Közélet

Nem tetszik a szegedi városvédőknek a partfalon ágaskodó szarvas

Nem tetszik a szegedi városvédőknek a partfalon ágaskodó szarvas

2014. október 28., kedd
Nem tetszik a szegedi városvédőknek a partfalon ágaskodó szarvas
WP_20141026_009

Nem odaillő, semmilyen esztétikai értékkel és mögöttes tartalommal nem bír - így jellemezte a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület a partfal díszítéséül szolgáló alakzatokat.

Nemtetszését fejezte ki az épülő szegedi partfal motívumai miatt a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület. A vízzáró vasbeton fal oldalát állatképekkel és egyszerű motívumokkal díszítették ki, melyekhez a térségben talált régészeti leletek szolgáltattak mintát.

Ifj. Szilágyi Árpád

az egyesület képviseletében nem odaillőnek, céltalannak nevezte a díszítést, melyet nem hogy az újszegedi oldalról, de közelről sem lehet jól látni. "Nincsen semmilyen esztétikai hatása, nem old fel semmit, nem is színesíti ezt a széles, monoton betonfelületet" - mondta el portálunknak Szilágyi Árpád. Javasolja továbbá, hogy a képeket a helytörténeti értékkel bíró Fekete Házban mutassák be, melynek udvara éjszakánként kocsmaként várja vendégeit.

DSC_2932

A fal persze elsősorban árvízvédelmi feladatot lát el, így esztétikai hatása sokadlagos volt a tervezés során.

Vesmás Péter

építész és csapata dolgozta ki a motívumokat, hogy némiképp feldobják ezzel az egyhangú betonfelületet. A sematikus ábrákat speciális technikával készítették, csak oldalról, egy bizonyos szögből láthatóak megfelelően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.