Közélet

Egy szál vörös rózsával köszöntötték a szociális gondozásban dolgozókat + FOTÓK

Egy szál vörös rózsával köszöntötték a szociális gondozásban dolgozókat + FOTÓK

2014. november 11., kedd
Egy szál vörös rózsával köszöntötték a szociális gondozásban dolgozókat + FOTÓK
szocialismunkasok_koszontese15_gs

A társadalom megbecsülésének jeleként világszerte köszöntik a szociális gondozásban dolgozókat. A Szociális Munka Napjának alkalmából a Bálint Sándor Szeretetotthonban Juhász Tünde és Kiss-Rigó László mondott köszönetet a szakterület dolgozóinak.

A felelősségteljes és áldozatkész a szociális gondozók munkája, akik szegényeken, nehéz sorsú családokon, beteg embereken segítenek a nap minden órájában. Magyarországon már 13 éve szerveznek ünnepségeket azon szakemberek számára, akik nélkül a lakosság egyharmada nem kapna megfelelő ellátást. A világnap alkalmából

Juhász Tünde

kormánymegbízott és

Kiss-Rigó László

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke néhány jó szóval és egy-egy szál vörös rózsával köszöntötte a dolgozókat. A kormánymegbízott hangsúlyozta, az állam és az egyház ma már közösen vállal szerepet a nehéz sorsúak gondozásában, a szociális munka történetét tekintve tehát egyidős az emberiség történelmével. Mint mondta, a szakemberek nap mint nap olyan körülményekkel találkoznak, amelyek mások számára talán életre szóló megrázkódtatást jelentenének. Szót ejtett arról is, a szociális életpályamodell - amelynek kidolgozása jelenleg is folyamatban van - jövőre akár 93 ezer dolgozó életminőségén változtathat. Aki szociális munkát végez, az evangélium lényegét teljesíti - ezt már Kiss-Rigó László tette hozzá, aki az alázatos munkáért köszönetet mondott a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezeti egysége, a Szeretetszolgálat által fenntartott otthon munkatársainak. Végül Juhász Tünde egy-egy szál vörös rózsát nyújtott át a gondozóknak.

A világnapról

A Szociális Munka Napja az International Federation of Social Workers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. A szervezet jelenleg 77 országban rendelkezik tagszervezetekkel, köztük van a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete is. Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik a rászorulókért tesznek és dolgoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.