Sport

Labdarúgás: ismét négyet lőve nyert a Makó Sándorfalván + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: ismét négyet lőve nyert a Makó Sándorfalván + FOTÓK, VIDEÓ

2014. november 9., vasárnap
Labdarúgás: ismét négyet lőve nyert a Makó Sándorfalván + FOTÓK, VIDEÓ
sandorfalva_mako_mj 46

Magabiztos, háromgólos győzelmet aratott a Makó az előzetesen esélyesebbnek mutatkozó Sándorfalva otthonában a megyei I. osztály 13. fordulójában.

Aktívabban kezdtek a hazaiak, aminek kis híján már a 9. percben meg is lett az eredménye, de

Tóth László

ziccerénél

Frank Ádám

bravúrosan védett. A Sándorfalva nagyszerűen játszotta azt, hogy némiképp átengedte a területet és a kezdeményezést ellenfelének, így teremtve lehetőséget a gyors ellentámadásokra. A kezdetben jónak tűnő taktika azonban mégis megbosszulta magát, amikor a 12. minutumban

Tóth Timotheusz

kiválóan adott a tizenhatoson belül

Czebe Norbert

elé, aki aztán éles szögből mattolta

Batik Gergőt

. (0-1) A gól után főként mezőnyben pattogott a labda, amit tíz perccel a szünet előtt

Mátó Gergő

nagyszerű találata tört meg: a szélső látványos cselekkel játszotta tisztára magát az ötös sarkánál védőjével szemben, majd védhetetlenül bombázott közelről Batik mellett a hálóba. (0-2) Magabiztos előnnyel fordulhattak így a vendégek, ami lehetett volna még jelentősebb is, de

Pataki Viktor

előtt kimaradt a ziccer, amikor Batik a játékrész hajrájában rossz helyre ütötte

Bány Tamás

szögletét. A második felvonás elején Tóth László és

Veselin Guberinic

is közel járt a szépítéshez, de előbb a kapus, másodjára pedig a védők mentették meg a Makót. Kerek egy óra elteltével viszont nem volt már menekvés,

Nikola Romic

indításából Guberinic hozta vissza a meccsbe a hazaiakat. (1-2) Hiába, mert a 76. minutumban Bány Tamás tekert elképesztő pontossággal a tizenhatos sarkától egy szabadrúgást a rövidre. A labda a kapufán csattanva végiggurult a gólvonalon, majd a túloldali léc segítségével át is haladt azon. (1-3) Az újabb bekapott gól láthatóan megtörte a sándorfalviakat, akik az utolsó negyedórában csak árnyékuk voltak önmaguknak. A Makó több veszélyes ellentámadásából egyet ki is használt - a szellősen védekező hazaiak mellett Mátó volt másodjára is eredményes a mérkőzés során. (1-4) Győzemével

Frank Csaba

együttese fellépett a tabella kilencedik helyére, míg a Sándorfalva továbbra is az ötödik.

Sándorfalva, 150 néző
2014. november 9., 13.30
Sándorfalva SK
Makó FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Benyovszki Zoltán • Asszisztens: Hanyecz Bence, Sándor Imre
1
-
4

Labdarúgó megyei I. osztály, 13. forduló:

Sándorfalva SK - Makó FC 1-4 (0-2)

Sándorfalva, 150 néző. Vezette: Benyovszki Zoltán (Hanyecz Bence, Sándor Imre).

Sándorfalva:

Batik - Tóth L., Kanász-Nagy G., Farkas, Szanka (Guberinic M. 61'), Drogba, Guberinic V., Gémes (Kanász-Nagy L.), Széll, Takács, Romic.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Makó:

Frank - Szilvási, Sarnyai, Pataki, Czebe, Horváth (Juhász 71'), Kovács, Tóth T. (Köteles 68'), Tóth A. (Béres 81'), Bány (Bress 88'), Mátó (Varga 88').

Vezetőedző:

Frank Csaba.

Gólszerzők:

Guberinic V. (60'), ill. Czebe (12'), Mátó (35', 86'), Bány (76').

Sárga lap:

Guberinic V. (17'), Kanász-Nagy G. (62'), ill. Tóth A. (50'), Czebe (65'), Kovács (90+1'). Antal Róbert:

"Az idény legrosszabb játéka volt, borzasztóan, motiválatlanul játszottuk. Nem is értem a srácokat, hogy hogyan tudtunk ilyen rosszul teljesíteni. Nem az csináltuk, amit megbeszéltünk, aminek ez a vereség lett a következménye. Azt kell mondanom, reális a végeredmény, még ilyen arányban is."

Frank Csaba:

"Nem volt ez egy egyértelmű találkozó, főleg az első tíz-tizenöt percben, amikor nagyon nyomott a Sándorfalva. Mindemellett úgy gondolom, összességében az egész mérkőzést uraltuk, jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket. Kellett a sikerhez, hogy szívvel-lélekkel, igazi makóiként játszottunk, ami a rossz szériánk okán már igencsak ránk fért. Nem az a csapat helye a táblázaton, mint amit most elfoglalunk, ideje volt már, hogy kijöjjön egy ilyen eredmény. Ebben az osztályban a Hódmezővásárhely kimagaslik a mezőnyből, illetve van egy-két gyengébb résztvevő, de a többi együttes nagyjából egyforma képességű. Bárki, bárhol, bárkit meg tud verni. Az idei egy ki-ki bajnokság, amely során az a legfontosabb kérdés, ki hogyan tudja motiválni a saját csapatát, ki mennyi fiatalt tud beépíteni. Ezeken a tényezőkön múlnak majd a helyezések. A 13. pozíciótól a 2. helyig nincs lefutva semmi szerintem."

A SZEGEDma TV felvétele a mérkőzésről:

http://www.youtube.com/watch?v=n7YIHiZKBzA

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége a mérkőzésnek, megérdemelt sikert aratott a végig összeszedettebb játékot nyújtó Makó.
90+1'
Kovács is sárgát kapott, miután nem hagyott elvégezni egy szabadrúgást a félpályánál. Nagy butaság volt.
88'
Minden mezőnyjátékosának lehetőséget ad Frank Csaba, Varga és Bress is beállt, Mátó és Bány az áldozatok.
86'
GÓÓÓL!!! Bány bedobását Béres megcsúsztatta, a középen érkező Mátó pedig félfordulatból mattolta Batikot. 1-4!
85'
...Sarnyai laposan a háromfős sorfalba vágta a lehetőséget.
84'
Mátó fennakadt Kanász-Nagy Lászlón a hazai tizenhatos jobb sarkánál, veszélyes szabadrúgással jöhetnek a vendégek.
81'
Kovács ráesett a vállára egy szerencsétlen ütközésnél, amiután ápolni kell, de nem ő jött le, hanem Tóth Attila. Béres Róbert szállt be a hajrára.
81'
Nem találja játékát a hazai együttes, miközben a Makó sorra vezeti a kontrákat.
79'
Batik! Ezúttal kis híján ráfázott a kimozdulásra. Köteles lépett ki a jobb oldalon, a hálóőr nem ért ki időben, de a szélső emelése nem talált kaput.
76'
GÓÓÓL!!! Kétkapufás! Bány Tamás állt a labda mögé a tizenhatos sarkánál egy szabaddal, a rövidre tekert labdája pedig hajszálpontos volt, Batik nem védhette. 1-3!
72'
Kisszöglet után háromszögelt Takács és Veselin Guberinic, utóbbi engedett meg aztán a tizenhatos sarkától az emberes löketet, de a rövidre zúgó labdát Frank magához ölelte.
71'
Ismét egy csere szakítja meg a sándorfalvi rohamok sorát, Horváthot váltotta Juhász Jónás.
68'
Frissíti övéit Frank Csaba is: Köteles vette át Tóth Timotheusz helyét.
66'
...Romic kísérletét az időben elinduló Frank megfogta a bal alsó előtt.
65'
Ez is sárga, Czebe rúgta bokán Romicot 30 méterre a kaputól.
62'
Sárgát kapott Kanász-Nagy Gábor, és még szerencséje van, éppen a tizenhatos vonalán kívül rántotta le az egy kontrával robogó Mátót.
61'
Újabb csere hazai oldalon, Miodrag Guberinic állt be Szanka helyett.
60'
GÓÓÓL!!! Romic lépett vissza labdáért, majd bő 35 méterről átívelte a védőket, a berobbanó Guberinic pedig Frank alatt a hálóba lőtt. 1-2!
58'
Tóth Attila egy egészen elképesztő csellel fordult meg Kanász-Nagy Gábor mellett az alapvonalnál, Batik mellett elgurítva a labdát, centerezett, de a társak nem követték az akciót, csak védők álltak középen.
57'
Antal Róbert szánta el magát előbb cserére: Gémes Bence helyén Kanász-Nagy László folytatja.
55'
Megnyílt a Sándorfalva bal oldali védekezése, Tóth Attila lépett ki, a hazaiak szerencséjére ugyanakkor a labda felpattant a pálya egy egyenetlenebb pontján, így Batiknak még volt ideje megelőzni a támadót.
53'
Komoly szépítési lehetőség maradt ki - Takács bejátszásánál Guberinic állt szemben Frankkal, azonban a légiós túlontúl körülményesnek bizonyult, az érkező védő pedig szerelte.
52'
Bány elképesztően jó labdát adott a balon Tóth Timotheusz elé, de Batik gyakorlatilag söprögetőt játszik már, kapujától 30 méterre szabadított fel most is.
50'
Tóth Attila koppantotta meg ellenfele sípcsontvédőjét, de jó hangosan. Sárgát kapott érte.
48'
"Döntetlenszagú egy meccs ez" - jegyzik meg a hangjuk alapján a pesszimistább tábort erősítő hazai nézők. Elképzelésük igazolására fel is idézik a két gárda márciusi összecsapását, amikor a Sándorfalva kevés híján 1-4-ről egyenlített.
47'
Guberinic mindenkit meglepett, a tizenhatos oldalától laposan lőtt be egy szabadot. A hosszún Tóth László vehette át bal lábára a labdát, a rövidre érkező bombáját viszont Frank a levegőben úszva szögletre tolta.
46'
Folytatódik az összecsapás, csere nem történt a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége a félidőnek, nyugodt előnnyel vonulhatnak a szünetre a vendégek, akik a 45 folyamán összeszedettebb, tudatosabb játékkal rukkoltak elő. Antal Róbertnek össze kell kapnia övéit a pontmentéshez.
43'
Mekkora hiba?! Bány szögletét Batik éppen a kaputól 7 méterre helyezkedő Pataki elé bokszolta, a makói viszont labdaátvétel után a kapus kezébe emelt közelről.
41'
Romic megunta, hogy nem kap labdákat a társaktól. Egyedül tört be a tizenhatosra, majd szinte nullszögből az oldalhálóba bombázott.
40'
Takács megcsinálta a cselt a szélen Szilvásival szemben, beadása viszont egy védőt talált meg középen.
39'
A második gól óta némiképp zaklatott a Sándorfalva játéka, a Makó azonban magabiztos előnye birtokában nem támad le mindenáron.
35'
GÓÓÓL!!! Tóth Attila kiváló labdát adott a bal oldalon Mátó elé, aki két-három biciklicselt követően védhetetlenül bombázott elfekvő védője mellett az ötös sarkától a hálóba! 0-2!
33'
Takács kereste volna Romic fejét egy beadással, de rettenetesen magasra sikerült. Főként mezőnyben zajlik a meccs az utóbbi percekben, a kapuk kevésbé forognak veszélyben.
30'
Talán ez is megért volna egy sárgát: Kovács Zsigmond rántotta vissza az őt kicselező Széll Kristófót, hogy a narancs mez majd' egyméteresre nyúlt.
29'
Egy csel után Tóth László kínálta meg ballal a tizenhatos sarkától Frankot, de a tekerés éppen a kapu közepéhez érkezett, nem érte váratlanul a portást.
29'
Szanka, Drogba és Farkas cicázott ki három makóit a hazai nézők ollézása közepette. A hangulatra aligha lehet panasz.
27'
Kovács egy távoli lökettel igyekszik visszalendíteni a feleket a szigorúbb értelemben vett labdarúgásba. Félmagas kísérlete azonban nem talált kaput.
25'
Az iménti eset óta forranak az indulatok, pályán belül és a lelátón egyaránt. Az imént Kovács és Széll rángatták meg egymást a labdáért való küzdelem hevében, végül a hazai szélső javára ítélt a játékvezető.
23'
Tóth Attila nagyon gyors, lefutotta volna Szankát a szélen, de a sándorfalvi könyökét kitartva állította meg ellenfelét. A vendégek sárgát reklamálnak, Benyovszki sporttárs viszont csak szabadrúgást ítélt.
20'
...Guberinic csavarása veszélyesen csapódott, de nem talált végül kaput.
19'
Horváth formáz kérdőn labdát a kezével a játékvezető felé, de hiába. Nagyot csattant, amint eltalálta Romic bokáját, 23-24 méterről, kissé blaról lőhet szabadot a Sándorfalva.
17'
Guberinicé az első sárga, lerántásért kapta. A félpályánál történt az eset, teljesen feleslegesen.
13'
Frank Ádám! Széll már megelőzte Szilvásit egy indításnál, de a jó ütemben elfekvő hálóőr mellett nem tudta eltolni a labdát.
12'
GÓÓÓL!!! Mégis a Makó szerez vezetést! Tóth Timotheusz adott Czebe elé a tizenhatos bal oldalánál, a társ pedig éles szögből lőtt a hálóba úgy, hogy Batik még beleért. 0-1!
11'
Látszólag átengedik a területet ellenfelüknek a narancs mezesek, de csalóka a kép, a hazai kontrák elképesztően veszélyesek.
9'
Vezethetne a Sándorfalva! Guberinic elképesztően jó labdával ugratta ki a felrobogó jobbhátvédet, Tóth Lászlót, ő azonban nem tudott túljárni ziccerben Frank eszén, közeli lövését a kapus második szándékból még meg is fogta.
7'
Szépen löbbölt Tóth Attila elé Bány, Batik Gergőnek kellett résen lennie, hogy megelőzhesse a bajt.
5'
A játékvezető megállította a játékot, ismét a kölyökkutya érdeklődött a futball iránt túlzottan is.
2'
Bekezd a Sándorfalva: előbb Guberinic ugratta volna ki egy lőtt passzal a társakat, amit Frank Ádám fülelt le a tizenhatoson kívül, majd Sarnyainak kellett hatalmasat mentenie egy alapvonalról érkező lapos beadásnál Széll elől.
1'
Takács és Romic közreműködésével a hazaiak indították útjára a labdát.
13.32: "Többen vannak eggyel a feketék!" - kiáltja egy hazai szurkoló, amint egy tiszta fekete kölyökkutya a pályára merészkedik. Hiába, a fociban nem ismernek tréfát - vagy mégis? 13.30: Érkeznek a főszereplők, a vendégek tiszta feketében, a Sándorfalva játékosai narancssárga mezben, kék nadrágban. A korábban a Makót erősítő Veselin Guberinic végigpacsizik a régi társakkal még a bevonulás előtt. 13.25: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok lassan a bemelegítés végére érnek. Hűvös, igazi őszi idő fogadja a mérkőzést Sándorfalván, még tovább fokozva a játékosok magas iramra való inspirációját. A mérkőzés Benyovszki Zoltán sípjelére 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Legutóbb március 30-án találkoztak a felek a bajnokságban, akkor a makóiak egy rendkívül fordulatos és izgalmas meccsen tudtak nyerni riválisuk otthonában. Érdekesség, hogy akkor a Sándorfalva a 16 csapatos megyei élvonal 14. helyén állt, míg a hagymavárosiak az 5. pozíciót foglalták el, és az akkori állapotok szerint némiképp meglepetésnek számított a szoros végeredmény. Azóta fordult a kocka, tizenkét forduló után Antal Róbert együttese a 5., a Makó pedig a 13. fokot tudhatja magáénak a tabellán. Egy 3-4-es siker a vendégek részéről tehát ezúttal is meglepetés lenne - csak éppen ellenkező felhanggal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.