Közélet

Orbán: az esélyek felénk billennek

Orbán: az esélyek felénk billennek

2014. október 12., vasárnap
Orbán: az esélyek felénk billennek

Az esélyek felénk billennek, ám olyan esély nincs, amely saját magát beváltaná, minden az emberek kezében van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap újságíróknak, miután leadta szavazatát az önkormányzati választáson Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában.

A kormányfő - aki fél 12 előtt pár perccel érkezett a szavazókörbe feleségével,

Lévai Anikóval

- azt mondta: Magyarország egy demokratikus jogállam, az emberek állást foglalnak arról, kiket szeretnének látni a városok, falvak, megyei közgyűlések élén. "Azt remélem, hogy akiket oda megválasztanak, azok kellő támogatottsággal végezhetik a munkájukat, vagyis hogy a nap hátralévő részében sok magyar választópolgár megy el" szavazni - hangsúlyozta, a választási részvételre buzdítva azokat, akik még nem voksoltak. A mozgósítás sikerességét firtató kérdésre

Orbán Viktor

úgy válaszolt: "ha mindenkit úgy mozgósítottak, mint engem, akkor nagy baj nem lehet". "Nekünk van egy nagy közösségünk (...), ez egy harcban edződött közösség, méghozzá a vereség okozta harcban edződött közösség. A 2002-es parlamenti választás elvesztése után a polgári, nemzeti és keresztény érzelmű emberek egy nagyon erős politikai közösséget hoztak létre. (...) Amikor bármilyen közös ügyéről van szó az országnak - ez lehet egyébként egy békemenet, lehet egy nemzeti ünnep, de lehet éppen egy választás is -, ez a közösség mozgósítja saját magát. Ez a mi politikai hátországunk legnagyobb ereje" - fejtette ki a pártelnök-miniszterelnök. Orbán Viktor azt is mondta, a közvélemény nagy többségének igényét kielégítő döntés volt a politikusok létszámának felére csökkentése. A következő időszakban majd kiderül, lehet-e fele annyi politikussal is irányítani az ország életét - tette hozzá, jelezve, ő abban bízik, hogy ez lehetséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.