Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Oláh Lóránt vezérletével nyert a Szeged-Grosics a Tisza-menti derbin + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

szolnok_szeged_2011_74_gs

Szoros mérkőzésen az egy gólt és egy gólpasszt jegyző Oláh Lóránt vezérletével verte a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Szolnokot idegenben a labdarúgó NB II 14. fordulójában.

Nem kezdte jól a találkozót a vendégek együttese, és bár a Szolnok sem tudott ellenfele fölé nőni, az első félidőben mégis kizárólag Kis Károly legénysége jutott el helyzetekig. Először a 23. percben, amikor a büntetőterületre betörő Mundi Roland elől éppen Lengyel Bélához pöckölte a játékszert Tóth Balázs, a szélső közeli, lapos lövését azonban Zeljko Belecan második szándékból meg tudta fogni. A hármas sípszó előtt nem sokkal Zsolnai Róbert is villant, de Rokszin Ádám beadásáról végül centikkel lemaradt a védők szeme által verve.

Fordulás után szinte a semmiből szerzett vezetést a Szeged. Egy kapu előtti kavarodásnál Oláh Lóránt került ziccerbe az ötös sarkánál, közeli kísérletét azonban Pokorni Péter lábbal szögletre mentette. Nem múlt el viszont a veszély, hiszen Máté Péter sarokrúgását a rövidre érkező Oláh szép mozdulattal a keresztléc alá csúsztatta. (0-1) A 62. minutumban ismét Belecan mutatott be bravúrt, a csereként beállt Mile Krisztián fejesét kellett nagyot nyújtózva kitolnia a jobb kapufa mellől. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát. A 71. percben a sérült Germán Tamást helyettesítő Hegedűs Edvin kapott ajándékba egy labdát a védőktől a tizenhatos előterében, amivel a jobbján érkező Oláh Lórántot ugratta ki. A rutinos támadó második találatát jegyezhette volna a ziccerből, de Pokorni ismét túljárt az eszén. Oláh ugyanakkor nem hagyta annyiban a dolgot, az alapvonal előtt még befutotta a kipattanót, a visszatekert labdával pedig Fitos Lászlót hozta kihagyhatatlan helyzetbe a kapu torkában. (0-2) A folytatásban a Szolnok megpróbálta nyomás alá helyezni a szegedi kaput, de az erőfeszítéseket nem kísérte siker, a Slobodan Markovic vezette védelem stabilan állt a lábán. Mégsem úszta meg kapott gól nélkül, miután Szabó Zsolt játék vezető – meglehetősen könnyű szívvel – befújt egy büntetőt a hazaiak javára a mérkőzés utolsó pillanataiban. A tizenegyest Vári Barnabás az ellenkező irányba mozduló Belecan mellett a hálóba gurította, ez azonban már nem bírt nagyobb jelentőséggel.

A győzelem révén a Szeged 2011-Grosics Akadémia négy pontra közelítette meg a közvetlen élmezőny csapatait, köszönhetően annak, hogy a szolnokiak mellett a Vasas és a Békéscsaba is vereséget szenvedett a fordulóban, a Gyirmót és a Mezőkövesd rangadója pedig döntetlenre végződött. Nyilas Elek legénysége az utolsó őszi körben a Szigetszentmiklóst fogadja.

Szolnok, Tiszaligeti stadion, 600 néző
2014. november 15., 15.00
Szolnoki MÁV FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Szabó Zsolt •* Asszisztens: Farkas Balázs, Király Krisztián
1
2

Labdarúgó NB II, 14. forduló:

Szolnoki MÁV FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-2 (0-0)
Szolnok, Tiszaligeti stadion, 600 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Farkas Balázs, Király Krisztián).
Szolnok: Pokorni – Kenderes, Papucsek, Antal, Fritz, Vári, Mundi (Mile 59′), Zvara, Lengyel (Tóth Be. 68′), Rokszin, Zsolnai (B.Tóth 59′). Vezetőedző: Kis Károly.
Szeged: Belecan – Szabó P., Markovic, Tóth Ba., Mészáros, Máté, Zelenyánszki (Oláh G. 74′), Kéri, Fitos, Hegedűs (Pászka 84′), Oláh L. (Kovács 90′). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gólszerzők: Vári (90+3′ – tizenegyesből), ill. Oláh L. (54′), Fitos (71′).
Sárga lap: Antal (52′), Rokszin (78′), ill. Mészáros (40′), Zelenyánszki (43′), Máté (55′), Szabó P. (90+2′).

Nyilas Elek: “Az első félidőben volt szerencsénk is, ez egyértelmű, hiszen nem találtuk a saját ritmusunkat. Fordulás után már azt a csapatot láttam a pályán, amelyik játéka hasonlított a tőlünk megszokottra. Helyén volt a szívünk, jó pillanatokban lőttük a gólokat, összességében rendben volt a produkciónk.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Másra viszont már nincs idő, a játékvezető lefújta a mérkőzést. A helyzeteivel lényegesen jobban gazdálkodó Szeged-Grosics megérdemelt sikert aratott a Szolnok otthonában.
90+3′
Gól… Vári laposan gurított a hálóba az ellenkező irányba vetődő Belecan mellett.
90+2′
Szabó Péter sárgát is kapott.
90+2′
Tizenegyes?! Mile ívelt középre a jobbösszekötő helyéről, Szabó Péter mellett pedig két szolnoki is hatalmasat üvöltve terült el. Szabó Zsolt nagyon könnyű szívvel fújta be.

90′
Időhúzó jelleggel beállt Kovács Balázs is, a lebandukoló Oláh Lóránt még a hazai szurkolók egynémelyikétől is kap egy sportszerű bravót.
87′
Nem tud igazán nagy nyomást helyezni a kapura a Szolnok, Nyilas Elek tanítványai már a középpályán is jól megszűrik ellenfelük akcióit.
84′
Újabb csere a vendégeknél, Pászka váltotta Hegedűst.
83′
Jobb híján átlövéssel próbálkozik Kis Károly alakulata: Antal Gábor távoli löketét Belecan magabiztosan ölelte magához.
80′
Jelentős hátrányuk tudatában teljesen kitámadnak a fehér mezesek, a vendégek védelme azonban eddig nagyszerűen zárja a területeket.
78′
Meglódult volna a Szeged egy kontrával, de Rokszin visszarántotta Mátét. Villant a lap.
77′
Kéri lábáról lepördült hátul egy hazai beadás, Fritz próbálkozhatott így 16-ról, de teljes fordulatos kísérlete nem okozott gondot Belecannak.

74′
Nyilas Elek is megejti első változtatását: Zelenyánszkit hívta le Oláh Gergő javára.
73′
Kevésen múlott, hogy ott legyen a válasz: Markovicnak kellett nagyot mentenie a berobbanó szolnokiak elől egy felívelt szabadrúgásnál.
71′
GÓÓÓL!!! Hegedűs kapott ajándékba egy labdát a tizenhatos előterében, amivel a jobbján érkező Oláht játszotta meg. Bár a csatár ziccerét Pokorni még védte, Oláh Lóránt begyűjtötte a kipattanót, és az alapvonalról átívelve a hosszúra, kihagyhatatlan helyzetbe hozta az üresen érkező Fitost. 0-2!
68′
Kis Károly ellövi utolsó cserelehetőségét: Tóth Bence váltotta Lengyelt.
67′
Nagy ez most nagy mázli: Rokszin teljesen szabadon lőhetett 6 méterről félfordulatból Vári beadását követően, de a szolnoki sután eltalálva a labdát, saját kezét trafálta telibe.
66′
Továbbra is az egyenlő erők küzdelme kifejezés jellemzi leginkább a gyepen zajló játékot. Egyik fél sem tud markánsan a másik fölé nőni.
62′
Belecan már megint! A szegedi kapus óriásit nyújtózva tolta ki a kapufa mellől Mile 7-8 méteres fejesét egy felívelt labdát követően.
59′
A hátrányban játszó hazaiak mestere azonnal kettőt is cserél: Zsolnai és Mundit hagyta el a pályát, Mile és B.Tóth szálltak be.
55′
Nagy rössel indult saját térfeléről Vári, nagyjából 30 métert haladt előre, amire Máté egy bodicsekkel megállította. A szegedi középpályás megmozdulását sárga kártyával díjazta Szabó Zsolt játékvezető.
54′
GÓÓÓL!!! Máté végezte el a szögletet az iménti szituációt követően, a rövidre berobbanó Oláh pedig a hálóba csúsztatott éles szögből! 0-1!
53′
Pokorni is bemutat egy bravúrt: Oláh elé jutott el a labda egy kapu előtti kavarodásnál, majd az ötös sarkától lőhetett, de a kapus lábbal hárított.

52′
Mészáros lőtt volna a szélen Oláh elé az üresbe, de Antal lerántotta a meginduló csatárt. Jogos a lap.
50′
Hasonló iram jellemzi a kezdeti időszakban a második félidőt is, mint az elsőt, egyelőre egyik fél sem vállal felesleges kockázatot a gólszerzés érdekében.
46′
Folytatódik az összecsapás, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

SZÜNET

45′
Nincs hosszabbítás, ahogy gól sincs az első félidőben. A szünet utánra marad a döntés, az eddig látottak alapján nehéz lenne messzemenő következtetéseket levonni. Az biztos, hogy a Szegednek mindenképp meg kell újulnia az előrejátékban.
44′
Bő 30-ről sem volt rest lőni Antal, és bár kísérlete alaposan elkerülte a bal alsót, a hazai ultrák hangerejét így is feltekerte.
43′
Zelenyánszki is kapott egy sárgát, Mundit húzta vissza. Nyúlt a mez, nagyon látványos eset volt, ezt most nem lehet vitatni.
41′
“Uh!” – zengi a tribün, miután Rokszin balról érkező beadásáról centikkel maradt csak le középen az üresen berobbanó Zsolnai.
40′
Sajátos eset: Mészáros megelőzte Zsolnai kiugratásánál Rokszint, és bár vélhetően a hazai játékosról ment ki a labda a párharc során, a partjelző szögletet jelzett. Ezt nem hagyta annyiban a balhátvéd, szóbeli kirohanását pedig kártyával díjazta Szabó Zsolt. Lelke rajta…

38′
Germán Tamás, amikor játszik, rendre részt vesz a támadások építésében már a pálya középső harmadában. Oláh Lóránt is hátralép többször az előretolt csatár szerepéből, de nem azzal a hatékonysággal száll be a passzolgatásba egyelőre, mint az ezúttal sérült csapattárs. Egy szó mint száz: Germán láthatóan hiányzik a Szegedből.
35′
Ismét Mundit kell megdicsérnünk: Mészáros és Tóth sem tudta szerelni a jobb szélen, a szolnoki túlerővel szemben harcolt ki egy szabadrúgást a zászlónál.
31′
Kényelmetlen helyzetbe hozta Belecant Szabó Péter egy hátrapasszal, a hálóőrnek egy cselt is be kellett vetnie kapuja előtt Lengyellel szemben, megemelve ezzel a lelátó népének pulzusát.
30′
Mundi eközben nagyon aktív, a tizenhatos előterében három bekk mellett száguldott el, mire a negyedik odalépett neki és szerelte.
28′
Eddig sajnos meglehetősen tompa a Szeged játéka, középen sem Máté, sem Zelenyánszki nem mutatta be eddig a tőlük megszokott, gyilkos passzokat.
27′
Lengyelt percek óta ápolták az oldalvonalon túl. A szélsőnek eleredt az orra vére egy balszerencsés ütközésnél. Most tud csak ismét játékra jelentkezni.
23′
Belecan! Hatalmas bravúr a kapustól! Mundi lódult meg szélsebesen középen, a visszalépő Hegedűs nem tudta követni, így a hazai irányító meg tudta játszani a kényszerítőt a tizenhatoson belül Zsolnaival. Tóth Balázs közbelépése révén átmenetileg elhárult a veszély, de az elpöckölt labda éppen Lengyelhez került, aki egy húzás után 7-8 méterről lőtt laposan. Belecan második szándékból ugyan, de még elkapta a bogyót a gólvonal előtt.
19′
Kis híján ott a baj, miután lassan zárt vissza a középpálya egy elvesztett labda után. Zsolnai szerette volna Mundi segítségével kikényszerítőzni Markovicot középen, de a társ inkább balra tette a játékszert – ahol nem érkezett szolnoki.

18′
Bejelentkeznek ellenfelük kapuja előtt a kék-feketék is: Máté ívelt fel egy 35 méteres szabadot, középen pedig Tóth Balázs fejelt a ketrecnek háttal. Gyertyaszerűen hulló kísérlete a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
17′
Csendben pergett le az első negyedóra, mezőnyben gyűrik egymást a felek.
14′
Sok jó ember kis helyen is – két védő bújt be Oláh esernyője alá a bal szélen, sajnos beadásig így sem jutott a rutinos támadó. A jelenet mindenesetre szép volt.
12′
Nagyon egyedül maradt Zsolnai a tizenhatos jobb oldalánál, laposan centerezett, Tóth Balázs azonban megelőzte középen Lengyelt. Fontos mentés volt.
11′
…lövése elhal a sorfalon. Szerencsésen megúszta a szituációt a Szeged, pláne úgy, hogy Tóth Balázs nem kapott sárgát a bírótól egy egyébként laposnak látszó megmozdulásért..
10′
Jó helyről jár szabadrúgás a Szolnok javára, Tóth Balázs középen 26-27 méternél rántotta le a meginduló Mundit. Antal áll a labda mögé.
5′
Egy pillanatra megjött a hazai szurkolók hangja, miután Rokszin kapott forintos labdát a vendégek tizanhatosán belül. Már csak Belecan állt vele szemben, de Szabó játékvezető les miatt megállította az akciót.
5′
Antal kereste saját térfeléről Lengyelt egy hosszú labdával. Jól jellemzi a jelenet az első perceket, keresik egymáson a fogást a csapatok.
1′
A Szeged indította útjára a labdát.

14.55: Megérkeztek a főszereplők, kék-fekete mezben a vendégek, fehérben a Szolnok játékosai. Elhangzott a helyi együttes indulója is, hamarosan kezdődhet az összecsapás.

14.50: Sajnos az előzetes hírekkel ellentétben Germán Tamás végül mégsem tudta ma vállalni a játékot, a házi góllövőlista éllovasa még a kispadra sem tudott leülni. Nyilas Elek így Rozs Egon kapus mellett Szabó Csabára, Gadó Gáborra, Kovács Balázsra, Pászka Lórándra, Oláh Gergőre és Manga Zsoltra számíthat szükség esetén csereként.

14.40: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Szépen telik a lelátó a Tiszaligeti stadionban, dacára a felhős, enyhén szeles időjárásnak. Érthető is azonban a publikum szorgalma, valódi rangadóra számíthatnak ma a két riválistól, a másodosztály 5. és 6. helyezettjétől.

A mérkőzés Szabó Zsolt sípjelére 15 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Megkapta az NB II-es licencet a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Minden elvárásnak megfelelt a Szeged CSGA.

Tovább olvasom

Sport

Izlandon folytatja kölcsönben a MOL-Pick Szeged fiatal kapusa

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A következő szezonban a Valur Reykjavík együttesét erősíti Nagy Martin.

Tovább olvasom

Sport

Június 22-én kezdi az alapozást a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Az átigazolások kapcsán egyelőre még sok a kérdőjel.

Tovább olvasom

Aktuál