A valasztas.hu-n este közzéteszik a megismételt szavazások eredményeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán, a valasztas.hu-n vasárnap este közzéteszik a megismételt önkormányzati szavazások eredményét.

Vasárnap az ország 11 településén, 56 szavazókörben kell megismételt szavazást tartani. A szavazókörök reggel 6 és este 7 óra között tartanak nyitva, és fogadják a voksolásra jogosult 42 ezer választópolgárt. A szavazókörök zárását követően a szavazatszámláló bizottság összeszámlálja az urnákban lévő szavazólapokat, és a szavazatszámlálás eredményéről jegyzőkönyvet állítanak ki, illetve tájékoztatják a helyi választási irodát az eredményről. A helyi választási irodák munkatársai pedig, ahogyan négy héttel ezelőtt is, rögzítik ezeket az adatokat a Nemzeti Választási Rendszerben, amelynek adatai szavazóköri bontásban is megjelennek az NVI internetes tájékoztató oldalán, a valasztas.hu-n.

A megismételt szavazásokat követően a választás települési szintű eredményeit a helyi választási bizottságok állapítják meg a szavazóköri jegyzőkönyvek alapján, várhatóan hétfőn.

Default thumbnail
Előző sztori

A magyarok kétharmadának több kedvenc bora van egy felmérés szerint

Default thumbnail
Következő sztori

Felkészült az MNB a fogyasztói devizahitelek forintosítására

Legutóbbi hasonló cikkek