Sport

Labdarúgás: vérbeli rangadót nyerve avatta új pályáját a Mórahalom + FOTÓK

Labdarúgás: vérbeli rangadót nyerve avatta új pályáját a Mórahalom + FOTÓK

2014. október 18., szombat
Labdarúgás: vérbeli rangadót nyerve avatta új pályáját a Mórahalom + FOTÓK
morahalom_sandorfalva31_gs

Bár a szünetben még a Sándorfalva vezetett, a második felvonást emberelőnyben játszó Mórahalom megfordította és megnyerte pályaavató mérkőzését a Csongrád megyei I. osztály 10. fordulójában.

Nem kezdődött jól a találkozó az új pályájukat ünneplő hazaiaknak, hiszen

Antal Róbert

együttese már a 3. percben vezetéshez jutott.

Veselin Guberinic

ugratta ki egy emeléssel

Nikola Romicot

, a robosztus testfelépítésű támadó pedig előbb megcsinált egy visszahúzós cselt

Udvari Szabolccsal

szemben, majd kilőtte

Ótott-Kovács Dániel

mellett a bal alsót. (0-1) A folytatásban fokozatos átvette a játék irányítását a Mórahalom,

Gonda Attila

például kétszer is egyenlíthetett volna, de előbb ordító helyzetben luftot rúgott, másodjára pedig a gólvonalon álló

Kalapács Zoltán

fejelte vissza a mezőnybe próbálkozását. Három a magyar igazság, tartja a mondás, Gonda ezt meg is szívlelte, és a 36. minutumban egy távoli lövéssel mattolta a bizonytalanul elvetődő

Batik Bencét

. (1-1) Mégsem tartott sokáig a vendéglátók öröme, hiszen szinte a fordulásból újra magához ragadta a vezetést a Sándorfalva. Ahogyan az első találatnál, ismét Guberinic hozta kihagyhatatlan helyzetbe Romicot. (1-2) Az első felvonás utolsó percében aztán kulcspontjához érkezett az összecsapás.

Takács Gábor

ziccerben a kapufát trafálta telibe, az utána induló kontra végén pedig

Denis Lazinica

faultolta a gólhelyzetben kilépő

Magyar Györgyöt

, amiért a játékvezető azonnal kiállította a légióst. Félidőben a mórahalmiak kettőt cseréltek mezőnyben, illetve az első 45 perc során fejsérülést szenvedett Ótott-Kovács is elhagyta a pályát,

Czirják Tamás

állt be helyett a gólvonalra. Az 55. percben éppen az egyik friss ember,

Tóth Lukács

lépett ki jó ütemben a bal szélen, az alapvonaltól középre adott labdáját pedig

K.Tóth Gyula

vágta kapásból a léc alá 7-8 méterről. (2-2) Ezzel nem volt még vége, negyedórával később már a hazaiak felé billent az eredmény, amikor egy másik csereember,

Németh Róbert

szögletét Gonda visszafejelte a hosszúnál középre, a teljesen üresen berobbanó

Szőke Péter

pedig nem hibázta el a lehetőséget. (3-2) Bár a folytatásban az emberhátrány ellenére is kitartó Sándorfalva mindent megtett az egyenlítés érdekében, erőfeszítéseiket nem kísérte siker, így a Mórahalom összességében egy rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzésen, győzelemmel avatta fel új pályáját. Azt a pályát, amelyen jövő héten már az

UEFA Régiók Kupája keretében

játszanak nemzetközi mérkőzéseket. Sikerével Magyar György alakulata a negyedik pozícióba lépett fel, pontszámban beérve a Sándorfalvát.

Mórahalom, Móradomb körút, 400 néző
2014. október 18., 14.30
Mórahalom VSE
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt *• Asszisztens: Szeles Ádám, Szeri Tamás
3
-
2

Csongrád megyei I. osztály, 10. forduló:

Mórahalom VSE - Sándorfalva SK 3-2 (1-2)

Mórahalom, Móradomb körút, 400 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Szeles Ádám, Szeri Tamás).

Mórahalom:

Ótott-Kovács (Czirják - a szünetben) - Bokányi B., Szücs, Udvari (Tóth Lu. - a szünetben), Takács A. (Németh 67'), Vojnic-Zelic, Zámbori (Márki - a szünetben), Magyar, K.Tóth, Szőke, Gonda.

Játékos-edző:

Magyar György.

Sándorfalva:

Batik - Kanász-Nagy L. (Tóth Lá. 79'), Kalapács, Kanász-Nagy G., Farkas, Lazinica, Guberinic M. (Széll 34'), Gémes (Drogba 75'), Guberinic V., Takács G., Romic.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Gólszerzők:

Gonda (36'), K.Tóth (55'), Szőke (70'), ill. Romic (3', 38').

Sárga lap:

Magyar (9'), Vojnic-Zelic (50'), Takács A. (62'), Bokányi B. (65'), ill. Romic (42'), Kanász-Nagy L. (45+2'), Kalapács (52'), Farkas (85').

Piros lap:

Lazinica (45+1'). Magyar György:

"Az első félidőben kerestük a Sándorfalva játékának ellenszerét, de a kiállítás után már csak az maradt a kérdés, mikor tudunk egyenlíteni, majd fordítani. A piros lap megpecsételte a mérkőzés sorsát, és egy nagyon erős Sándorfalvát sikerült két vállra fektetnünk a pályaavatón. Azt még mindenképpen szeretném kiemelni, hogy a csereként lehetőséget kapó játékosaink kiválóan szálltak be az összecsapásba."

Antal Róbert:

"Fantasztikus környezetben, európai pályán, európai körülmények között játszhattunk, véleményem szerint egy jó meccset. Az első félidőben 2-1-es vezetésnél volt egy óriási helyzetünk, amit úgy gondolom, ha belövünk, megnyerhettük volna a meccset. Utána a játékvezető kiállította az egyik játékosunkat, szerintem jogtalanul, mindenesetre ezzel lényegében el is dőlt a találkozó sorsa."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége a mérkőzésnek, elképesztő izgalmak és fordulatok után győzelemmel avatta fel új pályáját a Mórahalom!
88'
Négy a kettőben kontrázhattak a hazaiak, K.Tóth tette középre balról a labdát, de a tizenhatos vonaláig kimerészkedő Batik egy macska ügyességével vetődött rá, éppen megelőzve Magyart.
85'
Farkas késett el alaposan a belépővel Márki kárára. Villant a sárga.
83'
Németh szögletét Magyar csúsztatta meg a rövid oldalon, Gonda kapáslövését azonban Tóth László blokkolta. Az újabb sarokrúgásnál már lendült Szőke lába a hosszún, de Farkas még időben ért bele fejjel a beadásba.
79'
Tóth László is lehetőséget kap sándorfalvi oldalon, Kanász-Nagy László állt ki.
78'
Drogba! Nem hagyta magát eltolni a labdától, két védő mellett ment el, majd 16 méterről kapu mellé lőtt ballal.
morahalom_sandorfalva61_gs
76'
Óriási passzal ugratta volna ki középen Magyar Szőkét, de a csatár lába alatt elcsúszott a labda.
75'
Beveti Drogbát is Antal mester, Gémes Bence hagyta el a pályát.
74'
Továbbra is őrült iram jellemzi az összecsapást, mindkét fél játékában ott van a gólveszély.
70'
GÓÓÓL!!! Németh adott be jobbról, a hosszúra érkező Gonda középre fejelt, a berobbanó Szőkét pedig senki sem kísérte, így 5 méterről könnyedén továbbíthatott a hálóba. 3-2!
69'
Guberinic három csellel etette meg egymás után az imént beállt hazai játékost, mielőtt 25-ről célba vette volna a bal alsót. Próbálkozásába ezúttal sem került ugyanakkor elég erő.
67'
Friss erő érkezik a sárga mezesekhez, Németh váltotta Takácsot.
65'
Bokányi is kapott egy sárgát, amiért a tizenhatos oldalánál megrángatta az őt kicselező Széllt.
63'
Parádé! Kalapács mesteri csavarását Czirják Tamás csak egy emberfeletti bravúrral tudta kitolni a keresztléc alól!
62'
Takács András lépett oda Kanász-Nagy Lászlónak, ez is lap. A tizenhatos sarkától végezhet el szabadrúgást a Sándorfalva.
61'
Zseniális labdát kapott Széll Takács Gábortól, és bár védőjét megelőzte, Czirják elég közel került már ahhoz, hogy ne tudja átemelni. A kipattanóból Romic ismételhetett, de a hazai portás ezt is fogta.
morahalom_sandorfalva39_gs
57'
Hosszú cselsorozatát balos lökettel zárta le Guberinic, ereje azonban nem maradt már elég rá, így Czirjákot nem tudta igazán komoly tornára kényszeríteni.
56'
K.Tóth Gyula megint! Márki balról érkező beívelésére érkezett teljesen üresen a hosszúnál, de 5 méteres fejesét Batik őrületes bravúrral tolta szögletre.
55'
GÓÓÓL!!! Tóth Lukács lépett ki a balon, az alapvonaltól az érkező K.Tóth elé tálalt, aki 7 méterről védhetetlenül bombázott a léc alá. 2-2!
52'
Kalapács Zoltán is beszáll a kártyacsatába, Bokányinak lépett oda.
50'
Túlzottan határozottnak bizonyult Vojnic-Zelic, neki sem csak a meze sárga már.
49'
Romic visszajött a pályára, és rögtön két látványos megmozdulással jelezte, nincs nagy baja. Előbb szélsebesen robogott el a balon, lapos beadását Vojnic-Zelicnek kellett kivágnia Gémes elől. Másodjára Kanász-Nagy László szerzett labdát a tizenhatos előterében, amivel a robosztus csatárt játszotta meg a büntetőterületen belül, de a 12 méteres lövésre Czirják még leért.
48'
Összerúgott a félpályánál Bokányi és ROmic, a légiós bokáját jegelni kell.
46'
Zámbori és Udvari helyét Márki, illetve Tóth Lukács vették át, míg a fejbe rúgott Ótott-Kovácsot mentő vitte el, Czirják állt így a gólvonalra.
46'
Folytatódik a mérkőzés, Magyar György hármat cserélt a szünetben.
SZÜNET
45+3'
Vége a félidőnek, amely után bár vezet a Sándorfalva, emberhátrányban egy pokolian nehéz második felvonás vár Antal Róbert csapatára.
45+2'
Magyar György elcsúszott a szabadrúgásnál, így nem lett belőle veszély. Közben Kanász-Nagy László még mindig az iménti szituációt reklamálja a bírónál, de csak sárgát kapott véleménye vehemens kifejtéséért, egyetértést nem.
45+1'
Kiállítás! Magyar indult meg egy kontrával, és bár többen lest reklamáltak, a középpályás már a tizenhatos előterében járt, amikor Lazinica faultolta. Kócsó játékvezető azonnali pirossal küldte le a vendégek játékosát.
45'
Ezt most megúszta a Mórahalom! Kanász-Nagy László bedobását Gémes okszival tette Takács elé, aki 10 méterről embertelen erővel farigcsálta meg a bal kapufát a ficaknál. Erre szokták mondani, túl nagy gólt akart lőni.
morahalom_sandorfalva16_gs
45'
Kócsó Tibor Zsolt két perc hosszabbítást jelez.
42'
Nikola Romic sárgát kapott az iménti eset nyomán.
42'
Sajátos eset után kell ápolni Ótott-Kovács Dánielt: Batik lőtt előre saját tizenhatosáról, a szél által megtámogatott labdát sem Szücs, sem Udvari nem tudta megszelídíteni, Romic pedig vércseként csapott le a lehetőségre. A kiérkező mórahalmi kapus elvetődve szerelte a csatárt, aki azonban már nem tudta átugrani a portást, cipőjével eltalálta a fejét.
38'
GÓÓÓL!!! Megint vezet a Sándorfalva! Guberinic passzolta át 25 méternél a védelmet középen, a kilépő Romic pedig a kapuba gurított Ótott-Kovács alatt! 1-2!
36'
GÓÓÓL!!! Gonda bő 35 méterről szánta el magát lövésre, a bal alsó előtt megpattanó kísérletet pedig Batik elnézte, így a labda a hálóban táncolva lelt nyugalomra. 1-1!
35'
Zámbori szöglete megtalálta a hosszún Szőkét, aki viszont védője szorításában már nem tudta kapura irányítani fejjel a labdát.
34'
Máris cserél Antal Róbert, a törött kézzel játszó Miodrag Guberinicet hívja le Széll Kristóf javára. Hiába a speciális gipsz, a sérülés láthatóan zavarta a balszélsőt, egyoldalúvá téve így a Sándorfalva támadógépezetét.
32'
Szücs igyekezne megtörni a jeget, másodjára tört előre a brazil Lúciót idézve, előbb azonban lapos lövését a tizenhatosnál Kanász-Nagy Gábor blokkolta, majd a passznak szánt pörgetésére Szőke nem indult el.
30'
Türelmesen passzolgatja körbe ellenfele védelmét a hazai gárda, de azon egyelőre nincs meg a rés, az átlövések pedig hiányoznak a sárga mezesek játékából eddig.
26'
Kalapács Zoltán! A Szeged 2011-Grosics Akadémiától érkezett játékos elképesztően nagyot mentett, miután Batik éppen Gonda elé öklözött Magyar feje elől egy beadást, a szélső emelését pedig a gólvonalon állva fejelte mezőnybe Kalapács.
23'
Mostanra jelentős mezőnyfölényt alakított ki magának a Mórahalom, de hiába, a vendégek védelme stabilan áll egyelőre a lábán.
19'
Mi maradt ki?! Zámbori tekert jobbösszekötőből az ötösre, a beívelés azonban átszállt Szőke felett, a mögötte álló Gonda pedig lyukat rúgott a kapu torkában.
17'
Szeme volt Magyar keresztlabdájának, Gondát találta meg a tizenhatoson belül már, de a szélső kapásból középre tett átadása nem talált társat.
14'
K.Tóth passza után Zámbori rafináltan a második hullámba visszalépő Szőkét játszotta meg jobbról, de a gólerős csatár deka utáni lövése éppen a középen álló Batik ölébe hullott.
morahalom_sandorfalva60_gs
13'
A vonalban álló mórahalmi bekkek egyelőre nem tudnak mit kezdeni a mögéjük beadott labdákkal, most Lazinica lódulhatott volna meg a jobb szélen egy kis agilitással. Helyette azonban az érkező Gémesnek készített le, aki méterekkel a kapu fölé bombázott a tizenhatosról.
11'
Remek ütemben ugrott ki a balon Gonda, az alapvonal és az ötös találkozásától Batik felett lőtt élesen középre, de a K.Tóthék lemaradtak a kissé erős centerezésről.
9'
Magyar György kapott sárga lapot, teljesen jogosan, miután a nyakánál fogva rántotta vissza a felezőnél a kontrázni készülő Takács Gábort.
8'
Gémes Bence elé varázsolt ezúttal forintos labdát Veselin Guberinic, a vendégek szélsőjének pechjére az enyhe szél alákapott a labdának, így már csak a szögletzászlónál érte be.
5'
Majdnem ott a válasz! Magyar György vett át egy rövid felszabadítást, középről 16-ról teljesen tiszta helyzetben célozhatott, de lapos kísérlete elsuhant a jobb alsó mellett.
3'
GÓÓÓL!!! Itt a hidegzuhany a Mórahalomnak! Veselin Guberinic zseniálisan löbbölt a félpályáról Romic elé, a robosztus csatár pedig üresen kilépve még egy cselt is megcsinált a mögötte loholó védő kárára, mielőtt Ótott-Kovács lába mellett a hálóba gurított volna! 0-1!
1'
Elkezdődött a találkozó, a sárga mezes vendéglátók indították útjára a labdát. A sándorfalviak tiszta kékben játszanak.
14.30: Érkeznek a csapatok, pillanatokon belül kezdődhet az összecsapás. A lelátó megtelt, nincs már üres szék. A főtribünnel szemben áll egy mobil lelátó is, amely szintén kezd benépesülni.
morahalom_sandorfalva09_gs
14.25: Nemesi Pál, a FERROÉP Zrt. igazgatója, illetve Révész Gábor, a Mórahalom VSE elnöke társaságában felavatta a pályát Nógrádi Zoltán polgármester. Megnyitó beszédében a városvezető felidézte, mennyi munka és áldozat árán alakították ki a mórahalmiakkal közösen 16-17 éve a most elhagyott, "régi" pályát, amelyről akkor még azt hitték, sokáig képes lesz kiszolgálni a helyi sportéletet. Azonban annak fejlődése indokolttá tette az infrastruktúra fejlődését, aminek eredménye az új létesítmény. "Hosszú út áll még előttünk, de a jelentős nehézségeken túljutottunk" - fogalmazott Nógrádi Zoltán, majd hozzátette, az elkészült centerpálya mögött egy második füves játékteret is kialakítanak a jövőben, illetve megkezdődött egy városi sportuszoda, és egy városi sportcsarnok terveinek előkészítése. 14.10: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok pedig melegítenek, miközben fúvószenekar, mazsorett, majd egy akrobatikus tánccsoport szórakoztatja az egyre inkább megtelő lelátó népét. A helyi körülményekről csak annyit, méltón lehet a Csongrád megyei labdarúgás ékköveként aposztrofálni a Móradomb körúti létesítményt, a 300 főt befogadni képes tribün, a kiszolgáló egységek és maga a pálya is kifogástalan. A mérkőzés Kócsó Tibor Zsolt sípjelére 14.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.