Sport

Labdarúgás: hiába játszott támadóbban, kikapott a Szeged-Grosics Gyirmóton

Labdarúgás: hiába játszott támadóbban, kikapott a Szeged-Grosics Gyirmóton

2014. október 4., szombat
Labdarúgás: hiába játszott támadóbban, kikapott a Szeged-Grosics Gyirmóton
szeged2011_mezokivesd_mj020

Egy az első félidő derekán szerzett góllal nyert a Gyirmót a vendég Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen a másodosztály 8. fordulójában.

Támadóbb, kezdeményezőbb felfogásban kezdte a mérkőzést a Szeged, Germánék helyzetekig is eljutottak az első húsz perc során. Gólt mégis a Gyirmót szerzett, mondhatni, a semmiből. A 25. percben

Magasföldi

hozta ziccerbe

Cserit

egy ellentámadás során, aki hat méterről a hálóba passzolt az eltiltott

Molnárt

egyébként kiválóan helyettesítő

Belecan

mellett. Szünet után sem változott a játék képe, rohamoztak becsülettel a vendégek, helyzeteket mégis

Sisa Tibor

kontrákra berendezkedő együttese alakított ki több alkalommal is. A hajrában a csereként beállt

Oross

és Magasföldi próbálkozását is a kapufa hárította, de Belecan is többször mutatott be bravúrt. Az eredmény a lefújásig már nem változott, így a Szeged 2011-Grosics Akadémia szoros vereségét szenvedett a jó erőkből álló, a feljutásra is esélyesként számon tartott Gyirmót otthonában.

Győr-Gyirmót, Gyirmót Stadion, 300 néző
2014. október 4., 18.00
Gyirmót FC Győr
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Nagy Róbert ••• asszisztens: Galán Roland, Punyi Gyula
1
-
0

Labdarúgó NB II, 8. forduló:

Gyirmót FC Győr - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (1-0)

Győr-Gyirmót, Gyirmót Stadion, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Galán Roland, Punyi Gyula).

Gyirmót:

Somogyi - Nagy, Graszl, Lengyel, Illés, Madarász, Kiss, Cseri (Kákonyi 81'), Beliczky, Andorka (Oross 58'), Magasföldi.

Vezetőedző:

Sisa Tibor.

Szeged:

Belecan - Kéri, Szabó Cs., Markovic (Manga 84'), Mészáros, Oláh G., Zelenyánszki (Kovács 60'), Máté, Zabari (Pászka 71'), Oláh L., Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gólszerző:

Cseri (25').

Sárga lap:

Illés (12'), Madarász (52'), ill. Oláh L. (50'), Kéri (62'), Máté (86'), Oláh G. (86'). Nyilas Elek:

"Tudtuk nagyon jól, hogy a Gyirmót erőssége a kontrajáték, erre is próbáltunk a mérkőzést megelőzően felkészülni. Fontos szempont volt, hogy ne veszítsünk olyan helyen labdát, ami veszélyt jelenthet ránk nézve. Az első félidőben mégis elkövettünk sajnos egy olyan hibát, ami a találkozó végkimenetelét ismerve, végzetesnek bizonyult. Nem kifogás, de tény, hogy még nem volt olyan hetünk, amikor teljes kerettel tudtunk volna készülni. A Mezőkövesd ellen Farkas Márk sérült meg, tegnap pedig Szabó Péter belázasodott. Tímár Krisztián, Fitos László és Pozsár Gábor is maródi. Ennyi hiányzót egyszer-egyszer még elvisel a csapatunk, de hosszabb távon már nem."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3'
Vége, Nagy Róbert lefújta a meccset. Bár az első 20 percben kezdeményezőbben és attraktívabban futballozott a Szeged, Cseri találata megzavarta a vendégeket. Szünet után hiába támadott többet Nyilas Elek csapata, helyzetekig a hazai pályán is kontrákra berendezkedő Gyirmót jutott, amely a második félidőben nyújtott teljesítménye okán összességében megérdemelt sikert aratott.
90+2'
Időhúzó jelleggel cserélnek még a hazaiak: Balog állt be Magasföldi helyére.
90+1'
Megint a gyirmótiak kerülnek helyzetbe, Oross lépett ki, de a visszaérő Kéri az utolsó pillanatban szögletre mentett a támadó elől.
87'
Magasföldi a keresztlécet farigcsálta meg a szabadból.
86'
Máté faultolta ellenfelét 20 méternél, amiért sárgát kapott, majd a reklamáló Oláh Gergőnek is felmutatta a lapot a spori.
84'
Teljesen kitámad a Szeged, nincs már mit védeni. Nyilas Elek döntése így érthető is, amikor védő helyett csatárt küld fel. Manga váltotta Markovicot a hajrára.
82'
Oross nagyon aktív, most Beliczkyvel fejjel játszottak össze, majd 12 méterről lőtt, ezt is fogta azonban Belecan.
81'
Cserél Sisa Tibor, a gólszerző Cseri helyett Kákonyi állt be.
78'
Újabb hazai akció, Oross Márton passza után Magasföldi vette célba a kapu, Belecan lábbal hárított.
72'
Támad a Szeged, saját térfelére szorul be a Gyirmót, a hazai kontrák mégis veszélyesebbek. Az imént Cserei beadásánál Oross ugrotta túl a védőket, fejese a bal kapufa tövén pattant vissza a mezőnybe.
71'
Frissít a támadósort Nyilas Elek, Zabari helyét Pászka vette át a folytatásra.
67'
Ritka jelenetek szemtanúi lehettek a gyirmóti lelátón helyet foglalók: a Szeged négy szögletet végezhetett el gyors egymásutánban. Sajnos komoly veszély egyik után sem alakult ki Somogyi kapuja előtt.
64'
Oross Márton méltóképpen, helyzetbe kerülve mutatkozik be a közönségnek, de Beliczky beadását a jobb kapufa mellé fejelte a csereként beállt csatár.
62'
Kéri kapott sárga kártyát, miután buktatta Cserit a félpályánál.
61'
Nagy helyzet marad ki a túloldalon is! Kovács adott középre jobbról, az ötösre érkező zabari azonban rosszul vette át a labdát.
60'
Cserélnek a vendégek is, Kovács Balázs állt be Zelenyánszki helyett.
58'
A gyirmótiaké az első csere, Androkát váltotta Oross.
53'
Ezt most megköszönhetik a társak Belecannak: a fellazult védelmen átrobogva Cserei találta magát szemben a kapussal, de nem tudott túljárni az eszén.
53'
Germán a sorfalba vágta a megítélt szabadot.
52'
Jó helyről lőhet szabadrúgást a Szeged, Madarász kezét érte a labda. A játékvezető lapot is adott a hazai játékosnak.
50'
Oláh Lóránt is besárgult, visszarántás volt a bűne.
46'
Folytatódik a találkozó, egyik mester sem szánta le cserére magát a szünetben. Szegedi oldalon egyébként Zaharia kapus mellett Hegedűs, Pászka, Kovács, Manga, Gadó, illetve a betegséggel bajlódó Szabó Péter vár bevetésre.

A szünetben többek között a legendás olimpiai bajnok labdarúgó, a győri származású Palotai Károly folytatott diskurzust a lelátón az első 45 perc történéseiről.

SZÜNET

45'
Nagy Róbert lefújta az első félidőt, szünetben vezet a Gyirmót. A játék képe alapján akár másként is lehetne, de ahogyan azt mondani szokás, a helyzeteket ki is kell használni, ebben pedig egyelőre Sisa Tibor legénysége a jobb.
44'
Hazai lehetőség után morajlik fel a publikum, Androka bólintotta kapu fölé Illés beadását.
38'
A gól óta mezőnyben pattog a labda, főként Nyilas Elek tanítványai irányításával. A Gyirmót - dacára a hazai pályának - láthatóan kontrákra rendezkedett be, ami az eredmény tudatában érthető is.
30'
Az egyenlítésért hajtó vendégek hátsó sora kissé kinyílt, amit Andorka igyekezett kihasználni. A rutinos csatár lövését ugyanakkor a visszaérő Markovic blokkolta.
25'
Gól... Hiába a Szeged fölénye, a hazaiak jutnak vezetéshez. Oláh Lóránt vesztett labdát a félpályánál, amiből azonnal indult a gyirmóti ellentámadás, amelynek végén Cseri mattolta hat méterről Belecant Magasföldi passzából. 1-0.
24'
Éppen Kéri szerezte meg Somogyi Csaba hosszú kidobását a félpályánál, meglódult vele a szélen, a hazai védők pedig csak együttes erővel tudták őt ártalmatlanítani. Az már most látszik, Kéri Tamás ezúttal is a tőle megszokott vehemenciával küzd csapatáért.
22'
Kérit kellett ápolni egy önfeláldozó becsúszás után, szerencsére a szegedi jobbhátvéd folytatni tudja a játékot.
20'
Komoly lehetőség maradt ki: Máté labdájával Germán már a kapust is megelőzte, mindeközben azonban kisodródott, így a centerezés maradt az egyetlen lehetősége. Az érkező Zelenyánszki fejesét azonban Somogyi hárította.
12'
Nem kellett sokat várni a mérkőzés első sárga lapjára, Illés kapta, amiért visszahúzta a meginduló Oláh Lórántot.
10'
Újfent Zelenyánszki húzta meg a jobb szélt, Zabarit kereste a betekert labdával, de a védők, ha nehezen is, felszabadítottak a fiatal szélső elől.
5'
Újabb beívelés, ezúttal Mészáros kanyarított középre, és bár Germán most már tudott fejelni, Somogyi védte a próbálkozást.
3'
Már az első perctől kezdve kezdeményezőbben áll fel a Szeged, az imént Germán elől mentettek az utolsó pillanatban a védők Zelenyánszki beadásánál.
1'
A sárga mezes Gyirmót kezdte a mérkőzést, a vendégek szokásos, kék-fekete csíkos szerelésüket választották.

17.45:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés Gyirmóton, a csapatok már a pályán melegítenek. Mint az az összeállításokból látszik, bivalyerős csapattal állnak ki a hazaiak, míg szegedi oldalon az eredetileg eltervezett kezdőhöz képest változást jelent, hogy a reggelre belázasodó Szabó Péter helyett Zabari Dávid lesz ott a pályán az első perctől kezdve. Farkas Márk és Tímár Krisztián pedig sérülés miatt nem állhat Nyilas Elek rendelkezésére. A helyszín egyébként igen kulturált, 5000 fős településhez képest kiemelkedően jó létesítményt vallhatnak magukénak a gyirmótiak. Panaszuk talán csak az időjárásra lehet - ahogyan Szegeden, ott is borús, hűvös idő uralkodik.

A mérkőzés Nagy Róbert sípjelére 18 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.