Közélet

Palacsintasütéssel és családi nappal zárta a kampányt Kothencz János + FOTÓK

Palacsintasütéssel és családi nappal zárta a kampányt Kothencz János + FOTÓK

2014. október 11., szombat
Palacsintasütéssel és családi nappal zárta a kampányt Kothencz János + FOTÓK
csaladi_nap_csillag_ter45_gs

Azzal már rendkívül sokat nyertünk, hogy sikerült megjeleníteni a szegedi emberek valós igényeit - mondta el a Fidesz-KDNP-L.É.T. szombati kampányzáró rendezvényén Kothencz János. A polgármesterjelölt Erdős Norbert EP-képviselővel is egyeztetett az EU-s pályázatok szegedi lehetőségeiről.

Ipari mennyiségben sültek a palacsinták szombat délelőtt a Csillag téren, ahol

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt hirdetett családi napot. A családok kígyózó sorokban várták a frissen elkészített, kakaóval és lekvárral ízesített édességet, az édesszájúbb gyerekeknek pedig bőven jutott a vattacukorból is. A rendezvénnyel egyben a kampányidőszakot is lezárta a Fidesz-KDNP Szegeden.

Kothencz: megújulás előtt áll a jobboldal

Kothencz János szerint mindenképp pozitív mérleggel zárják a kampányt. "Azzal már rendkívül sokat nyertünk, hogy sikerült megjeleníteni a szegedi emberek valós igényeit, ehhez csaknem hússzor látogattunk el mind a húsz választókerületbe lakossági- és utcafórumok, vagy családi napok keretén belül. A legnagyobb feladatunk az volt, hogy eljuttassuk Szeged minden lakosának az üzenetet: senki sincs egyedül, és azok az emberek is fontosak, akikkel ezidáig nem foglalkozott a városvezetés" - mondta el a családi napon Kothencz János. A polgármesterjelölt szerint az eddigi, látványberuházásokra fókuszáló fejlesztések helyett a helyiek érdekeit kell figyelembe venni, fontos a lakótelepiek életkörülményeinek javítása, a tartós munkahelyek teremtése és a helyi vállalkozások segítése egyaránt. "Egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb jövőért küzdöttünk és küzdünk ezután is. Remélem, hogy ez a fajta építkezés, amit megkezdtünk, jóérzéssel folytatódhat majd, melynek részeként a jobboldal is megújulás előtt áll. Orbán Viktor miniszterelnökkel a napokban épp a közeli utcákban egyeztettünk erről, aki egyetértett velem abban, hogy a jobboldal - ez a a tradicionális, polgári értékrendet valló közösség - egy szélesebb körű összefogásban kell, hogy közelebb lépjen az emberekhez. Egy politikus ne azt mondja az embereknek, hogy mit kell csinálniuk, hanem kérdezze meg tőlük: miben segíthetek?" - vallja Kothencz János.

csaladi_nap_csillag_ter74_gs

A rendezvényre

Erdős Norbert

európai parlamenti képviselő is kilátogatott, aki Kothencz Jánossal a régió fejlesztéséről konzultált. A Fidesz-KDNP közös listáján tizenkét EP-képviselő jutott ki Brüsszelbe a májusi választásokat követően, akik között létezik egy kerületi felosztás is, békéscsabai lakosként Erdős Norbert illetékességi területe Békés és Csongrád megyére terjed ki. "Kothencz János polgármesterjelölttel a következő ciklusban esedékes EU-s pályázatokról egyeztetünk. Összegezzük, hogy milyen lehetőségek állnak Szeged és a régió rendelkezésére, mekkora összeget lehet egy-egy területre csoportosítani. Szeretnénk egy állandó munkakapcsolatot is kialakítani a későbbi hatékony együttműködésért, de természetesen elsősorban azért jöttem most, hogy támogatásomról biztosítsam a jobboldali polgármesterjelöltet, és arra kérjem a szegedieket, hogy ugyanezt tegyék. Mind szakértelemben, mind pedig emberségben példás, kiváló ember kerülhet a város élére" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Erdős Norbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.