/

Országos jelentőségű pályázat nyertese a RITEK Zrt.

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ritek_konferencia02_gs

Egész Közép-Magyarországon a RITEK Zrt. által fejlesztett gazdálkodási szakrendszerre térnek át az önkormányzatok. A cég a kétfordulós, tárgyalásos tender nyerteseként Szeged városnak az anyagiakon túl presztízst is szerzett.

Önkormányzati gazdálkodási rendszerével pályázott a RITEK Zrt. a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél (KIFÜ). A szerződést Mihálffy Lajos, a cég vezérigazgatója írta alá Budapesten. Májusban kiírtak egy pályázatot egy önkormányzati gazdálkodási szakrendszerre oly módon, hogy a forráskódot és minden dokumentációt a kiíró számára oda kell adni, ami ahhoz szükséges, hogy a rendszert üzemeltetni és továbbfejleszteni is tudják.

„A 148 millió forintos projekt célja, hogy a kormányzat a közép-magyarországi régióban kialakítson egy központot az önkormányzatok számára, amin keresztül a könyvelésük, ügyvitelük működhet” – tájékoztatott a RITEK vezetője. Mihálffy Lajos vezérigazgató elmondta, a szerződésben szerepel, hogy amennyiben a megrendelő a későbbiekben ki szeretné terjeszteni a szoftver használatát országosan, akkor a RITEK nem támaszt igényeket azzal kapcsolatosan. A pályázati tárgyalások során a KIFÜ egyértelműen kijelentette, az önkormányzati gazdálkodási szoftverpiacon csak egy szállító terméke maradhat, aki megnyeri a tendert, ezért is jelentős a szegedi önkormányzati tulajdonú társaság sikere.

„Ebből kiderül, hogy a megrendelő hosszabb távú célja, a rendszer országos kiterjesztése, de elsőként a közép-magyarországi régióban vezetik be. Ha központi kézbe kerül ez a szegmens, akkor értelemszerűen az önkormányzati szférában nem fogjuk tudni értékesíteni saját szoftvereinket, de Szeged is ezt fogja használni, a rendszer fenntartása olcsóbb lesz, hiszen központi költségvetésből fogják finanszírozni” – magyarázta. Mihálffy hozzátette, mintegy nettó 148 milliót kap a RITEK, de kiadásai is lesznek a cégnek, szakértőket kell bevonniuk. A RITEK Zrt. vezetője úgy összegzett: Szeged városa mindenképp nyer, az anyagiakon túl presztízst is.

Előző sztori

Németh Miklós: Választási ciklusokon átívelő gondolkodás kell!

Következő sztori

A székelyek koronájától a Kárpátok gyöngyszeméig + FOTÓK