Közélet

Műfüves labdarúgópályákkal gazdagodik Szeged sportélete + FOTÓK

Műfüves labdarúgópályákkal gazdagodik Szeged sportélete + FOTÓK

2014. október 9., csütörtök
Műfüves labdarúgópályákkal gazdagodik Szeged sportélete + FOTÓK
palyabejaras03_gs

Napokon, heteken belül elkészül a kiskundorozsmai nagy- és a szentmihályi, kecskési, valamint a baktói kispálya, melyek mind-mind a sportolni vágyó közönséget szolgálják majd.

Egy hét múlva átadja a kivitelező az új kiskundorozsmai nagy műfüves labdarúgópályát, emellett három műfüves kispálya is létesül Szegeden október, november folyamán. Szentmihályon két hét múlva avatják az új létesítményt, Kecskésen a Márton-napi ünnepségek keretében adják át, a baktói építése pedig a mai napon kezdődik – számoltak be a jó hírről a SZEGEDma.hu-nak

Nógrádi Tibor

és

Mihálffy Béla

kormánypárti önkormányzati képviselők, az ifjúsági és sportbizottság tagjai. „Óriási szüksége van a szegedi sportéletnek a Dorozsmán épülő műfüves nagypályára, illetve a Szentmihályon, Kecskésen és Baktóban létesülő műfüves kispályára. A Szegedhez hasonló méretű Debrecenben, ahol eleve jóval bővebb volt a sportolási lehetőség és a infrastruktúra, 9 hasonló pálya készült az utóbbi időszakban. Városunk még így is komoly lemaradással küzd. Célul kell kitűznünk, hogy ha Miskolccal, Győrrel vagy Debrecennel nem is vehetjük fel a versenyt a sportolási infrastruktúra, a pályák száma tekintetében, legalább csökkentsük a hátrányunkat. Ehhez a munkához remek partnerre találtam képviselőtársaimban, Mihálffy Bélában és

Kohári Nándorban

, akik saját választókerületükben, Kiskundorozsmán, illetve Baktóban helyet biztosítottak a beruházásnak, nagyon sokat tette azért, hogy ott élő emberek számára megépüljenek a műfüves pályák” – mondta el Nógrádi Tibor, aki az október 12-i választáson Szentmihály, Kecskés, Gyálarét és Klebelsbergtelep Fidesz-KDNP-L.É.T.-es képviselőjelöltje. Hozzátette, a műfüves pályák abból a szempontból roppant hasznosak és fontosak, mert Magyarországon az éghajlati viszonyok miatt 4-5 hónapig nem lehet használni a füves sportpályákat. Télen a műfűről gyorsan és egyszerűen el lehet takarítani a havat is, így a pályák akkor is szolgálhatják a mozogni vágyókat.

palyabejaras06_gs

Mint megtudtuk, a négy sportlétesítményt pályázati forrásból – 70 százalékos pályázati intenzitással – építtette az önkormányzat. „Szegednek lehetősége lenne több ilyet is készíttetni, arra biztatom a leendő képviselőket, hogy a saját területükön hozzanak létre sportdecentrumokat műfüves kispályákkal. A dorozsmain kívül nagypályánk csak a Felső Tisza parton van, ami mára a használhatatlansági kopott. Kívánatos lenne, ha a Kisstadionban is létesíthetnénk műfüves pályát, ezzel helyreállíthatnánk a régi, tradicionális, mára megszűnt sportolási lehetőséget” – fejtette ki Nógrádi Tibor. „Kettős szerepben vagyok boldog, mint aktív kiskundorozsmai labdarúgó és mint önkormányzati képviselő. Nagyon örülök, hogy ez a gyönyörű pálya itt kapott otthont: ezzel bizonyítottuk, milyen komoly lobbierővel rendelkezik a két dorozsmai képviselő, illetve megmutattuk a dorozsmai közösség erejét is, mely képes volt megépíteni egy ilyen szép létesítményt. Egy hét múlva adja majd át a kivitelező, ekkor vehetik birtokba a női, férfi- és gyermeklabdarúgók, valamint a városi sportszerető közösség tagjai. Jelenleg zajlik még a granulátum bedolgozása a műfűbe, ez adja meg rugalmasságot, majd a világítás felszerelése van hátra” – nyilatkozta Mihálffy Béla, Kiskundorozsma Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje.

palyabejaras05_gs

Az üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője,

Károlyfalvi Zsolt

azt mondta: a cég számára komoly szakmai sikert jelentenek ezek a beruházások, így nagy örömmel szemlélik ezeket. A továbbiakban is minden eszközükkel támogatják ezeket a szegediek érdekét szolgáló fejlesztéseket. „Valamennyi műfüves pálya hatékony munka, intenzív együttműködés eredményeként jött létre. Üzemeltetőként is a legjobb minőséggel kívánjuk majd szolgálni a felhasználókat. Jómagam is hasznosnak tartanám, ha Újszegeden, a Kisstadionban is tudnánk végre bővíteni, illetve üdvözölném a Felső Tisza parti sportpályák fejlesztését” – szögezte le az ügyvezető.

Major László,

az MLSZ Csongrád megyei szakmai igazgatója a dorozsmai pályaépítés minden percét végigkísérte, és örömmel fogalmazta meg: minőségi műfüves nagypályával gazdagodott Szeged városa. „Mikor elvállaltam ezt a tisztséget, arról számoltam be az MLSZ-nek, hogy a rendszerváltást követően több mint egy tucat pálya szűnt meg Szegeden. Óriási dolog, hogy végre újak létesülnek, és remélem, ez csak a kezdet. Nap mint nap járva az edzéseket összeszámoltam, akadt olyan, hogy két pályán egyszerre 146 gyerek tréningezett! A most megvalósuló beruházások segíthetnek a tarthatatlan helyzet rendezésében” – foglalta össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.