Hírzóna

Vádemelés 27 millió forintnyi cigaretta csempészése miatt

Vádemelés 27 millió forintnyi cigaretta csempészése miatt

2014. október 9., csütörtök
Vádemelés 27 millió forintnyi cigaretta csempészése miatt

Költségvetési csalás minősített esete miatt vádat emelt az ügyészség egy 27 millió forint értékű cigarettát csempésző ukrán férfi ellen - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-t.

Zsíros Zsolt

főügyész közölte: a férfi június 14-én egy átalakított rakterű kis tehergépkocsival próbált 35 ezer doboz cigarettát Magyarországra csempészni. A beregsurány-asztélyi magyar-ukrán határállomáson üres rakterű autóval jelentkezett belépésre, de a pénzügyőrnek feltűnt, hogy a raktér külső és belső hossza között hatvan centiméter a különbség. A raktér falát ezért megbontották, és a házilag készített rejtekhelyen csaknem 35 ezer doboz magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak. A vádlott a vámellenőrzés alóli termékelvonással több mint 27 millió forint vagyoni hátrány okozott a magyar költségvetésnek - emelte ki a főügyész. Hozzátette: a külföldön tartózkodó férfi ellen felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Nyíregyházi Járási Ügyészség, a csempészett cigarettát elkobozták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.