Kultúra

A látogatók öltöztették ünnepi díszbe a Reök-palotát + FOTÓK

A látogatók öltöztették ünnepi díszbe a Reök-palotát + FOTÓK

2014. november 8., szombat
A látogatók öltöztették ünnepi díszbe a Reök-palotát + FOTÓK
lampas_felvonulas19_KF

Bár a karácsonyig még bő egy hónap hátra van, az ünnepi készülődést nem lehet elég korán elkezdeni. A Lámpás Fesztivál a REÖK-be már elhozta a hangulatot, szombat este ugyanis látványos felvonulással és a szecessziós épület díszkivilágításával karácsonyi fényárba borult az város szíve.

Német nyelvterületen elterjedt szokás, hogy Márton napján tüzet gyújtanak és a fáklyás felvonulásokkal egy kis fényes melegséget csempésznek a sötét estékbe. Szombat este Szegeden ennek a hagyománynak lehetett résztvevője az, aki csatlakozott a lámpás tömeghez. Senki sem érkezhetett vagy távozhatott üres kézzel, a családok közösen készíthették el a kis pilácsokat a REÖK délelőtti kézműves foglalkozásán. A különleges felvonulás a Reök-palota elől indult, át a Dugonics téren, a Kárász és Kölcsey utcán keresztül egészen vissza, a művészetek palotája elé. A helyszínen sült gesztenyével, török mogyoróval, forralt borral, meleg teával és popcornnal várták a résztvevőket, majd a lámpások fénye alatt szimbolikusan felgyúlt a REÖK karácsonyi díszvilágítása, miközben DJ Bootsie pörgette a lemezeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.