Gazdaság

A beruházások és munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta a külgazdasági államtitkár

A beruházások és munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta a külgazdasági államtitkár

2014. november 12., szerda
A beruházások és munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta a külgazdasági államtitkár

Új üzleti lehetőségek teremtése, munkahelyek létrehozása és a beruházások növelése a magyar gazdaság elsődleges célja - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Bécsben tartott osztrák-magyar gazdasági fórumon.

Az államtitkár a kétoldalú kapcsolatokról elmondta, hogy a Magyarország és Ausztria közötti kereskedelmi forgalom 2013-ban 9,5 milliárd euró volt, ebből az osztrák export 4,9 milliárd eurót tett ki. Mint fogalmazott, Ausztria Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere. Hangsúlyozta, hogy a következő három és fél évben nem akarnak számottevő változtatást a külgazdasági kapcsolatok irányában, arra törekednek, hogy biztonságos befektetési hely legyen Magyarország. A siker egyik legfontosabb zálogának nevezte a rendelkezésre álló képzett magyar munkaerőt. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a magyar kormány négy osztrák vállalattal, a Leier Hungária Kft.-vel, a Prinzhorn csoporttal, a Schwarzmüller Járműgyártó Kereskedelmi Kft.-vel és az Agrana élelmiszeripari csoporttal is kötött már stratégia együttműködési megállapodást. A Financial Times című brit lapot idézve elmondta: Budapest a legvonzóbb befektetési célpont a régióban.

Bödőcs Róbert

, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnökhelyettese beszédében felsorolta azokat az előnyöket, amiért érdemes Magyarországra befektetni. Kiemelte, hogy az ország központi fekvése számos logisztikai előnnyel jár, az ipar és az oktatás szoros együttműködése révén jól képzett munkaerő áll rendelkezésre, és innovatív helyi vállalkozások, valamint a kormányzat ösztönző lépései segítik a befektetéseket.

Christoph Neumayer

, az Osztrák Gyáriparosok Szövetsége (Industriellenvereinigung) elnöke üdvözölte a növekvő magyarországi GDP adatokat, és hangsúlyozta: a jó befektetési környezet alapja a versenyképes energiaárak, a stabil pénzügyi szektor, a globális piachoz való jobb hozzáférés, a befektető gazdasági partner támogatása, a dinamikus munkaerőpiac és a megfelelő szakmai képzés. Az autóipari beszállító VNT Automotive elnöke

Christian Kallinger

a magyarországi befektetési tapasztalatokat összegezve fontosnak nevezte a globalizáció kihívásainak való megfelelést, a munkaidő rugalmas beosztását és az infrastrukturális előfeltételek biztosítását. A fejlődés alapja az együttműködés és a közös munka - hangsúlyozta a cégvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.