Közélet

Sebestyén József maradt Alsóváros képviselője

Sebestyén József maradt Alsóváros képviselője

2014. október 17., péntek
Sebestyén József maradt Alsóváros képviselője
OGY2014 - Elkezdõdött a szavazás - Budapest

A szavazatok újraszámolását kérte az alsóvárosi 6-os körzetben Hüvös László önkormányzati képviselőjelölt, miután baloldali kihívója csupán tíz vokssal előzte őt meg. A területi választási bizottság megerősítette a korábbi eredményt, így Sebestyén József Zoltán, az MSZP-DK-Együtt jelöltje maradt a városrész élén.

Ahogy

korábban is megírtuk

, a vasárnapi választás során Szegeden az alsóvárosi 6-os körzetben született a legszorosabb eredmény:

Sebestyén József Zoltánra

(MSZP-DK-Együtt) 1 439 érvényes szavazatot adtak el (43,54%), míg

Hüvös Lászlót

(Fidesz-KDNP-L.É.T.) 1 429 lakos támogatta (43,24%), így mindössze tíz szavazat döntött a mandátumról, miközben több mint száz érvénytelen szavazólapot is találtak. Az összesen 115 érvénytelenített voks újraszámolását érte Hüvös a helyi és a területi választási bizottságtól.

Vadász Csaba

megyei főjegyző megerősítette a korábbi döntést, mind a 115 kérdéses szavazatot érvénytelennek nyilvánították, így a baloldali Sebestyén József Zoltán maradt a városrész képviselője. A kompenzációs listáról azonban így is bejutott a közgyűlésbe Hüvös László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.