Varga Róbert: Érdemi változásokra van szükség Szegeden!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

varga_robert04_gs

„Egész életemben keményen dolgoztam, céltudatos és kitartó természetemnek köszönhetően ég bennem a tettvágy, és elérkezettnek látom az időt arra, hogy tegyek az emberekért” – vallja Varga Róbert, aki a kormánypártok és a L.É.T. támogatásával indul a választáson a 12-es körzetben (Petőfitelep, Baktó, Fodorkert).

A nagyváradi születésű, két gyermeket nevelő Varga Róbert 1990 óta él Szegeden. „Nagyon megszerettem ezt a várost, befogadott engem, és családot is itt alapítottam. Célom, hogy most én tegyek Szegedért, az itt élőkért” – fogalmazott Petőfitelep, Újpetőfitelep Baktó és Fodorkert önkormányzati képviselőjelöltje, aki a kormánypártok és a L.É.T. Egyesület támogatását élvezi. A KDNP szegedi szervezetének a munkáját már 2006 óta segíti a háttérből, és a kormánypártok helyi képviselői már tavaly felkeresték arra kérve, hogy induljon az önkormányzati választáson. „Megfelelő vezetői rutinnal rendelkezem vállalkozóként, és a habitusom is alkalmas a közéleti, politikai szerepvállalásra. Sokszor azt láttam, hogy egyes problémákat azért nem kezelnek, mert hosszasan és értelmetlenül civakodnak a különböző oldalak szereplői ahelyett, hogy cselekednének. Én viszont a megoldások embere vagyok, úgy látom, menedzseri szemléletre van szükség ahhoz, hogy hatékonyan és gyorsan kezeljük a felmerülő gondokat, problémákat” – hangsúlyozta Varga Róbert.

Azt, hogy gyakorlatias, vagyis tipikus „megoldóember”, már bizonyította: Petőfitelepen a templom előtti gazos, lehangoló Fő teret megszépítette, miután látta, igazából nincs gazdája a területnek. Ezután egy rámpát is építtetett, hogy a mozgáskorlátozottak is meg tudják közelíteni a templomot. A 12-es körzet jelöltje Fodorkert panelházas részén egy szociális konyha létesítését és üzemeltetését is tervezi, miután látta, milyen sok, zömében idős ember él ott, akiknek a hónap végén már üres a pénztárcájuk. Mint elmondta, a panelrekonstrukciók után olyannyira megemelkedtek a közös költségek, hogy több terhet már nem lehet a lakók vállára tenni, sőt Varga Róbert szerint azért is kell dolgoznia egy képviselőnek, hogy megsegítse a rászorulókat.

Ménesi Gabriella fodorkerti arra tett javaslatot a jelöltnek, hogy hozzanak létre egy nyugdíjasklubot, mivel egyetlen közösségi tér sincs Fodorkert területén. „Egy közösségi ház több funkciót is betölthet, akár ruha- és játékbörzéket is lehet ott tartani, vagy éppen tanfolyamokat, továbbképzéseket” – mondta el Varga Róbert, aki azt szeretné, hogy a fodorkertiek igazi közösséggé kovácsolódjanak.

Előző sztori

Mazsorett és borkóstoló az újszegedi szüreti mulatságon + FOTÓK

Következő sztori

November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjakra

Legutóbbi hasonló cikkek