Sebestyén József maradt Alsóváros képviselője

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OGY2014 - Elkezdõdött a szavazás - Budapest

A szavazatok újraszámolását kérte az alsóvárosi 6-os körzetben Hüvös László önkormányzati képviselőjelölt, miután baloldali kihívója csupán tíz vokssal előzte őt meg. A területi választási bizottság megerősítette a korábbi eredményt, így Sebestyén József Zoltán, az MSZP-DK-Együtt jelöltje maradt a városrész élén.

Ahogy korábban is megírtuk, a vasárnapi választás során Szegeden az alsóvárosi 6-os körzetben született a legszorosabb eredmény: Sebestyén József Zoltánra (MSZP-DK-Együtt) 1 439 érvényes szavazatot adtak el (43,54%), míg Hüvös Lászlót (Fidesz-KDNP-L.É.T.) 1 429 lakos támogatta (43,24%), így mindössze tíz szavazat döntött a mandátumról, miközben több mint száz érvénytelen szavazólapot is találtak. Az összesen 115 érvénytelenített voks újraszámolását érte Hüvös a helyi és a területi választási bizottságtól.

Vadász Csaba megyei főjegyző megerősítette a korábbi döntést, mind a 115 kérdéses szavazatot érvénytelennek nyilvánították, így a baloldali Sebestyén József Zoltán maradt a városrész képviselője. A kompenzációs listáról azonban így is bejutott a közgyűlésbe Hüvös László.

Előző sztori

Akadályokba ütközhet a Tisza-part parkosítása? + FOTÓK

Következő sztori

Kosárlabda: az Eger ellen hazai pályán is bemutatkozik a Kosársuli