Közélet

Videótolmács segíti az Invitel ügyfeleit Szegeden + FOTÓK

Videótolmács segíti az Invitel ügyfeleit Szegeden + FOTÓK

2014. október 1., szerda
Videótolmács segíti az Invitel ügyfeleit Szegeden + FOTÓK
invitel_sajttaj03_gs

Az országban elsőként szegedi ügyfélszolgálati irodájában tette elérhetővé a KONTAKT Tolmácsszolgálatot az Invitel, mely a hallássérülteket segíti. A telekommunikációs cég Szegeden jelentős fejlesztéseket hajtott végre, ősztől újabb 3 000 háztartáshoz juttatták el az optikai, szélessávú technológiát.

Azok az internetfeltöltési sebességek, amit elvárnak az ügyfelek, kizárólag vezetékes technológiával biztosíthatóak, ezen igényekhez igazodva jelentős hálózatfejlesztést hajtott végre Szegeden az Invitel – jelentette be

Mártha Imre

, az Invitel operatív főigazgatója. Hozzátette, szeptemberben a cég az eddigieken túl további 3 000 háztartást érintő hálózatfejlesztést hajtott végre Szegeden, amelynek köszönhetően a vállalat még több ügyfeléhez juttatja el az optikán alapuló, szélessávú technológiát. A fejlesztés eredményeként gyors internetkapcsolat és a digitális funkciók minden előnyét magában foglaló, minőségi IPTV-szolgáltatás áll a lakosok rendelkezésére. Így 2012 óta ötszörösére növelte az Invitel optikán alapuló lefedettségét Szegeden, és így országszerte összesen már 323 ezer háztartás számára érhető el a korábbinál lényegesen gyorsabb internetkapcsolat és az IPTV.

invitel_sajttaj02_gs

Az Invitel ezúttal is a helyi igényekhez igazodva hajtotta végre a fejlesztést, melyet rendszeresen monitoringoznak. „Rendszeresen mérjük az ügyfél-elégedettséget is az Invitelnél, a fókuszcsoportos vizsgálatokban mindig van szegedi csoport is, hiszen az ellátási területünkön ez a legnagyobb város – tájékoztatott

Langsteiner Marianne

, az Invitel lakossági marketingigazgatója. „A szegediek élenjárók a szolgáltatások alkalmazásában, amit itt látunk, az a többi ellátási területünkön is meg fog mutatkozni” – tette hozzá a sajtótájékoztatón. Szeged, mint egyetemváros is fontos az Invitelnek, hiszen a diákok nagyon intenzíven használják az internetet, ezért számukra külön akciót is szerveztek, míg az SZTE régóta ügyfele a telekommunikációs cégnek.

Szegeden akadálymentes az Invitel ügyfélszolgálata

Az Invitel szegedi ügyfélszolgálati irodáját az országban elsőként akadálymentesség tették a siketek és nagyothallók számára, mellyel kapcsolatban Langsteiner Marianne elmondta, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) segítségével érzékenyítik az üzleteket, hogy ki tudják szolgálni a hallássérülteket. „Elsőként Szegeden tartottunk tréninget a videótolmács rendszerről. Minden egyes üzletünkben elérhető lesz a

KONTAKT Tolmácsszolgálat

, ahogy a SINOSZ szakemberei be tudják ütemezni” – hangsúlyozta a cég lakossági marketingigazgatója. Az Invitel szolgáltatásai közül elsődlegesen az internetszolgáltatás felől érdeklődnek, de ahogy Langsteiner Mariannetól megtudtuk, rendelet írja elő, hogy mely műsorokat kell feliratozással vagy jeltolmácsolással ellátni. „Január elsején egy újabb lépés lesz ezen a téren, és azt tapasztaljuk, hogy a magyar televíziótársaságok maximálisan tisztelik és betartják ezeket a szabályokat, sőt több programot feliratoznak, mint amennyi az előírás” – részletezte.

Változó tévénézési szokások

Egy átlagos magyar 4 és fél órát tölt tévénézéssel egyetlen napon, de a televíziózási szokások átalakulóban vannak. Langsteiner Marianne elmondta, a negyven éven felüliek reggelente és este is tévéznek, míg a fiatalok picit kevesebb időt töltenek a készülékek előtt. A nézők is több csoportba sorolhatók, vannak, akik rendszeresen néznek sorozatokat vagy filmeket, míg mások csak alkalomszerűen, például a futball világbajnokság idején. A GfK kutatásai alapján az első félévben Magyarországon 49%-kal több lapostévét értékesítettek, mint az előző év azonos periódusában, és hasonló mértékben nőtt a HD-képes készülékek aránya is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.