/

Joób Márton összefogást vár a szegedi futballklubok között + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sportbizottsagi_ules09_KF

Egyhangúlag elfogadta, és a pénteki közgyűlés számára is az elfogadásra vonatkozó kifejezett javaslattal adta át Botka László polgármester az új szegedi futballstadion ügyét érintő előterjesztését szerdai ülésén a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság.

A nyílt ülés összes naprendi pontja kapcsán teljes volt a helyeslő egyetértés a tagok között, sőt, a futballstadionra vonatkozó előterjesztés kapcsán a bizottság a közgyűlés számára is külön javasolja annak elfogadását.

Mint azt korábban Botka László polgármester nyilatkozta, a város és a püspökség megegyezett a létesítményhez vezető infrastrukturális hálózat kivitelezésének finanszírozási feltételeiről, miszerint a két fél 50-50 százalékos költségvállalással szállna be a megvalósításba. Ez mindkét oldalon 29 millió forintot jelent. A közgyűlés elé beadott előterjesztés egyebek mellett azt is tartalmazza még, hogy a stadiont építtető Szeged-Csanád Egyházmegye az építési terület önkormányzati tulajdonban lévő részét is megvásárolná. Az IKV Zrt. értékbecslése alapján ennek ára 15,4 millió forint, illetve a hozzá tartozó általános forgalmi adó.

Kiss-Rigó László megyés püspök és Botka László polgármester megegyeztek a részletekben, úgy a földterület megvásárlása, mint a városi költségvállalás terén. Azt gondolom, a város részéről gördülékenyen megy majd a stadionépítés” – foglalt állást portálunk kérdésére Joób Márton, a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság MSZP-s elnöke. Hozzátette, az elmúlt időszakban több egyeztetést is folytatott a város sportegyesületeivel, így a futballklubok vezetőivel is. Összességében arra az elhatározásra jutott, hogy nagyon fontos lenne egy egységes sportkoncepció kialakítása. Igaz ez külön a futballra is.

„Nyilvánvalóan örülünk annak, hogy lesz Szegednek egy új, modern stadionja. Bízom emellett viszont abban, hogy a labdarúgó egyesületek képesek lesznek összefogni, és a következő években közös irányt követve együtt tudnak majd működni. A szegedi fociban széthúzás tapasztalható jelenleg, ami nem viszi előbbre a város futballéletét. A stadion felépülése mellett tehát azt várom, hogy mind a másod-, mind a harmadosztályú csapatok is megerősödnek, és Szegeden a városhoz méltó labdarúgás alakulhat ki. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a klubvezetők le tudjanak ülni egymással egy asztalhoz, és egységes irányba vezessék az egyesületeket” – zárta gondolatait Joób Márton.

Előző sztori

Harminchárom év után búcsúzik egyik “hobbijától” Lednitzky András

Következő sztori

Labdarúgás: bizakodó a Szeged-Grosics házi gólkirálya

Legutóbbi hasonló cikkek