Közélet

Deli Andor kisebbségi akciótervet sürgetett a vajdasági magyarok számára

Deli Andor kisebbségi akciótervet sürgetett a vajdasági magyarok számára

2014. november 27., csütörtök
Deli Andor kisebbségi akciótervet sürgetett a vajdasági magyarok számára

Az emberi és kisebbségi jogokra vonatkozó akcióterv szerbiai megteremtésének fontosságát hangsúlyozta az EU- Szerbia társulási és stabilizációs bizottság második ülésén Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású EP-képviselője.

A politikus közleményének tanúsága szerint az EP- és szerb parlamenti képviselők részvételével tartott ülésen a felszólalók kiemelték: az elmúlt időszakban pozitív előrelépések történtek Szerbiában, továbbá rámutattak a régió országaival, különösképpen Magyarországgal fenntartott kapcsolatok javulására is.

Deli Andor

az ülésen arra az álláspontra helyezkedett, hogy Szerbiában elsősorban nem a jogszabályok és egyezmények elfogadásával van gond, hanem a gyakorlatba való átültetésükkel és alkalmazásukkal. "Úgy hiszem, hogy a kisebbségekre vonatkozó akcióterv, amelyet 2015 végéig kell a szerb kormánynak kidolgoznia, hozzájárul majd az eddigi törvényi keret jobb alkalmazhatóságához, eredményei a lehető legjobban érezhetők kell hogy legyenek az emberek mindennapi életében. Gondolok itt elsősorban a hivatalos nyelvhasználatra és a részarányos foglalkoztatásra" - idézi a kommüniké Delit, aki szerint mindenképpen szükség van a kisebbségi és emberi jogokra vonatkozó akciótervre Szerbiában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.