A látogatók öltöztették ünnepi díszbe a Reök-palotát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lampas_felvonulas19_KF
Bár a karácsonyig még bő egy hónap hátra van, az ünnepi készülődést nem lehet elég korán elkezdeni. A Lámpás Fesztivál a REÖK-be már elhozta a hangulatot, szombat este ugyanis látványos felvonulással és a szecessziós épület díszkivilágításával karácsonyi fényárba borult az város szíve.

Német nyelvterületen elterjedt szokás, hogy Márton napján tüzet gyújtanak és a fáklyás felvonulásokkal egy kis fényes melegséget csempésznek a sötét estékbe. Szombat este Szegeden ennek a hagyománynak lehetett résztvevője az, aki csatlakozott a lámpás tömeghez. Senki sem érkezhetett vagy távozhatott üres kézzel, a családok közösen készíthették el a kis pilácsokat a REÖK délelőtti kézműves foglalkozásán.

A különleges felvonulás a Reök-palota elől indult, át a Dugonics téren, a Kárász és Kölcsey utcán keresztül egészen vissza, a művészetek palotája elé. A helyszínen sült gesztenyével, török mogyoróval, forralt borral, meleg teával és popcornnal várták a résztvevőket, majd a lámpások fénye alatt szimbolikusan felgyúlt a REÖK karácsonyi díszvilágítása, miközben DJ Bootsie pörgette a lemezeket.

no images were found

Előző sztori

A teljes politikai elit leváltását követelték egy korrupció elleni tüntetésen

Következő sztori

Hosszú távú befektetés a szegedi zsinagóga az izraeli nagykövet szerint + FOTÓK