Közélet

Mórahalmi vállalkozók előtérben

Mórahalmi vállalkozók előtérben

2014. október 21., kedd
Mórahalmi vállalkozók előtérben
_DSC0014

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) egy strukturált tapasztalatcserére invitálta a mórahalmi vállalkozókat október 21-én, az Aranyszöm Rendezvényházba. A 25 éves VOSZ nem csupán előadásokkal, hanem több kiadvánnyal is várta vendégeit.

A VOSZ 25 évvel ezelőtt alakult meg azért, hogy a vállalkozók országosan is érvényesülni tudjanak. A szövetség segítségével egymás között tudnak kereskedni, információt áramoltatni úgy, hogy közben megismerik egymást az emberek. A „régi motorosok” még a saját bőrükön tapasztalták meg a jogszabályokat, azt, hogy hogyan kell viselkedni, kommunikálni, üzletet kötni, stb. A veteránok most átadják tudásukat. „A Munkáért” nevű projekt célja az, hogy 2 éven keresztül a vállalkozóknak a versenyképességét javítsák, a fogalakoztatási potenciált pedig növeljék. Ehhez a különböző rendezvények nyújtanak segítséget. Azonban a strukturált tapasztalatcserén túl vállalkozói akadémiát is szerveznek november 25-én és 26-án, Szegeden. A projekt 5 kiemelt témával, a joggal, az adóval, a finanszírozással, a pályázatokkal és a munkabiztonsággal foglalkozik. Ezekről az ügyekről hallhattak előadásokat október 21-én, az Aranyszöm Rendezvényházban, ahol megoszthatták tapasztalataikat, elmondhatták gondjaikat, gondolataikat a vendégek.

Szakács József

, a VOSZ Csongrád Megyei elnöke elmondta, hogy Mórahalom vállalkozói élénk, tevékenységgel teli életet folytatnak. Ezért is kapott a település kiemelt szerepet és figyelmet a projekt során.

Hannauerné Szabó Anna

, a VOSZ Dél-alföldi regionális tanácsadója hozzátette: a projekt másik része – a konferenciákon kívül – a különböző kiadványokkal való segítés, valamint az ingyenes tanácsadás, amelyet a

www.vallalkozo.info

weboldalon, vagy a VOSZ irodában (Szeged, Fürj u. 92/B.) kérhető minden héten hétfőn és szerdán 4-től 6-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.