Sport

Labdarúgás: emberhátrányban leckéztette meg az FK a helyzeteit elpazarló Sándorfalvát + FOTÓK

Labdarúgás: emberhátrányban leckéztette meg az FK a helyzeteit elpazarló Sándorfalvát + FOTÓK

2014. november 23., vasárnap
Labdarúgás: emberhátrányban leckéztette meg az FK a helyzeteit elpazarló Sándorfalvát + FOTÓK
sandorfalva-fk_szeged_-mj-045

Parázs mérkőzésen fordított kétgólos hátrányból és nyert az FK 1899 Szeged a Sándorfalva otthonában a megyei I. osztály utolsó őszi fordulójában.

A vendéglátók igen hamar megszerezték a vezetést. A 8. percben

Varga Richárd

lépett hátra a középpályáról labdáért, majd a tizenhatosnál befelé indított cselt a felé rontó

Nikola Romiccsal

szemben. Csakhogy a robusztus alkatú támadó volt a gyorsabb, szerelte a szegedit, hogy aztán

Vasas Gábort

mattolva a kapu bal alsó sarkába gurítson. (1-0) Alighogy bekapta az első gólt az FK, máris újra a hálójában táncolt a labda, miután

Veselin Guberinic

passzával Romic gyalogolt a kapusig, Vasast kicselezve pedig második találatát szerezte. (2-0) Sőt, negyedóra elteltével

Gémes Bence

lőhette volna a harmadikat, de ordító helyzetben nem talált kaput az elmélázó védők között. A 18. minutumban aztán villantak a diszkoszvetősök is,

Dóra János

csúsztatta a hálóba

Barta Kristóf

szögletét. (2-1) Az első félórát átlépve hatalmas lehetőséghez jutott a Sándorfalva, lévén, a gólhelyzetben kitörő Romicot Barta a tizenhatoson belül faultolta, amiért

Szeles Ádám

tizenegyest ítélt, felmutatva a piros lapot a bekknek. A labda mögé Guberinic állt, de erőből a keresztléc fölé bombázta a büntetőt. Nem úgy pár perccel később

Heredea Máté

, aki egy Dóra elleni lerántás kapcsán passzolhatott tizenegy méterről a hazai kapu bal alsó sarkába. (2-2) Fordulás után Guberinic a kapufát trafálta telibe,

Tóth László

éles szögből leadott lövését Vasas hárította,

Denis Lazinica

pedig a keresztlécre fejelte

Takács Gábor

beadását. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat. A 61. percben

Varga Richárd

szaladt szélsebesen egy kontrával a jobb szélen, a védők mögé adott passzára pedig Dóra érkezett középen. A rutinos támadó lendületét némiképp megtörte, hogy nem kapta eléggé maga elé az átadást, de nem hagyott esélyt a mögötte robogó védőnek, hanem a kapuját elhagyót

Batik Gergőt

is átverve, az akcióba a hosszún bekapcsolódó

Mihalkó Dávidot

játszotta meg, akinek már csak a hálóba kellett gurítania. (2-3) A középkezdés utáni első támadásból egyenlíthetett volna a Sándorfalva, de Takács a második hullámban érkezve meglehetősen gyengén találta el Tóth lekészítését. A hajrában már hiába nyomtak a hazaiak, igazán nagy helyzetig nem jutottak, így az FK 1899 Szeged rendkívül értékes három ponttal gazdagodott a lefújást követően. Sikerével

Tóth János

alakulata egy pontra megközelítette a dobogó alsó fokán álló Mórahalmot, ráadásul - ellentétben a homokhátiakkal - a szurkolók csapatára még vár egy elmaradt meccs Tápén. A Sándorfalva is pályára lép még a jövő hétvégén, Guberinicékhez az éllovas Hódmezővásárhely látogat vasárnap.

Sándorfalva, műfű, 150 néző
2014. november 23., 13.00
Sándorfalva SK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szeles Ádám •* Asszisztens: Szöllősi Ferenc, Fekete Csanád
2
-
3

Megyei I. osztály, 15. forduló

Sándorfalva SK - FK 1899 Szeged 2-3 (2-2)

Sándorfalva, műfű, 150 néző. Vezette: Szeles Ádám (Szöllősi Ferenc, Fekete Csanád)

Sándorfalva:

Batik - Tóth, Kanász-Nagy L., Kanász-Nagy G., Drogba (Guberinic M. 84'), Farkas, Lazinica, Guberinic V., Gémes (Széll 74'), Takács, Romic.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

FK Szeged:

Vasas - Prontvai (Lajkó 37'), Boldizsár, Németh, Barta, Heredea, Makai, Molnár, Varga R. (Herczeg 90+3'), Dóra, Mihalkó (Füle 67').

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Romic (8', 11'), ill. Dóra (18'), Heredea (38' - tizenegyesből), Mihalkó (61').

Sárga lap:

Farkas (22'), Drogba (36'), Kanász-Nagy L. (90'), Széll (90+6'), ill. Heredea (54'), Varga R. (73'), Gyurkovics (90+3').

Piros lap:

Barta (31'). Antal Róbert:

"Agyonnyert meccset adtunk oda az ellenfélnek. Az első félidő végén 5-1-re kellett volna vezetünk. Kihagyott tizenegyes, két kimaradt százszázalékos helyzet... A második félidőben is két kapufánk volt. Összességében volt hat olyan helyzetünk, amiből ha csak egyet belövünk, akkor nincs ez az egész."

Tóth János:

"Emberhátrányban, idegenben megfordítani egy mérkőzést azt mutatja, hogy van a csapatban erő. Lehet azt mondani, hogy szerencsénk is van, de véleményem szerint csak annak a csapatnak van szerencséje, amely dolgozik is érte. Lehet beszélni helyzetkihasználásról, vagy koncentrációról a mai meccs kapcsán, de az igazán lényeges, hogy nagyot dolgoztak ma a fiúk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+7'
Rendkívül bőséges hosszabbítás után vet véget a mérkőzésnek Szeles Ádám, a helyzeteit lényegesen jobban kihasználó FK 1899 Szeged értékes sikert aratott Sándorfalván.
90+6'
Széll Kristóf mozdulata karatéban megállta volna a helyét, itt nem.
90+3'
Gyurkovics pedig egy gyors támadást akasztott meg egy sárgáért.
90+3'
Időhúzó jelleggel Herczeg is beállt, Varga Richárd helyén.
90'
Kanász-Nagy László rendkívül egyszerű módon állította meg az egyébként egyedül meginduló Gyurkovicsot egy ellentámadásnál. Jogos a sáega.
87'
Tóth János pedig Gyurkovicsot veti be, Dóra János számára ért véget a találkozó. A rutinos csatár kiváló játékkal rukkolt elő a mai összecsapáson.
sandorfalva-fk_szeged_ mj 028
84'
Érkezik Miodrag Guberinic is a meccsbe, a jól tejesítő Drogbát váltotta az utolsó percekre.
81'
...Guberinic legurításánál Nikola Romic a földbe rúgott, ez így nem lett veszélyes.
81'
Nagy lehetőség a Sándorfalva számára, 16-ról lőhet szabadot Romic.
79'
Nem úgy a túloldalon! Dóra két védő mellett fordult be a balon az alapvonalra, a rövidre lőtt passzt, amit Füle sarokkal tett kapura. Batiknak résen kellett lennie a baj elkerüléséhez.
79'
Nagyon nyom az egyenlítésért a Sándorfalva, de az erőfeszítéseket egyelőre nem kíséri siker.
76'
Vasas Gábor ápolásra szorul egy keményebb ütközés után, de használt a víz, tudja folytatni a játékot.
74'
Frissíti övéit Antal Róbert: Széll váltotta Gémest.
73'
Takács ment volna a jobb szélen, Varga Richárd látványosan visszarántotta, ez is sárga.
71'
Kiváló ütemben kapott vissza egy kényszerítőt Lajkó középen, majd már a büntetőterületen belül a földre huppant. A tizenegyes - meglátásunk szerint jogosan - elmaradt, Kanász-Nagy Gábor pedig még le is üvöltötte a színészkedő szegedit, aki nagyon nem is vitatta a helyzetet.
67'
Csere a vendégeknél, Mihalkó helyét Füle vette át.
63'
Ez már pazarlás! Tóth László erőszakosan küzdötte be magát az alapvonalig a jobb oldalon, a második hullámban érkező Takácsnak készített le, de a társ rendkívül erőtlen próbálkozást eresztett meg 11-12 méterről. Vasasnak ez így nem okozott gondot.
61'
GÓÓÓL!!! Varga Richárd szélvészként száguldott a jobb szélen egy ellentámadással, a védők mögé passzolt, ahol a középen érkező Dóra lövés, vagy csel helyett még eggyel továbbpasszolta a labdát, így a hosszún érkező Mihalkónak már csak az üres kapuba kellett bombáznia. 2-3!
59'
Az utóbbi percek egyértelműen a Sándorfalváról szóltak, Antal Róbert tanítványai többször is megszerezhették volna a vezetést.
58'
Mi maradt ki?! Takács ívelt középre szabadrúgást a tizenhatos sarka közeléből, a berobbanó Lazinica mindenkit megelőzött, de a labda éppen annyira volt neki magas, hogy már csak a keresztlécre tudja azt bólintani.
sandorfalva-fk_szeged_ mj 069
57'
Tóth László éles szögből sem volt rest lőni, Vasasnak nagyot kellett nyújtóznia a védéshez, majd Heredea felszabadítása jött éppen jókor a berobbanó Romic elől a lepattanónál.
54'
Heredea lerántotta a szélen meglóduló Gémest, villant érte a lap.
53'
Kapufa! Guberinic és Romic lepte meg egy kisszöglettel a kék-fekete mezeseket, előbbi egy ügyes visszahúzás után Heredea mellől vette célba a rövidet 14 méterről, de a sistergős löket a vasat kongatta meg.
51'
A létszámbeli különbség ellenére a vendégek a kezdeményezőbbek, a Sándorfalva, átengedve a teret riválisának, alapvetően gyors kontrákra rendezkedett be.
48'
Nagyszerűen húzta el talppal Drogba passzát Gémes Heredea mellett, így megnyílt előtte a tér. Befelé húzott, a keresztbe mozgó Takácsot futtatta a tizenhatoson belülre, és bár a középpályás eltolta a bogyót Vasas mellett, közben hosszan szöktette magát.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek, és bár az eredmény kapcsán sokkal közelebb egyik fél sem került a győzelemhez, a Sándorfalva emberfórja mindenképpen jelentős fegyvertény a második 45 percre nézve.
44'
Fineszes löbböléssel emelt a védők mögé Guberinic, Lazinica már éppen kipasszolta volna Vasast Romic segítségével, de a partjelző les miatt lengetett, Szeles sporttárs pedig megállította a támadást.
43'
Dóra János üvölt, nagyon mérges magára. A félpályától indulva két védőt is kicselezett a jobb szélen, de elfogyott a pálya, mire beérte a saját labdáját.
38'
GÓÓÓL!!! Batik jobbra ment, Heredea a bal sarkot választotta, 2-2! Emberhátrányban egyenlít az FK!
37'
Újabb büntető! Dóra küzdött meg három (!) védővel az ötös sarkánál, majd a földre rogyott egy rántás okán, Szeles Ádám pedig a mészpontra mutatott.
37'
Tóth János azonnal változtat a kiállítás után: Lajkó váltotta Prontvait.
sandorfalva-fk_szeged_ mj 057
36'
Drogba meglehetős késéssel csúszott rá hátulról Molnár lábára, jogos a sárga, amit kapott érte.
33'
Ajjaj... Guberinic passzolni jobban tud, mint lőni, legalább is az iménti jelenet ezt sugallta. A pengés irányító a kapu fölé bombázta a büntetőt.
31'
Tetézi az FK baját, hogy a játékvezető azonnali pirossal leküldte Barta Kristófot a pályáról.
31'
Tizenegyes! Romic és Guberinic ketten vertek meg öt szegedit, előbbi már Vasasnál járt, amikor Barta lerántotta hátulról.
30'
A bekötött térddel játszó Boldizsár a brazil Lúcio legszebb napjait idézve futott lesre egy megindulásnál. Középhátvédtől mindig váratlan az ilyesmi.
29'
Ismét Dóra veszélyeztetett egy szögletnél, de a rutinos támadó közeli felhőfejese jócskán a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
27'
Sőt, mezőnyben mostanra a vendégek dominálnak, más kérdés, hogy a támadóharmadban egyelőre nem túl határozott a szegedi együttes.
23'
Dóra 22-23 méterről vette célba a kaput, és bár kísérlete nem hordozott magában túl sok veszélyt, azt egyértelműen jelezte a megmozdulás, kijött a kezdeti pofonból a szurkolók csapata.
22'
Farkasé az első sárga a meccsen, Dórát faultolta a vendégek induló kontráját megakadályozva.
22'
Óriási védelmi hiba ismét az FK-nál, Gémes Bence rohanhatott szinte szabadon a félpályától az ötös sarkáig a balon, de közeli lövésébe Vasas még éppen annyira nyúlt bele, hogy az ne kössön ki a kapuban.
18'
GÓÓÓL!!! "Gyere már, gyere már gyorsan!" - pöröl a társakkal a középkezdéshez siető Dóra, miután a hosszúba csúsztatta Barta befelé tekeredő szögletét. 2-1!
15'
Majdnem ott a harmadik! Takács szabadrúgása után Gémes vette át 16 méternél a rövid felszabadítást, a bogyó még le sem ért, úgy vágta volna a kapu bal oldalába, de egy keveset tévesztett.
sandorfalva-fk_szeged_ mj 044
14'
Elképesztő, amit ma Guberinic művel! Most Lazinicát futtatta üresbe középen a bealvó védők között, a szélső az iménti jelenetet másolva eltolta a labdát Vasas Gábor mellett, de ezúttal Barta becsúszva mentett a gólvonal előtt.
11'
GÓÓÓL!!! Guberinic adott kiváló ütemű labdát Romic elé, a robusztus alkatú csatár szélsebesen futotta le védőjét, majd Vasas kapust is kicselezve gurított éles szögből a hálóba. 2-0!
8'
GÓÓÓL!!! Mekkora hiba?! Varga Richárd lépett hátra labdáért, és utolsó emberként kezdett cselezésbe 16 méterre a kapujától. Romic szerelte, majd Vasas alatt/mellett a bal alsóba lőtt. 1-0!
7'
"Á!" - kiáltotta Mihalkó egy Farkassal történt ütközést követően, "B!" - válaszolták az esethez közel ülő sándorfalvi szurkolók. Valóban nem volt olyan veszélyes a dolog, mint amit a játékos reakciója tükrözött.
5'
Kiváló kiugratást kapott Lazinica Guberinictől, megelőzte vele Bartát is, a kapuját elhagyó Vasas viszont nagyon határozottan vetődött a labda útjába a tizenhatos vonalánál, megoldva ezzel az FK gondját.
2'
Barta veszélyeztetett egy 20 méteres szabadból, balos csavarása kevéssel ment a bal felső fölé, azt is csak Batik segítségével.
1'
A hazaiak indították útjára a labdát. Azt még érdemes hozzátenni, nagyon hideg van Sándorfalván, az iramra aligha lehet majd tehát panasz.
13.02: Üdvözöljük olvasóinkat, a játékvezetői hármas most vezeti fel a csapatokat, pillanatokon belül kezdődik a meccs. A hazaiak UV-zöldben játszanak, az FK játékosai pedig kék-fekete csíkosban. A mérkőzés Szeles Ádám sípjelére 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.