/

A MASZK Egyesületé a legszebb konyhakert

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

megallo_kert1

A MASZK Egyesület Megálló közösségi házának közösségi kertje I. helyezett lett a Virágos Szeged Városszépítő Mozgalom versenyében, a közösségi szervezetek, csoportok kategóriájában. Az első szegedi közösségi kert júniusban indult a Budapesti körúti Megálló – Tarján felett az ég közösségi ház udvarában, jelenleg 11 család gondoz itt kiskertet, az érdeklődés azonban folyamatos, sokan csatlakoznának szívesen a kezdeményezéshez.

A kerttulajdonosok között minden korosztály képviselteti magát, a szülőkkel és nagyszülőkkel együtt gondozzák növényeiket a gyerekek, unokák. Főleg zöldségeket, konyhanövényeket termesztenek, a nyár végi betakarítás időszakában nagy kosarakkal térhettek haza. A parcellák környezetét is szépen kialakították a nyár folyamán: kerti kiülőket, tűzrakó helyet csináltak, a kiskerteket szélforgóval, kis lámpásokkal díszítették, vagy épp madárijesztővel szerelték fel. A kertet meglátogatták már óvodások is a közeli Építő utcai óvodából, akik játékosan ismerkedhettek meg a kertészkedés alapjaival, a különböző zöldségekkel és fűszernövényekkel.

Az eltelt hónapok és az új jelentkezők száma bebizonyította: a közösségi kert lehetőséget nyújt arra, hogy a családok, háztartások megtermeljenek a maguk számára többféle zöldségfélét, e mellett nagyon jó kikapcsolódási lehetőséget és közösségi élményt is jelent a Szegeden úttörő szerepet vállaló városi kertészeknek, akik bíznak a folytatásban.

A Megálló – Tarján felett az ég közösségi házat a MASZK Egyesület működteti, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Előző sztori

A helyi termelők feladata felvirágoztatni a fűszerpaprika-ágazatot + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Dél-koreai üzleti vezetőkkel tárgyal látogatása első napján Orbán Viktor

Legutóbbi hasonló cikkek