Közélet

Szegedi Fidesz-KDNP: az MSZP nem szeretné, ha mindenki szavazni tudna Szegeden

Szegedi Fidesz-KDNP: az MSZP nem szeretné, ha mindenki szavazni tudna Szegeden

2014. október 6., hétfő
Szegedi Fidesz-KDNP: az MSZP nem szeretné, ha mindenki szavazni tudna Szegeden
OGY2014 - Elkezdõdött a szavazás - Budapest

Az MSZP-s polgármester nyomására a városi jegyző sokak számára hátrányos módon alakította át a szavazókörök eddig megszokott rendszerét Szegeden. Sok választó nem tudja, pontosan hová kell mennie szavazni - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a szegedi Fidesz-KDNP frakció.

"Sok szegedi polgár joggal háborodott fel az ésszerűtlen változtatások miatt, melyek egyértelműen politikai céllal történtek. Emiatt bizonyos területeken lakóknak szándékosan, aránytalanul messzire kell menniük szavazni. Így például Dorozsmán az egyik szavazókörtől 50-60 méterre lakóknak egy másik – 6-700 méterre lévő – szavazókörbe kell menniük, ha voksolni szeretnének. Ugyanígy bántak el Alsóváros egy részén élőkkel, akiknek – szemben a megelőző 24 évvel – nem a közeli Alsóvárosi Általános Iskolába, hanem a sokkal távolabbi – Alsóvárosról tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető – Fodor József Szakközépiskolába kell menniük szavazni. Nem járt jobban Petőfitelep, Tápé, Tarján-Felsőváros, Újszeged bizonyos részein élő választópolgár sem. A Fidesz–KDNP-frakció elítéli a politikai manipuláció ilyen megnyilvánulásait, amivel az MSZP meg akarja akadályozni bizonyos területen élőknek, hogy éljenek demokratikus jogaikkal. Kérjük a Tisztelt Választópolgárokat, szavazás előtt tájékozódjanak, hová is kell menniük szavazni. A Fidesz–KDNP mindent megtesz, hogy a választópolgárok számára az ezzel kapcsolatos tájékoztatást megadja, holott ez a jegyző vezetésével működő helyi választási iroda feladata lenne" - fogalmaz a szegedi Fidesz-KDNP frakció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.