Hét mázsa hallal gyarapodott a Vértó + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

haltelepites02_gs

A ponty mellett immár csukát és keszeget is lehet fogni a Vértónál. Október eleje óta lehet horgászni a tónál, ahol a Szegedi Vízmű Zrt. folyamatosan pótolni fogja a halállományt.

A Szegedi Vízmű Zrt. nyáron döntött arról, hogy megkezdik a Vértó horgászcélú hasznosítását. „Október hatodika óta lehet itt horgászni, akkor tíz mázsa pontyot telepítettünk, most pedig három mázsa két- és háromnyaras csukát, illetve négy mázsa egyéb halat, így például keszeget” – tájékoztatott Istókovics Zoltán vezérigazgató a november 7-ei haltelepítéskor. A telepítést a Halászati Hatósággal engedélyeztették, és mivel intenzív horgásztóként kezelik a vizet, vagyis számon tartják, miként fogynak a halak, ez alapján végeznek majd további telepítéseket.

haltelepites04_gs

Hozzátette, a várakozásaiknál népszerűbb a Vértó, éves engedélyeket és napijegyeket is szép számmal értékesítettek az elmúlt hónapban. A Szegedi Vízmű Zrt. vezetője kérdésünkre elmondta, mivel a szektort számos kedvezőtlen dolgok sújtotta az elmúlt években, megpróbálnak egyéb, vállalkozási jellegű tevékenységet is végezni, hogy plusz bevételekre tegyenek szert.

Korábban a tó pártjára tíz stéget építettek, ezek közül az egyik akadálymentes, vagyis kerekesszékesek is megközelíthetik a vizet, tovább egy faház is található, ott lehet például horgászjegyet váltani. Az éves területi engedély 13 000 forint, a napijegy 2800, illetve sporthorgászjegy is válható 1000 forintért, ez utóbbival kapcsolatban a vezérigazgató megjegyezte, hogy a kifogott halat nem viheti haza az, aki ilyen jegyet vált. Kedvezményt is biztosítanak a nyugdíjasoknak, illetve a 14-17 évesek. „Fontos szempont, hogy a horgászhely könnyen megközelíthető legyen, és egyben megfizethető is. Ez a két feltétel adott a Vértónál” – jelentette ki Istókovics Zoltán.

A helyszínen a Vízmű munkatársai látnak el ügyeletet a napijegy árusítása mellett. Éves területi engedélyt a Szegedi Vízmű Zrt. központjában lehet venni munkanapokon, ügyfélszolgálati nyitvatartási időben. Érdemes tudni, hogy a nap 24 órájában őrzött tónál a telepítés miatt két napig tilalom van érvényben, vagyis a pecázni vágyókat ennek letelte után várják ismét. December 31-éig naponta reggel 7-től 18 óráig várják a horgászokat.

no images were found

Előző sztori

A Sorstalanság hanganyagának közzétételével köszöntik Kertész Imrét

Következő sztori

Vaskuti Istvánt újraválasztották az ICF első alelnöki posztján