Közélet

Megszüntetheti a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elévülését az Országgyűlés

Megszüntetheti a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elévülését az Országgyűlés

2014. november 9., vasárnap
Megszüntetheti a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elévülését az Országgyűlés

Kétnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a jövő héten. A képviselők rendhagyó módon nem hétfőn, hanem kedden hozhatnak határozatokat, így ekkor fogadhatják el a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást, valamint azt a kormánypárti előterjesztést is, amely megszüntetné a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények elévülését.

A házelnök javaslata alapján a parlament ülése hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődhet, majd az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések következhetnek. A szokásoktól eltérően hétfőn nem szavaznak a képviselők, megtárgyalják ugyanakkor több, kedden elfogadni tervezett javaslat bizottsági összegző módosító javaslatát, majd vita kezdődhet a fideszes

Lázár János

azon kezdeményezéséről is, amely a pártiroda-vásárlásra kapott korábbi fejlesztési banki kölcsönök adatai kivenné a banktitok köréből. Az érdemi határozathozatalok a tervek szerint kedd délelőtt lesznek. Ekkor fogadhatják el a képviselők a tavalyi költségvetés végrehajtási törvényét, azaz a zárszámadást, az Állami Számvevőszék 2013-as működéséről szóló beszámolót, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi büdzséjének végrehajtásáról szóló előterjesztést, valamint az NMHH 2015-ös költségvetését. Döntés várható továbbá a büntető törvénykönyv (Btk.) Fidesz kezdeményezte szigorításáról, hogy a gyermekekkel szembeni szexuális bűncselekmények ne évülhessenek el, valamint a bírósági végrehajtási törvény - ugyancsak a Fidesz által javasolt - módosításáról. A szavazások után az Országgyűlés megvitatja az egységes elektronikuskártya-kibocsátási keretrendszerről szóló törvényjavaslatot, továbbá jogállási törvények, valamint a bányászatra vonatkozó jogszabály módosítását, majd az új biztosítási törvény javaslatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.