMON 3, Juhász 1, Szentesi Á., Brguljan 1, DECKER 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól emberelőnyből: 3/9 ill. 4/7.
Gól ötméteresből: 1/1 ill. –
Kipontozódott: Varga Zs.

Varga Péter: “Küzdelmes mérkőzést láthattak ma a nézők, nagyon örülök, hogy az elejétől a végéig akartunk, hajtottunk, kapartunk, minden egyes gólért megszenvedtünk. Rengeteget helyzetet kialakítottunk, de ezeket nem tudtuk gólra váltani, talán ha ott az elején koncentráltabbak vagyunk, és kihasználjuk az adódó helyzeteket, amelyeket nagyon komoly munka árán dolgoztunk ki, akkor egy picit jobban tudtunk volna ragadni az OSC-re, de én nagyon büszke vagyok a srácokra.”

Vincze Balázs: “Győzelemért jöttünk, és magabiztos győzelemmel távozunk a szegedi uszodából.”

no images were found

Előző sztori

Könyvkiadással emlékeztek meg a szegedi forradalmárokról + FOTÓK

Következő sztori

Létrejön az Államreform Bizottság