Labdarúgás: Dóra János tudta feltörni a szentesi reteszt + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fk_szentes17_KF

Zsinórban harmadik hazai mérkőzésén zsinórban harmadik sikerét aratta az FK 1899 Szeged a Szentesi Kinizsi ellen a megyei I. osztály 10. fordulójában.

A találkozón a hazaiak léptek fel kezdeményezőbb szellemben, Tóth János alakulata különösen a szünet után szegezte kapuja elé a piros mezeseket, de a rendkívül ihletett formában védő Gömöri Zoltán ellenszerét nem találták Mihalkóék. A fordulópontot végül egy kiállítás hozta el. A 78. minutumban Füle Mátyás lépett ki a leshatáron, és bár a bravúrt bemutató kapus mellett nem tudott elhúzni, a nyomában loholó Kis Koppány a helyzet hatástalanítását követően is minősíthetetlen hangnemben adta a partjelző tudtára egyet nem értését arra vonatkozóan, a vonalon túlról indult-e a támadó. Sechna Gábor játékvezető – az asszisztensével történt rövid konzultáció után – egyből pirosat adott a magáról megfeledkező szentesinek. Az átmeneti zavart végül az 500. felnőtt mérkőzésén pályára lépő Dóra János használta ki, amikor a 80. percben a hálóba vágta a kipattanó labdát Gömöri egy szöglet utáni hatalmas védését követően.

Sikerükkel a diszkoszvetősök a tabella ötödik pozíciójáig léptek fel, míg a Szentesi Kinizsi nyolc pontjával továbbra is a tizenharmadik.

Csongrád megyei I. osztály, 10. forduló:

FK 1899 Szeged – Szentesi Kinizsi TE 1-0 (0-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Sechna Gábor (Bálint Attila, Kepka Roland).
FK 1899 Szeged: Vasas – Makai, Boldizsár, Turján, Barta, Imre (Lajkó – a szünetben), Molnár, Heredea (Dóra 57′), Mihalkó (Füle 67′), Szalai (Degovics – a szünetben), Varga R. (Szőcs – a szünetben). Vezetőedző: Tóth János.
Szentes: Gömöri – Lajos, Kis, Németh Ar., Széll (Polyák 74′), Lekrinszki (Kánvási 72′), Bordács, Légrádi (Tolnai 85′), Gránicz, Tóth (Pengő 88′), Orovecz (Tirpák 82′). Vezetőedző: Bozóki Zoltán.
Gólszerző: Dóra (80′).
Sárga lap: Barta (14′), Lajkó (82′), ill. Széll (32′), Lekrinszki (39′), Lajos (85′).
Piros lap: Kis (78′).

Tóth János: “A játékunk nem volt rossz, még ha a helyzetkihasználással adódtak is gondjaink. Sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, de összességében végig az volt a kérdés, mikor találunk be, megérdemeltnek érzem a győzelmünket.”

Bozóki Zoltán: “Az első félidőben kiegyenlítetteb játék folyt a pályán, mindamellett, hogy az FK-nak több lehetősége volt, mint nekünk. Nagyot küzdöttünk, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni. A második felvonásban a hazaiak még tudták fokozni a nyomást, helyzeteik is voltak, de Gömöri kiválóan teljesített a kapuban. Egy lesgyanús helyzet utáni védést követően aztán jött egy kiállítás, ami megzavarta a csapatot. Ennek eredménye, hogy akinek fognia kellett volna Dóra Jánost, nem koncentrált eléggé. Ebből kaptuk végül a gólt.”

no images were found

Előző sztori

Kézilabda: tízzel nyert a Schaffhausen ellen a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Következő sztori

Index: Botka László vöröslő fejjel osztotta ki Kunhalmi Ágnest