Gazdaság

Fundamenta: a családok többsége megtakarít a gyermekeknek

Fundamenta: a családok többsége megtakarít a gyermekeknek

2014. november 6., csütörtök
Fundamenta: a családok többsége megtakarít a gyermekeknek

A magyar családok 54 százaléka gyűjt pénzt gyermeke jövőbeni céljaira, első helyen áll a továbbtanulás támogatása, másodikon a biztonsági tartalék képzése, míg harmadik a sorban az otthonteremtés segítése Fundamenta-Lakáskassza Zrt. felmérése szerint - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a 800 fős mintán elvégzett felmérés választ keresett arra is, hogy melyek a legnépszerűbb megtakarítási eszközök, a legtöbbet említett a megtakarítási számla volt, ezt a megkérdezettek 23 százaléka említette. A lakás-előtarékosság 19, míg az életbiztosítás 16, a babakötvény pedig 13 százalékot kapott. A felmérés, amelynek egyik célja az volt, hogy a Fundamenta hozzá tudja igazítani lakás-takarékpénztári kínálatát a piaci elvárásokhoz kimutatta azt is, hogy az átlagos szülői megtakarítás hossza 10 év, amely elegendő például a továbbtanulás támogatásához. Miután a három legnépszerűbb - a gyermekeket segítő - megtakarítási cél közül a legköltségesebb az otthonteremtés, erre hosszabb ideig kell takarékoskodni. Ezért a jelenlegi 8-10 éves lakás-előtakarékossági konstrukciók mellé a Fundamenta 20 éves lehetőséggel gazdagította kínálatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.