Kultúra

Míves trágárkodás a Szegedi Pinceszínházban

Míves trágárkodás a Szegedi Pinceszínházban

2014. november 24., hétfő
Míves trágárkodás a Szegedi Pinceszínházban
tragar_toredekek

Torres Dani, Janik László, Köleséri Sándor és Nagy Eni szereplésével mutatják be a Trágár Töredékek című előadást december 2-án 19.30-tól a Szegedi Pinceszínházban.

A Trágár Töredékek című összeállítás egy közel egyórás felolvasó est, zenei betétekkel tarkítva (gitárral kísérve). Egykori és mai költőktől (

Haraszti Miklós

,

Kosztolányi Dezső

,

Szép Ernő

,

Lőwy Árpád

,

Várady Szabolcs

,

Somlyó Zoltán

,

Szilágyi Tibor

,

Orbán János Dénes

) olyan versei, amelyekben a költők nem gondolkoztak azon, amin a köznapi beszéd igencsak akadozni szokott. Az előadásnak szándéka bizonyítani, hogy nem azért trágárkodunk, hogy a nézők "fennakadt szemekkel vergődjenek az ostorként rájuk suhintó sorok gyönyörében”. Irodalmi pajzánkodásról van szó ízlésesen és humorosan. Az előadásban négyen - hárman férfiak és egy nő - olvassák fel ezeket a szövegeket, olykor zenei aláfestéssel. A cél, hogyan lehet megmutatni, hogy ez nem a közönségesség kategóriája, hanem helye, rangja van az életünkben, és hogy lehet ezeket a szavakat szépen, szellemesen használni is. Az előadást 18 éven felüli nézőknek ajánljuk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.