Közélet

Varga Róbert: Érdemi változásokra van szükség Szegeden!

Varga Róbert: Érdemi változásokra van szükség Szegeden!

2014. október 4., szombat
Varga Róbert: Érdemi változásokra van szükség Szegeden!
varga_robert04_gs

„Egész életemben keményen dolgoztam, céltudatos és kitartó természetemnek köszönhetően ég bennem a tettvágy, és elérkezettnek látom az időt arra, hogy tegyek az emberekért” – vallja Varga Róbert, aki a kormánypártok és a L.É.T. támogatásával indul a választáson a 12-es körzetben (Petőfitelep, Baktó, Fodorkert).

A nagyváradi születésű, két gyermeket nevelő

Varga Róbert

1990 óta él Szegeden. „Nagyon megszerettem ezt a várost, befogadott engem, és családot is itt alapítottam. Célom, hogy most én tegyek Szegedért, az itt élőkért” – fogalmazott Petőfitelep, Újpetőfitelep Baktó és Fodorkert önkormányzati képviselőjelöltje, aki a kormánypártok és a L.É.T. Egyesület támogatását élvezi. A KDNP szegedi szervezetének a munkáját már 2006 óta segíti a háttérből, és a kormánypártok helyi képviselői már tavaly felkeresték arra kérve, hogy induljon az önkormányzati választáson. „Megfelelő vezetői rutinnal rendelkezem vállalkozóként, és a habitusom is alkalmas a közéleti, politikai szerepvállalásra. Sokszor azt láttam, hogy egyes problémákat azért nem kezelnek, mert hosszasan és értelmetlenül civakodnak a különböző oldalak szereplői ahelyett, hogy cselekednének. Én viszont a megoldások embere vagyok, úgy látom, menedzseri szemléletre van szükség ahhoz, hogy hatékonyan és gyorsan kezeljük a felmerülő gondokat, problémákat” – hangsúlyozta Varga Róbert. Azt, hogy gyakorlatias, vagyis tipikus „megoldóember”, már bizonyította: Petőfitelepen a templom előtti gazos, lehangoló Fő teret megszépítette, miután látta, igazából nincs gazdája a területnek. Ezután egy rámpát is építtetett, hogy a mozgáskorlátozottak is meg tudják közelíteni a templomot. A 12-es körzet jelöltje Fodorkert panelházas részén egy szociális konyha létesítését és üzemeltetését is tervezi, miután látta, milyen sok, zömében idős ember él ott, akiknek a hónap végén már üres a pénztárcájuk. Mint elmondta, a panelrekonstrukciók után olyannyira megemelkedtek a közös költségek, hogy több terhet már nem lehet a lakók vállára tenni, sőt Varga Róbert szerint azért is kell dolgoznia egy képviselőnek, hogy megsegítse a rászorulókat.

Ménesi Gabriella

fodorkerti arra tett javaslatot a jelöltnek, hogy hozzanak létre egy nyugdíjasklubot, mivel egyetlen közösségi tér sincs Fodorkert területén. „Egy közösségi ház több funkciót is betölthet, akár ruha- és játékbörzéket is lehet ott tartani, vagy éppen tanfolyamokat, továbbképzéseket” – mondta el Varga Róbert, aki azt szeretné, hogy a fodorkertiek igazi közösséggé kovácsolódjanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.