Közélet

Kormányellenes flashmob a Széchenyi téren + FOTÓK

Kormányellenes flashmob a Széchenyi téren + FOTÓK

2014. november 15., szombat
Kormányellenes flashmob a Széchenyi téren + FOTÓK
flashmob_mj 032

A kormány szociális támogatásokat érintő döntései ellen tiltakoztak gyerekes anyukák szombat délelőtt a Széchenyi téren, a felszólalók három millió szegény kisemmizésének és a jövő ellehetetlenítésének nevezték a támogatások tervezett csökkentését.

"3,3 millió emberről mond le a kormány a tervezett intézkedéseivel" - mondta el

Jenei Irén

, a flashmob első felszólalója, aki utalt a január elseje utáni bizonytalan helyzetre a húsz fős tömegrendezvényen. "A kormány irányított szivárogtatással tereli el a figyelmet a lényegi döntéseiről, melyekkel a szegényebb réteget semmizi ki" - tette hozzá. Jenei kritizálta a gimnáziumi férőhelyek csökkentését és a munkanélküli segély kivezetését, amellyel elmondása szerint több millió embert hagynak ellátatlanul. "Nincs jövő!" - jelentette ki, miután bírálta a családi pótlék a gyerekek óvodába, iskolába járatásához kötését bírálta, illetve a támogatás 16 éves korig való megadásáról úgy nyilatkozott, hogy az iskolai férőhelyek korlátozásával összekötve a két intézkedéssel a családokon spórol a kormány. Jenei rasszistának és hím-sovinisztának nevezte a kormányt, majd kiemelte: "a férfiaknak fogalma sincs arról, hogy mennyibe kerül egy kiló kenyér." Jenei szerint a kormány csak a diplomás nőket támogatja, anyagi támogatás és szavazóbázis reményében. Végül megjegyezte: "a kormány pénze nélkül nem megy." "Ez a kormány nem szegénység ellenes hanem szegény ellenes" - hangsúlyozta

Mezeiné Horváth Mária

, aki a családosok háttérbeszorítását kritizálta. A tiltakozás záróakkordjaként a megjelent anyukák egyszerre megölelték gyermekeiket, a kormány által bevezetendő szociális rendelkezések, a támogatások, illetve az iskolai férőhelyek számának csökkentése ellen tüntetve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.