Mazsorett és borkóstoló az újszegedi szüreti mulatságon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szureti_mulatsag19_gs

Péntek este szüreti mulatságot tartott az újszegedieknek Német Ferenc: az önkormányzati képviselőjelölt zenés mulatsággal hozta össze a városrészben élőket, akiket a nemzetközi sikereket is elért szegedi mazsorettcsoport szórakoztatott.

Az ősz ősidők óta a szüret, a betakarítás időszaka, melyet a magyar hagyományok szerint is ünnepségek, összejövetelek tarkítanak. Ennek szellemében egy hangulatos szüreti mulatságot rendezett péntek este a Délvidék Házban Német Ferenc. Újszeged I. választókörzetének Fidesz-KDNP és L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje a rendezvénnyel is hangsúlyozta: az egymástól egyre jobban elzárkózó városlakók számára rendkívül fontos a közösségépítés.

A rendezvényen a szüreti menü és borkóstolás mellett a Classicon Kulturális Tánc és Sport Egyesület növendékei is szórakoztatták a közönséget. A nemzetközi szinten is kiváló eredményeket elért csoport ovis tagjai és profi táncosai balettól a flamencón át több stílusban kápráztatták el nézőiket. A műsort követően kvízjátékkal és karaoke dalokkal szálltak be a résztvevők a szórakoztatásba. “Képviselőjelöltként a programomban is szerepel, hogy élettel kívánom megtölteni a városrész közösségi tereit, a Délvidék Ház pedig kiváló lehetőséget nyújt erre. Az ősz hagyományosan a bor és a szőlő szüretelésének az ünnepe, ennek szellemében tartottunk hát itt egy összejövetelt” – mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Német Ferenc. Sem a szervezéssel, sem pedig a megvendégeléssel nem volt gondja a képviselőjelöltnek – az újszegedi lakók összetartó közösséget alkotnak, akik egy tálca süteménnyel, kolbásszal, szalonnával vagy pogácsával járultak hozzá a kellemes estéhez. “Sok jobboldali érzelmű ember látogatott meg minket, de nagy örömömre szolgál, hogy baloldaliak és a Jobbik szimpatizánsai is ellátogattak hozzánk. Tudunk együtt beszélgetni Újszeged gondjairól, a ránk váró feladatokról” – hangsúlyozta.

Ideológiai hovatartozás nélkül mindannyiunk érdeke, hogy maradjunk emberek, barátok egymás számára – hangsúlyozta a rendezvényen Kothencz János. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt hangsúlyozta: minden szegedi számára egy kiszámítható, élhető jövőkép megteremtése a tét, melyet csak közösen érhetünk el. “A jelenlegi városvezetés minden negyedik évben ugyanazokat a hangzatos ígéreteket sorolja fel, amiket korábban sem teljesített. Fedett uszodát, harmadik hidat építeni azonban ezután sem lesz ereje, hisz nem áll mögötte már senki, pártja Gyurcsány Ferenccel volt kénytelen szövetkezni, hogy legalább jelöltet tudjon állítani. Október 12-én mindenkinek magáért, az itt élőkért kell szavaznia, mert nemcsak Szeged, de a szegediek is többet érdemelnek” – mondta el Kothencz János.

no images were found

Előző sztori

Szőregi idősek világnapja Peller Annával és Fásy Ádámmal + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Varga Róbert: Érdemi változásokra van szükség Szegeden!

Legutóbbi hasonló cikkek