Sport

Labdarúgás: nem volt gyógyíre az ír pofonokra az amatőr válogatottnak + FOTÓK

Labdarúgás: nem volt gyógyíre az ír pofonokra az amatőr válogatottnak + FOTÓK

2014. október 20., hétfő
Labdarúgás: nem volt gyógyíre az ír pofonokra az amatőr válogatottnak + FOTÓK
magyarorszag_irorszag39_gs

A magyar együttes 4-1-es vereséget szenvedett a szervezettebb, taktikusabb játékkal előrukkoló Írország ellenében az UEFA Régiók Kupája 4. selejtezőcsoportjának 1. fordulójában.

Hatalmas elánnal kezdték a találkozót az írek, a

Major László

,

Fecsku István

edzőpáros által dirigált vendéglátók teljesen beszorultak saját térfelükre, aminek igen hamar meg is lett a következménye. Bár a 3. perc látványos tűzijátékát még megúszták Balogh Ádámék, kicsivel később már a hálóban táncolt a labda.

David Lacey

lépett ki egy indítással,

Ábel Zsolt

nagyon lemaradt róla, a csatár pedig higgadtan tekert

Szabó Gergely

mellett a kapu bal oldalába. (1-0) Innentől a szigetországiak látványosan átadták a területet Magyarországnak, kontráik révén mégis ők voltak sokkal veszélyesebbek a kapura. Alig több mint negyedóra elteltével

Gál Richárdnak

kellett a gólvonalon állva mentenie Lacey újabb nagy helyzeténél, a 23. minutumban pedig

Thomas Dunne

mattolta egy csúsztatással Szabó kapust

Darren Dunne

szöglete után. (2-0) A játék képe a folytatásban sem változott, a hazaiak csak keresték a játékukat, míg a péntek óta csak erre az összecsapásra készülő írek sokkal frissebben és szervezettebben mozogva egy percig sem hagytak kétséget afelől, melyik fél van jobb állapotban. A lefújás előtt aztán jött az újabb pofon:

James Carr

helyezett a jobb alsóba ballal egy alapvonalról visszagurítot labdát 13-14 méterről. (3-0) Szünetben beállt

Szilágyi Norbert

, ami jó húzásnak bizonyult, a HFC középpályása némi stabilitást vitt a magyar alakulatba, vele együtt már magabiztosabban járatták a labdát a piros mezesek. Az 58. percben

Marton Bence

átlövése jelentette a vendéglátók első igazi gólra törő kísérletét a mérkőzésen, és már-már úgy tűnt, feltámad a csapat, de ismét jött egy csapás

Smith

mester legénységétől. A 65. minutumban ugyan Thomas Dunne óriási ziccerben csak a kapufát találta el, 60 szekundummal később már nem voltak ilyen szerencsések Kökény Tamásék, miután Carr pofozta a kapuba saját maga második, csapata negyedik találatát. (4-0) A szépítés a 74. percben jött össze, amikor

Pócs Tamás

és Szilágyi összjátéka után utóbbi

Szabó Dávidot

hozta kihagyhatatlan helyzetbe. (4-1) Ennél többre azonban nem futotta a magyar amatőr válogatott erejéből, így a gárda nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően. Folytatás szerdán Mórahalmon a

litvánokat 2-1-re verő

Izrael ellen 13.30-tól, míg az írek a baltiakkal találkoznak 11-től Hódmezővásárhelyen.

Hódmezővásárhely, 800 néző
2014. október 20., 13.30
Írország
Magyarország
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Mikhail Vilkov * Asszisztensek: Aleksei Vorontsov, Oddur Helgi Gudmundsson.
4
-
1

UEFA Régiók Kupája 4. selejtezőcsoport, 1. forduló

Írország - Magyarország 4-1 (3-0)

Hódmezővásárhely, 800 néző. Vezette: Mikhail Vilkov (Aleksei Vorontsov, Oddur Helgi Gudmundsson).

Írország:

O'Connell - P. Murphy, Breen, Carrig, Hoey, Carr (Lee 67'), D. Dunne, L. Dunne, Whelehan (S. Murphy 79'), T. Dunne, Lacey (Moorhouse 84').

Vezetőedző:

Gerard Smith.

Magyarország

: Szabó G. - Ábel (Laksteter 81'), Gál, Balogh, Marton, Kökény, Pócs, Palásti (Szabó D. 66'), Sztojka (Szilágyi - a szünetben), Fegyverneki, Marics.

Edzők:

Major László, Fecsku István.

Gólszerzők:

Lacey (9'), T. Dunne (23'), Carr (44', 66'), ill. Szabó D. (74').

Sárga lap:

Whelehan (60'), ill. Marton (15'), Palásti (60'), Szabó D. (83'). Major László:

"Ez az ír csapat az amatőrök között is egy profinak mondható társaság. Dinamikusabbak voltak, a fejjátékuk kimagasló. Véleményem szerint a második félidőben fel tudtuk velük venni a versenyt, de az egészhez szeretném hozzátenni, hogy az én játékosaim szombat-vasárnap még bajnokit játszottak. Látszott, hogy az ellenfelünk frissebben mozgott, ami nagyon sokat számít. Írországot a torna esélyesének tartom, mi pedig megpróbálunk a másik két meccsen javítani."

A csoport állása:

1. Írország - 3 pont (gólkülönbség: 4-1) 2. Izrael - 3 pont (2-1) 3. Litvánia - 0 pont (1-2) 4. MAGYARORSZÁG - 0 pont (1-4)

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Vége, Írország magabiztos sikert aratott, a látottak alapján teljesen megérdemelten.
90+3'
Szilágyi a rövid felsőt vette célba a szabadból, de O'Connell a helyén volt.
90+2'
Lee nagyon csúnyán, nyújtott lábbal csúszott oda Martonnak a tizenhatos oldalánál. Furcsa, de lap nincs, a vásárhelyit viszont ápolni kell.
90+1'
Három perc hosszabbítást jelez a tartalék játékvezető.
89'
Laurence Dunne felívelésénél Moorhouse nagyon csúnyán megelőzte Baloghot, majd a tizenegyespontnál egy visszacselt is megcsinált a védővel szemben, de a rövid alsóra tartó kísérletét Szabó óriási bravúrral szögletre mentette.
87'
Laksteter feje fölött elszállt az ötösnél Pócs beadása, majd Szabó Dávid nem érte utol a labdát az alapvonal előtt. Becsülettel küzdenek a magyarok az utolsó percekben is, de az ír együttes a mai napon szervezettebb, élesebb futballt mutatott be.
84'
Moorhouse is lehetőséget kap a szigetországiaknál, Lacey bandukolt le a pályáról.
83'
Szabó Dávid szélvészként ment fel a jobb szélen, a büntetőterületen belül Hoeyt is lefutotta, majd elesett a védő mellett. A játékvezető szerint színészkedett, villant érte egy lap.
81'
Laksteter állt be Ábel helyett.
81'
Marton Bence! A balbekk első távoli löketét még blokkolták, a második azonban csak kevéssel suhant el a bal alsó mellett.
79'
Frissíti övéit Smith mester, Stephen Murphyt küldte be Whelehan helyett.
76'
Lacey nagyon gyors, Whelehan lefejelt labdájával lefutotta Baloghot, szerencsére Szabó kapus résen volt és időben kimozdult a kapujából.
74'
GÓÓÓL!!! Hosszasan passzolgatott a hazai gárda az írek tizenhatosa környékén, Pócs már azon belülről passzolt középre Szilágyihoz, aki a hosszún érkező Szabó Dávidot játszotta meg. A szélsőnek már csak 5 méterről a kapuba kellett bombáznia! 4-1!
67'
James Carr számára ezzel véget is ért a mérkőzés, Lee állt be helyette a folytatásra.
66'
Gól... Carr tett a hálóba közelről egy jobbról érkező beívelést. 4-0.
66'
Szabó Dávid váltotta Palástit.
65'
Ez sem sokon múlt... Lacey teljesen egyedül mehetett Szabóra, eltolta mellette a labdát, de túl hosszan, Az alapvonaltól így is vissza tudott adni Thomas Dunne elé, aki azonban 16-ról a kapufát találta el.
64'
Egyértelmű a magyar együttes mezőnyfölénye, de csak a két tizenhatos között pattog a labda.
60'
Sajátos eset: Whelehan kapott lapot egy faultért, Palásti pedig azért, mert túlzottan hevesen reklamált.
59'
Azonnal egy ellentámadással jelzik jelenlétüket az írek, Carr robogott a balon, az ötös sarkától centerezett labdája azonban a berobbanó Lacey mögé érkezett.
58'
Na végre! Négy passzal jött előre a jobb oldalon a hazai támadás, Szilágyi nagyot küzdött középen a tizenhatos vonalán, a balon érkező Marton pedig kapásból bombázott. Kaput nem talált, de ez már nézett ki valahogy.
56'
Ápolni kell Carrt egy Szilágyival történt ütközés után, de a középpályás nem sokkal később játékra jelentkezik.
54'
Először talált kaput a magyar csapat, Marics bólintott rá egy gyertyaszerű fejessel Pócs beadásából. O'Connell magabiztosan fogta a próbálkozást.
50'
Kezdeményezőleg lépnek fel a mieink, az eltelt percekben szinte százszázalékosan birtokolják a labdát, a kapuig azonban nem jutottak még el Maricsék.
46'
Sztojka Ádám már nem érkezett vissza a második felvonásra, Szilágyi Norbert szállt be helyette a játékba.
46'
Folytatódik a találkozó, hazai oldalon történt egy csere a szünetben.
Az UEFA statisztikái alapján a veszélyes támadások aránya 20-7, a kaput eltaláló lövéseké 5-0. A szabálytalanságok száma 6-11, alapvetően sportszerű a találkozó, Marton Bence sárga lapja is inkább egy egyszerű ütemkésés eredménye volt, mint a durvaságé.SZÜNET
45'
Az orosz játékvezető nem hosszabbított, vége az első félidőnek. Az eddig látottak alapján megérdemelten vezet Írország, még ilyen arányban is. Major László és Fecsku István fineszére mindenképpen szükség lesz, hogy rendet tudjanak teremteni a hazai fejekben.
44'
Gól... Villámgyorsan futották le az írek a piros mezeseket a bal oldalon, a középre tett labdát pedig Carr helyezte bal belsővel a jobb alsóba. 3-0.
42'
Marics indult volna a védelemre középen, de Carr méteres hátrányból is beérte. Valamelyest visszatükröződik a két gárda játékosainak robbanékonyságán, hogy a mieink hétvégén még bajnokit játszottak, míg a vendégek már pénteken megérkeztek Szegedre, és pihenten állnak ma ki.
37'
Megint egy szöglet okoz gondot, Darren Dunne labdáját Breen fejelte le középen, ezúttal azonban Szabó Gergely könnyedén hárított.
35'
Whelehan verte meg egy az egyben Balogh Ádámot a tizenhatos sarkánál, az érkező Thomas Dunnenak készített le középre, de a lövés már nem sikerült különösebben veszedelmesre.
33'
Major László elküldte melegíteni Szilágyi Norbertet. A HFC középpályásának szervezőképessége jól jöhet még a folytatásban, meghozhatja a szükséges változást.
30'
Az első harminc perc alapján elmondható, a vendégek rendkívül szervezetten és magabiztosan futballoznak, míg a magyarok nem találják az előrejátékuk megfelleő módját, O'Connell kapus eddig nem kapott feladatot tőlük.
27'
Vérszemet kaptak az írek: Thomas Dunne kevés híján a második találatát jegyezte, miután egy balról érkező beadásnál megelőzte Szabó Gergelyt. A bogyó a keresztlécen pattanva hagyta el a játékteret.
23'
Gól... Darren Dunne végzett el újabb sarokrúgást, és bár az első ívelése után még visszajutott hozzá a játékszer, másodjára belőtt labdáját Thomas Dunne a rövidre érkezve a kapu jobb oldalába csúsztatta. 2-0.
22'
Darren Dunne jobb oldali szögletére Carrig érkezett középen tisztán, szerencsére eltörte a labdát 14 méternél.
20'
Mezőnyben kezdi megtalálni játékát Major László és Fecsku István alakulata, de még mindig sok a bizonytalanság, a pontatlan labda. Kívülről úgy tűnik, Pócs Tamásék még mindig meg vannak kissé illetődve a külföldi ellenféllel szemben.
16'
Mekkora hiba?! Szabó rossz ütemben ment fel egy beívelésért, az érkező Lacey pedig kifejelte a keze elől a labdát, majd az üres kaput vehette célba, szerencsére a gólvonalon álló Gál még menteni tudott.
15'
Martoné a meccs első sárgája, Darren Dunnet rúgta meg hátulról a félpályánál.
14'
Ábel átadása egy pillanatra jónak tűnt, Fegyverneki lódult volna meg vele középen, de Breen és Carrig összezártak végül előtte.
13'
A gól óta látványosan visszaállt Írország, átadják a területeket a hátrányban futballozó magyaroknak.
11'
Majdnem ott az egyenlítés! Marton tekert középre jobbról egy szöglettel felérő szabadrúgást, amire Kökény remek ütemben érkezett középen, de a nála egy fejjel alacsonyabb Thomas Dunne fel tudott szabadítani.
9'
Gól... Lacey lépett ki egy indítással, Ábel nagyon messziről követte csak, így az ír csatára egyetlan feladattal szembesült: 8 méterről el kellett tekernie a labdát a kilépő Szabó mellett. Nem hibázott, 1-0.
7'
Murphy tekert középre jobbról, Carr teljesen üresen maradt, szerencsére a mögé érkező labdát nem tudta megfelelően a kapura irányítani.
5'
Agresszíven letámadnak Gerard Smith tanítványai, illetve az is látszik már most, a fejjátékban nem lesznek gondjaik az íreknek.
3'
Kis híján ott a baj: nagy kavarodás után Szabó Gergely már verve volt, előbb Gál, majd Balogh blokkolta a gólba tartó ír kísérleteket.
1'
Gálnak kell rögtön nagyot sprintelve mentenie, miután Szabó kirúgását visszafejelték a vendégek, indítva így Laceyt.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, hajrá Magyarország!
13.28: A pénzfeldobás legfontosabb eredményei: az írek kezdenek, de a magyarok játszhatnak napnak háttal az első felvonás során. 13.25: Érkeznek a főszereplők, a mieink tiszta pirosban, a vendégek fehér mez, zöld nadrág, fehér sportszár összeállítást viselve. A játékvezetői hármast két orosz és egy izlandi sporttárs alkotja. 13.20: A 11 órától Mórahalmon rendezett találkozón Izrael Sahan Dahan duplájával 2-1-re verte Litvániát. 13.10: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok imént vonultak be az öltözőkbe, hogy felöltsék teljes harci díszüket. A találkozót szikrázó napsütésben játsszák, a lelátók is kezdenek benépesülni, remek összecsapásra van kilátás. A találkozó Mikhail Vilkov sípjelére 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.