Sport

Labdarúgás: Nikutovic duplájával verte a HFC a Mórahalmot + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: Nikutovic duplájával verte a HFC a Mórahalmot + FOTÓK, VIDEÓ

2014. november 16., vasárnap
Labdarúgás: Nikutovic duplájával verte a HFC a Mórahalmot + FOTÓK, VIDEÓ
hfc_morahalom16_gs

Magabiztos győzelmet aratott a már az első percben vezetéshez jutó Hódmezővásárhelyi FC a harmadik helyezett Mórahalom ellen a megyei I. osztály 14. fordulójában.

Álomszerűen indult a mérkőzés, miután

Nagy András

már a 38. másodpercben mattolni tudta

Ótott-Kovács Dánielt

egy félfordulatos kapáslövéssel

Kerepeczki Csaba

beadásából. (1-0) A Mórahalom nehezen találta játékát, míg a vásárhelyi rohamok, főként a széleken, rendre veszélyt hordoztak magukban. A 19. minutumban

Szilágyi Norbert

jutott tiszta lövési lehetőséghez 16 méterről, és bár Ótott-Kovács nagy bravúrral még kitolta a jobb alsóra suhanó löketet,

Sasa Nikutovic

ismétlésénél már ő sem tudott menteni. (2-0) A félidő hajrájában először jutottak el ziccerig a vendégek, de

Magyar György

a hazai portás,

Gábor Viktor

és a kapu mellett is elgurította a lehetőséget. Fordulás után

K.Tóth Gyula

egy az egyben verte meg a vele szemben védekező

Marton Bencét

a tizenhatos előterében, majd 13-14 méterről eresztett meg egy lövést, amit Gábor kapus óriásit nyújtózva védett ki a jobb alsó elől. Az 54. percben aztán váratlanul tíz főre fogyatkoztak a mórahalmiak:

Szücs Szasa

csapott össze Martonnal, majd sípszó után hátulról szándékosan meg is rúgta ellenfelét, amiért

Antal Péter

azonnal felmutatta a piros lapot. A kiállítás ellenére a vendég együttes periódusa következett a mérkőzésen, aminek csúcspontján

Szőke Péter

fejelt a hálóba K.Tóth beadásából. (2-1) Magyar György tanítványai gőzerővel támadtak az egyenlítésért, amit a HFC több ízben is kihasználhatott volna ellentámadások révén, de gólig sokáig nem jutottak el Nikutovicék. Egészen a 75. minutumig, amikor a szerb támadó

Szabó Dávid

visszafejelt labdáját gyötörte be a kapuba közvetlen közelről. (3-1) A hátralévő időben a vásárhelyiek már nem engedték közelebb magukhoz riválisukat, sőt, Szabó révén növelni is tudták volna az előnyüket, ha Antal játékvezető nem érvénytelenítette volna a találatot les miatt. Győzelmének köszönhetően

Bódi Attila

alakulata továbbra is három pont előnnyel vezeti a tabellát a második helyezett Tápé előtt, a harmadik Mórahalom pedig leszakadt az éllovasokról.

Hódmezővásárhely, 200 néző
2014. november 16., 13.30
Hódmezővásárhelyi FC
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Antal Péter •* Asszisztens: Géró István, Farkas László
3
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály, 14. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Mórahalom VSE 3-1 (2-0)

Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Antal Péter (Géró István, Farkas László).

HFC:

Gábor - Kerepeczki (Bertók 84'), Tóth J., Kökény, Marton, Szilágyi, Varga, Nagy, Szabó (Rácz 90+1'), Dordevic (Maravic - a szünetben), Nikutovic.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Mórahalom:

Ótott-Kovács - Takács, Szücs, Vojnic-Zelic, Márki (Udvari - a szünetben), Magyar, Zsoldos, Tóth L., Gonda (Németh - a szünetben), Szőke, K.Tóth.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Nagy (1'), Nikutovic (19', 75'), ill. Szőke (62').

Sárga lap:

Szabó (60'), ill. Zsoldos (42').

Piros lap:

Szücs (54'). Bódi Attila:

"Nagyon fontos és értékes győzelmet arattunk. A Mórahalom főleg a második félidőben megmutatta, hogy még mindig nagyon jó csapat. Mezőnyben jobban birtokolták a labdát, emberhátrányban is. Szerencsére igazán nagy veszélyt nem tudtak jelenteni a kapura. A saját játékunkkal az első játékrészben teljesen elégedett voltam, megcsináltuk, amit megbeszéltünk. Szünet után viszont a kiállítás inkább bennünket zavart meg. Onnantól tejesen kapkodóvá vált a játék, amit kihasználva, mezőnyfölényben játszott a Mórahalom. Kontráztunk, de pontatlanul. Egy kicsit több koncentrációval hamarabb le lehetett volna rendezni a mérkőzést. De összességében nagyon boldog vagyok ennek a győzelemnek a birtokában, mert tényleg egy nagyon erős ellenfelet vertünk meg."

Magyar György:

"Adtunk minimum egy félidőnyi előnyt az ellenfelünknek, aki ezt ki is használta. Úgy gondolom, ha az első játékrész utáni 2-0-nál még nem is dőlt el a meccs, a kiállítás már talán megpecsételte a sorsunkat. Ettől függetlenül a csapat férfias teljesítményt nyújtott emberhátrányban, még ha a Vásárhely onnantól nem is engedte ki a győzelmet a kezéből, bármit is tettünk érte. Az eredmény és a különbség is reális, ezzel pedig véleményem szerint el is dőlt az őszi bajnok kiléte. Gratulálok a Hódmezővásárhelynek! Azt még szeretném hozzátenni, csapatomból két-három játékos olyan gyenge teljesítményt nyújtott, hogy csak kevesebben voltunk velük. Ezt nem bírtuk el ma. Ugyan sokan vagyunk már 30 év felett a keretben, de a futballt nem korra játsszák. Talán jó pár fiatal játékos, úgy nálunk, mint egész Csongrád megyében, felnézhetne azokra a 35-40 közötti játékosokra, akik náluk többet küzdenek és jobban akarnak a pályán. Ez a játék ugyanis arról szól, ki mennyire teszi ki a szívét a mérkőzéseken."

Tekintse meg a SZEGEDma TV felvételét a mérkőzésről:

http://www.youtube.com/watch?v=SbPwNQgsnRE

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Vége a mérkőzésnek, Antal játékvezető megkegyelmezett a mostanra szakadó esőben a feleknek. A HFC összességében teljesen megérdemelt sikert aratott a forduló rangadóján.
90+1'
Időhúzó jelleggel Rácz is beállt, Szabó hagyta el a pályát.
90'
Áll a játék, Kökényt és K.Tóthot kell ápolni egy ütközés kifutásaként.
88'
Igen hektikussá vált a játék az utóbbi percekben. A HFC játékosai érezhetően várják már a lefújást, míg a vendégek erejéből igazi presszingre már nem futja.
84'
Bertók is kap pár percet Bódi Attilától, Kerepeczki hagyta el a nézők tapsolása közepette a pályát.
82'
K.Tóth Gyula! Ez is veszélyes volt - a tizenhatos sarkától ballal emelte át Gábort. Centikkel ment csak el a labda a hosszú felső mellett.
81'
Mit csinált Nikutovic?! Alaposan megforgatta a 16 méternél Vojnic-Zelicet, majd a jobb alsót vette célba ballal. Nem sokat tévesztett.
hfc_morahalom41_gs
79'
Marton lőtt éles szögből, Ótott-Kovács lábáról kijött a kísérlet. Vojnic-Zelic volt éberebb a csatároknál. Mindent megtesznek a hazaiak, hogy végleg döntésre vigyék a meccset.
77'
Újabb gólt lőtt a HFC, de a bíró nem adja meg: Szilágyi robogott végig a balon Némethet lerázva, az alapvonal közeléből csavart laposan a hosszúra, az érkező Szabó pedig becsúszva talált be. A partjelző szerint lesről indulva - ilyen rövid mélységnél ez bravúr...
75'
GÓÓÓL!!! Gyönyörű gól! Marton ívelt be balról, a hosszúra érkező Szabó visszafejelte középre, a kapu elé berobbanó Nikutovic pedig védője szorításában gyötörte a labdát a hálóba. 3-1!
74'
Ismét egy gyors támadással jelentkezik a Mórahalom: Szőke vezette fel középen a labdát, majd az eltolódott védekezést kihasználva a jobbon üresen érkező Németh elé passzolt. A társ 16 méteres tekerését Gábornak kellett kitolnia a felső léc alól.
72'
Hullámzó a mérkőzés, mindent beleadnak a felek. A mórahalmi gól óta felpörgött az iram.
69'
Kisszöglet lett, Maravic tekert a hosszúra a tizenhatos sarkától, a berobbanó Kökény elől Vojnic-Zelic mentett hatalmasat. Érdekes módon kirúgással folytatódik a mérkőzés.
68'
Maravic két húzás után lőtt 20-ról. Kaput ugyan nem talált, de a bíró jelzi, szöglet lesz, mert beleért egy védő lába.
67'
Mi maradt ki megint?! Ótott-Kovács rettenetesen rúgott el egy visszagurított labdát. Az abból következő taccsot Nagy villámgyorsan dobta az így lesen nem lévő Nikutovic elé, de az ötös sarkáról elemi erővel borotválta meg a keresztléc tetejét.
65'
Vérszemet kaptak a sárga mezesek az iménti gól után, de most kis híján ők jártak pórul: Németh kevésbé jól sikerült szabadrúgása után meglódult a HFC egy kontrával, Szabó megkerülte lendületből Takácsot a szélen, majd a középen érkező Szilágyi elé adott, de a középpályás 14 méteres kapáslövését Ótott-Kovács megfogta.
62'
GÓÓÓL!!! Ezúttal a vendégek tudtak kontrázni, K.Tóth úszott meg a balon, beadására pedig Szőke érkezett üresen középen. A támadónak arra is volt módja, hogy megfontoltan, a kapus mozgásával ellentétes irányban bólintson a hálóba. 2-1!
60'
Szabó Dávid Maradona emlékezetes mozdulatát idézve továbbította a kapuba Maravic beadását. A szándékos kezezésért járt a sárga.
54'
Nagy bajban a Mórahalom! Szücs odarúgott hátulról egy ütközésnél Martonnak sípszó után. Antal bíró érkezett és felmutatta a pirosat. Egyáltalán nem volt pedig durva a mérkőzés eddig.
hfc_morahalom30_gs
52'
Egy az egyben verte meg K.Tóth Martont a tizenhatos vonalánál, így ziccerben lőhetett, de Gábor óriási reflexmozdulattal kitolta a jobb alsóra zúgó löketet.
51'
Szabó mesterien fűzte be a jobb oldalon Takácsot, beadására viszont Vojnic-Zelic ért oda elsőként a rövidre. A bekk fejéről furcsán pattant fel a labda, Nikutovic érkezve ugyanakkor a jobb alsó mellé bólintott.
47'
A cseréknél mindenki posztra érkezett, leszámítva Udvarit, aki a védelem tengelyében foglalta el helyét. Szücs húzódott ki jobbra, Takács pedig átment a balra, Márki helyére.
46'
Hazai oldalon Maravic váltotta Dordevicet, a túloldalon pedig Németh és Udvari állt be Gonda és Márki helyett.
46'
Folytatódik az összecsapás, mindkét mester cserélt a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Vége a félidőnek, a támadásban gyorsabb és pontosabb produkcióval előrukkoló HFC megérdemelten vezet a szünetben.
45+1'
Mi maradt ki?! Marton lódult meg a balon, beívelt a védősor mögé, az érkező Szabó Dávid viszont 11 méterről nem talált kaput.
42'
Most került elő az első sárga lap: Zsoldos hátulról csúszott rá a meginduló Szilágyira.
38'
Magyar György! A játékos-edző szabadon léphetett ki a kissé bealvó védők között, de ziccerben nem találta el a jobb alsót.
hfc_morahalom15_gs
37'
Szépen fejlődött a hazaiak akciója, Szilágyi talppal tolta át a labdát Vojnic-Zelic lábai között, de Dordevic aztán elpasszolta magát, pedig ketten érkeztek középen egy védőre.
34'
Sajátos ítélet: Varga szó szerint rámászott hátulról Magyarra a félpályánál, egy másik olimpiai sportágban ez sokat érne. A bíró nem fújt, nem úgy az eset folytatásánál, amikor Szilágyi bukott át a tizenhatos előterében Zsoldos lábán. A szabadrúgást viszont túlkombinálták a vásárhelyiek.
31'
Ótott-Kovács! Kerepeczki beadásánál röviden szabadítottak fel a védők Dordevic elől, Nikutovic félfordulatos ismétlése viszont kissé sutára sikerült. Éppen ez lepte meg a hálóőrt, a földre pattintott labdára nagyot nyújtózva tudott csak visszanyúlni.
30'
Marton Bence játszik kicsit Bódi Attila idegeivel: a tizenhatosnál vesztett labdát Gondával szemben. Szerencséjére Gábor kitolta a rövid alsó elől a mórahalmi lövését.
28'
A szabadrúgást Magyar végezte el, erős tekerését Gábor biztos kézzel fogta a bal felső elől.
27'
Antal játékvezető láthatóan nem bízik a kártyás szankciókban. Varga borította fel Szőkét 25 méternél, majd vélhetően oda is taposott a csatárnak, aki válaszul visszarúgott a földön fekve ellenfelének. A bíró egy-egy ejnye-bejnyével intézte el az esetet.
25'
A két szélen Marton és Kerepeczki rendre belép a támadásokba, kis híján szélsőt játszanak, több védőmunkára, futásra kényszerítve így Gondát és K.Tóthot.
24'
"Uh!" - zengi a lelátó. Kerepeczki állt a labda mögé, de beadás helyett a tizenhatos sarkához érkező Nikutovic elé tálalt. A szerb szélsőre senki sem figyelt, erős lökete ugyanakkor centikkel elkerülte a jobb kapufát.
23'
Marton Bence látványos cselt bemutatva harcolt ki szabadrúgást Szücs mellett a szögletzászló közelében. Szabóék sárgát reklamálnak, de Antal Péter egyelőre nem nyúl a zsebéhez.
19'
GÓÓÓL!! Most mégis megnyílt a vendégek védelme! Egy háromszögelés végén Szilágyi bombázhatott 16-ról üresen. A jobb alsóra tartó löketet Ótott-Kovács még kitolta, Nikutovic éles szögből elindított ismétlésére viszont már neki sem volt ellenszere. 2-0!
18'
Keresik egymáson a fogást a felek, de a labda birtoklására törekvő Mórahalom egyelőre nem bír a Szilágyi, Varga, Nagy trióval középen, míg a hazaiak az utóbbi percekben nem tudtak gyors ellentámadásokat indítani.
13'
Tóth Lukács adott kis híján pöcivel Szőke elé gólpasszt a tizenhatos előterében, Kökény viszont jól élt együtt a játékkal, időben kilépve lefülelte az indítást.
11'
Magyar György iménti kísérletéhez hasonlóan most Gonda bízta a szelek szárnyára a labdát 35 méterről. Gábor Viktor még időben hátra tudott lépni, hogy elkapja a bogyót a jobb felső előtt.
hfc_morahalom13_gs
10'
Harmadjára is Márki oldalán lódul meg a Vásárhely, Kerepeczki adhatott teljesen tisztán középre, ahol Dordevic feje fölött ugyan elrepült a labda, a hosszúra érkező Marton viszont átvétel után 11-12 méterről bombázhatott. Meg is tette, de pontatlanul.
9'
Ismét elcsúszott a mórahalmi védekezés, Kerepeczki futtatta üresbe Szabót, aki jobbról laposan adott középre. Szücs ébersége kellett a labdára vércseként lecsapni készülő Dordevic ártalmatlanításához.
5'
Az erős szélben bízva, bő 40 méterről is megkínálta Magyar egy szabadrúgással Gábort. Az U21-es strandlabdarúgó-válogatott kapusát azonban nem tudta meglepni a kísérlettel.
4'
Az attraktív kezdés után, mintha mi sem történt volna, a rangadók szokásos koreográfiája mentén kezdik gyűrni egymást a csapatok. Apró eltérés, hogy közben már vezet a HFC.
1'
GÓÓÓL!!! Kerepeczki egyedül maradt az alapvonalnál, szabadon adhatott át a hosszúra, ahol a lövésre alaposan rákészülő Nagy András hajszálpontosan lőtte ki a bal alsót félfordalutos kapáslövéssel! 1-0!
1'
A piros mezes hazaiak indították útjára a labdát, a Mórahalom játékosai sárga mezt és fekete nadrágot viselnek.
13.29: A mérkőzés egy perc gyászszünettel kezdődik a hazaiak játékosa, Kerepeczki Csaba napokban elhunyt édesapja emlékére. 13.27: A már jól ismert játékosok mellett egy új fiatalemberrel is megismerkedhet ma a vásárhelyi lelátó közönsége: a Mórahalomnál pályára lépő, 19 éves Zsoldos Ákosról ígéretes hírek érkeztek előzetesen. Egy ilyen meccsen lesz alkalma bizonyítani a vajdasági származású középpályásnak. 13.25: Ami az összeállításokat illeti, bár mindkét kezdő bivalyerős, a cserepad kapcsán talán Bódi Attila bír a változtatási lehetőségek szélesebb palettájával, baj esetén akár Bertók Gábor, akár Zdravko Maravic, de Rácz Dezső is képes lehet pluszt adni a támadásokhoz. A vendégeknél a rutinos Udvari Szabolcs és Kothencz Péter mellett Németh Róbert és Fodor Norbert vár bevetésre. 13.20: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítve dacolnak a csontig hatoló novemberi széllel. A kevésbé kegyes időjárás nagy előnye, hogy plusz motivációt jelent a felek számára a magas iramra. Na, nem mintha egy ilyen rangadó kapcsán aggódni kellene emiatt. A mérkőzés Antal Péter sípjelére 13.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.