Közélet

Pelczné Gáll Ildikó és Kósa Ádám az európai gazdaságpolitikáról

Pelczné Gáll Ildikó és Kósa Ádám az európai gazdaságpolitikáról

2014. október 21., kedd
Pelczné Gáll Ildikó és Kósa Ádám az európai gazdaságpolitikáról

Az Európai Unió intenzívebb gazdasági növekedését csak a belső piac akadályainak leküzdésével lehet elérni - hangsúlyozta Pelczné Gáll Ildikó fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő kedden Strasbourgban, az EP plenáris vitájában.

Szerinte a kiterjedt és integrált piac a gazdaságserkentés motorja lehet a jövőben. A képviselő arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy a valós gazdaság erősebb támogatása, a növekedés, továbbá a munkahelyek ösztönzése érdekében alkossa meg a "belső piaci pillért" az európai szemeszterként emlegetett gazdaságpolitikai összehangolási folyamat részeként.

Kósa Ádám

, az EP foglalkoztatási szakbizottságának fideszes tagja a vita kapcsán kijelentette: "véget kell vetni annak a felelőtlen, és a nyugati baloldal érdekeit szolgáló és az esélyegyenlőség leple mögé bújó érvelésnek, ami a hazai munkavállalók már meglévő munkahelyeit veszélyezteti a bérfelzárkóztatás témájában". A bérek terén elvárt esélyegyenlőség - vélekedett - nem képzelhető el a már meglévő, kemény munkával megszerzett és megtartott magyar munkahelyek tömeges és gyors megszűnésével. Kósa Ádám emlékeztetett arra, hogy 2002 és 2010 között minden egyes évben magasabb volt a bejelentett és nagyarányú csoportos létszámcsökkentés, mint a második Orbán-kormány bármely évében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.