Sport

Labdarúgás: Dóra János tudta feltörni a szentesi reteszt + FOTÓK

Labdarúgás: Dóra János tudta feltörni a szentesi reteszt + FOTÓK

2014. október 18., szombat
Labdarúgás: Dóra János tudta feltörni a szentesi reteszt + FOTÓK
fk_szentes17_KF

Zsinórban harmadik hazai mérkőzésén zsinórban harmadik sikerét aratta az FK 1899 Szeged a Szentesi Kinizsi ellen a megyei I. osztály 10. fordulójában.

A találkozón a hazaiak léptek fel kezdeményezőbb szellemben,

Tóth János

alakulata különösen a szünet után szegezte kapuja elé a piros mezeseket, de a rendkívül ihletett formában védő

Gömöri Zoltán

ellenszerét nem találták Mihalkóék. A fordulópontot végül egy kiállítás hozta el. A 78. minutumban

Füle Mátyás

lépett ki a leshatáron, és bár a bravúrt bemutató kapus mellett nem tudott elhúzni, a nyomában loholó

Kis Koppány

a helyzet hatástalanítását követően is minősíthetetlen hangnemben adta a partjelző tudtára egyet nem értését arra vonatkozóan, a vonalon túlról indult-e a támadó.

Sechna Gábor

játékvezető - az asszisztensével történt rövid konzultáció után - egyből pirosat adott a magáról megfeledkező szentesinek. Az átmeneti zavart végül az 500. felnőtt mérkőzésén pályára lépő

Dóra János

használta ki, amikor a 80. percben a hálóba vágta a kipattanó labdát Gömöri egy szöglet utáni hatalmas védését követően. Sikerükkel a diszkoszvetősök a tabella ötödik pozíciójáig léptek fel, míg a Szentesi Kinizsi nyolc pontjával továbbra is a tizenharmadik.

Csongrád megyei I. osztály, 10. forduló:

FK 1899 Szeged - Szentesi Kinizsi TE 1-0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Sechna Gábor (Bálint Attila, Kepka Roland).

FK 1899 Szeged:

Vasas - Makai, Boldizsár, Turján, Barta, Imre (Lajkó - a szünetben), Molnár, Heredea (Dóra 57'), Mihalkó (Füle 67'), Szalai (Degovics - a szünetben), Varga R. (Szőcs - a szünetben).

Vezetőedző:

Tóth János.

Szentes:

Gömöri - Lajos, Kis, Németh Ar., Széll (Polyák 74'), Lekrinszki (Kánvási 72'), Bordács, Légrádi (Tolnai 85'), Gránicz, Tóth (Pengő 88'), Orovecz (Tirpák 82').

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán.

Gólszerző:

Dóra (80').

Sárga lap:

Barta (14'), Lajkó (82'), ill. Széll (32'), Lekrinszki (39'), Lajos (85').

Piros lap:

Kis (78'). Tóth János:

"A játékunk nem volt rossz, még ha a helyzetkihasználással adódtak is gondjaink. Sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, de összességében végig az volt a kérdés, mikor találunk be, megérdemeltnek érzem a győzelmünket."

Bozóki Zoltán:

"Az első félidőben kiegyenlítetteb játék folyt a pályán, mindamellett, hogy az FK-nak több lehetősége volt, mint nekünk. Nagyot küzdöttünk, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni. A második felvonásban a hazaiak még tudták fokozni a nyomást, helyzeteik is voltak, de Gömöri kiválóan teljesített a kapuban. Egy lesgyanús helyzet utáni védést követően aztán jött egy kiállítás, ami megzavarta a csapatot. Ennek eredménye, hogy akinek fognia kellett volna Dóra Jánost, nem koncentrált eléggé. Ebből kaptuk végül a gólt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.