Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: továbbjutott a Hepp kupában a Kosársuli

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Kosársuli

A hétvégén nem rendeztek bajnoki fordulót a kosárlabda NB I/B osztályban, ennek ellenére sem pihenhetett a Vásárhelyi Kosársuli gárdája, hiszen Békésen Hepp Kupa megmérettetés várt a vásárhelyiekre.

Az NB I/B keleti csoportjának listavezetője számára figyelmeztető volt, hogy az elmúlt évi kiírásban éppen az akkor még NB II-es békésiek ütötték el a továbbjutástól a Kosársulit. A találkozó előtt Utasi Gábor, a vásárhelyiek másodedzője a következőképpen vázolta az esélyeket: “Remekül kezdtük a bajnokságot, hiszen négy viszonylag sima győzelmünk azt mutatja, hogy jól sikerült a felkészülésünk a szezonra, az edzéseken elvégzett kemény munka meghozta a gyümölcsét. Minden mérkőzésünknek voltak ugyan nehéz pillanatai, de szerencsére mindig meg tudtunk újulni. A jelenlegi keretünk jó összetételű, jó elegye a fiatalos lendületnek és a rutinnak, így Elek András vezetőedzőnknek elég nagy rotációs lehetősége van és számtalan variációt vethet be a mérkőzések során. Azt nem gondolom, hogy a Békés elleni ütközetnek kiemeltebb szerepe lenne, mint bármely más találkozónak, mi úgy megyünk ki a pályára, hogy győzni akarunk, hiszen a Hepp Kupában minimum a négyes döntőbe jutás a célunk.”

Mesébe illően kezdtek a kék-sárgák, nyolc perc után 7-21 állt az eredményjelzőn, Varga és Vas dobta a legtöbbet ebben az időszakban. Az utolsó pillanatokban azonban felzárkóztak a hazaiak, amiben sokat segítettek a vendégek rossz támadásai. A második negyed elején Vejinovics háromszor volt eredményes betörésekből. Ezután azonban megváltozott a játék képe. A békésiek sok faultot ütöttek be, így csak büntetőből szereztek pontot Elek András tanítványai. Ez meg is bosszulta magát, mivel a hazaiak sok bravúrkosarat szerezve kiegyenlítettek a nagyszünetre, sőt a harmadik periódusban fordítani is tudtak egy rövid időre (45-42). A rossz sorozat viszont nem tartott sokáig, Nyilas István és Rostás Imre megrázta magát, kettejük összjátékával 9 ponttal lógtak meg a vásárhelyiek. 51-59-nél kezdődött meg az utolsó 10 perc. Ekkor Vas és Vejinovics vitte a hátán a vendég alakulatot. A Békés megyeiek sorozatos faultokkal próbálták megfordítani az állást, a kihagyott vásárhelyi büntetőknek köszönhetően egy kicsit sikerül is közelebb lopózniuk. A sok szabálytalanság miatt hosszúra nyúló találkozót végül az esélyes Vásárhelyi Kosársuli nyerte. A csapat legközelebb jövő héten, a korábban bejelentett időpontnál egy nappal korábban, november 8-án szombaton 18:30-kor fogadja a Hódtói Sportcsarnokban a Szolnoki Olaj KK U-23-as csapatát.

Hepp Kupa 2. forduló:

Békési SzSK – Vásárhelyi Kosársuli 73-85 (14-21, 24-17, 13-21, 22-26)
Békési Városi Sportcsarnok.
Kosársuli: VEJINOVICS 13/3, ROSTÁS I. 15, VAS 20/6, NYILAS 8/6, VARGA 11. Csere: Kelemen 8/3, Gruda 4, Genal -, Czibere 6, Kukla -. Edzők: Elek András és Utasi Gábor

Sport

Tisza-parti rangadó vár a Szeged-Csanád GA-ra

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Joao Janeiro csapata vasárnap 17 órakor a Szolnokot fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Tovább olvasom

Közélet

Márciusban elkezdődik az új atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Március végén elkezdődhet az új atlétikai centrum építése az SZVSE-pályán, a beruházás várhatóan még idén megvalósul.

Tovább olvasom

Sport

Az éllovas ellen kezdi a tavaszt az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szombaton 14 órakor az Apátfalvát fogadja a szurkolók csapata.

Tovább olvasom

Aktuál