Sport

Kosárlabda: továbbra is hibátlan és élen áll a Kosársuli

Kosárlabda: továbbra is hibátlan és élen áll a Kosársuli

2014. október 27., hétfő
Kosárlabda: továbbra is hibátlan és élen áll a Kosársuli
kelemen

Az NB I/B osztályban szereplő vásárhelyiek kiválóan kezdték az idényt, hiszen az első két fordulóban lejátszott bajnokijukat megnyerték. A Kecskemét és az Eger után szombaton papíron könnyebb ellenfél várt rájuk, az Óbudai Kaszások otthonába látogattak.

A találkozó előtt a házigazdák 1-1-es mutatóval a tabella 9. helyén álltak. Eddig mindkétszer hazai pályán játszottak és a Tiszaújváros elleni vereség után a Budafok ellen javítottak. A hazai csapatban több ismerős névvel találkozhattunk, a Kaszásoknál pattogtat például a vásárhelyi közönség korábbi nagy kedvence

Kováts Róbert

, sőt pályára lépett

Mondzinger Márk

is, aki a 2012-es szezon elején néhány alkalommal kék-sárga mezbe bújt. Leginkább azonban a rutinos

Sebők Tamásra

kellett figyelni védekezéskor, a 37 éves dobóhátvéd 19 pontot átlagol. Az összecsapás esélyese azonban egyértelműen a Vásárhely volt.

Elek András

és

Utasi Gábor

tanítványai két győzelemmel vezették a bajnokságot, eddig két erős gárdát gyűrtek le. Először a kecskeméti fiatalok, majd az egriek ellen diadalmaskodtak egy idegtépő találkozón. Az utóbbi sikerben oroszlánrészt vállalt

Vas Péter

, aki döntő pillanatokban volt eredményes a hárompontos vonal mögül. A Kosársuli csapatában

Sasa Vejinovics

egyre inkább magára talált az irányító poszton, mellette a fiatal

Rostás Imre

,

Varga Dániel

,

Gruda Gergely

, valamint

Nyilas István

egyaránt jól teljesített az első két fellépéseken. A vásárhelyiek esélyességét növelte az a tény is, hogy egy nyári felkészülési tornán Békésen már legyűrték az óbudai alakulatot. A hazaiak kezdtek jobban: Mondzinger vitte a prímet, mellette

Krasznai

és a rutinos Sebők talált be. A másik oldalon már nem ment olyan jól a dobás, de Varga Dániel, Rostás Imre és Vas Péter kosaraival tartotta magát a Kosársuli. Mondzingerrel, aki beszórt egy hármast, és Sebőkkel továbbra sem tudtak mit kezdeni, röviddel a negyed vége előtt 15-8 állt az eredményjelzőn. Ezután azonban a vendégek percei következtek, Nyilas és

Kukla

pontjaival sikerült fordítani. Vas nyitotta a pontgyártást a második periódusban. Néhány perccel később pedig a Szerbiából érkezett

Kelemen Balázs

dobásával már 8 ponttal vezetettek a vásárhelyiek. Az előny növelésében a jól működő védelem mellett kulcsszerepe volt annak, hogy Vargáék uralták a légteret, és az első félidőben tizenhárommal több lepattanót szedtek ellenfelüknél.

Czibere

és Kelemen (utóbbi briliáns védekezésére az óriási sapkát kapó Krasznai egy jó ideig még biztosan emlékezni fog) segítette társait a félidő végén. Ketten együtt 15 pontot hoztak össze a játékrészben, melynek végén 11 egység volt a különbség a Vásárhely javára. 38-49-nél fordultak a csapatok, az első kosarat rögtön a fiatal Rostás Imre szerezte, Nyilas hozta helyzetbe, aki pár perccel később egy trojkával válaszolt a kék-sárga drukkerek korábbi kedvence, Kováts Róbert kosarára. (44-56) A Vásárhely ennek ellenére nem tudott meglépni, egyre többet hibáztak támadásban. Ezért időt kért

Elek András

, a rövid pihenő után Nyilas és Czibere rázta meg magát, így viszonylag megnyugtató 54-70-es állásnál várhatták az utolsó felvonást. Kissé beragadtak ekkor a vásárhelyi kosarasok, három percig nem találtak be, a Kaszások viszont egy utolsó rohamba kezdtek, Sebők és Kováts góljaival faragtak a hátrányukból. Mindkét alakulat gyors tempóban játszott, amiből a vendéglátók jöttek ki jobban 10 alá csökkent a különbség (63-70). Ezután azonban helyre állt a rend, Kukla, Vejinovics és Rostás pontjai következtek, majd Czibere villogott. A dudaszóig már nem történt érdemi változás, Vas Péterék három meccs után veretlenül, az első helyről várják a november 9-én 18 órakor kezdődő hazai összecsapást a Szolnoki Olaj KK U-23-as csapata ellen.

Férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport, 3. forduló:

Óbudai Kaszások – Vásárhelyi Kosársuli SE 77-92 (19-21, 19-28, 16-21, 23-22)

Budapest, Kaszás Csarnok, 300 néző. Vezette: Sabáli L. Gergely Cs. Goda L.

Óbuda:

Sebők T. 17/3, Petrucsik 8/3, Krasznai T. 13/3, Kovács R. 13, Mondzinger 13/6.

Csere:

Nagy B. 2, Csernák 2, Korona Z. 5/3, Peringer 4, Takács D., Losonczy.

Edző:

Kertész István.

Kosársuli:

Vejinovics 4, ROSTÁS I. 9, VAS 10, VARGA 13, Gruda 2.

Csere:

KELEMEN 17/3, Kukla 6, CZIBERE 20/9, NYILAS 11/3, Mócsai.

Edzők:

Elek András és Utasi Gábor Elek András:

"Elégedett vagyok. Újra idegenben nyertünk egy igen jó csapat ellen. A nyáron igazolt 19 éves Kelemen Balázsnak külön gratulálok mai ragyogó teljesítményéhez."

A 3. forduló további eredményei:

Békési SzSK - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 81-95, EKF-Eger-KOK SE - Bp. Honvéd 77-66, Konecranes-Salgótarjáni KSE - Budafok 86-75. A Mercedes-Benz Gyár KA - TF Budapest találkozót később játszák.

A bajnokság állása:

1. Vásárhelyi Kosársuli 1,00, 2. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 1,00, 3. Konecranes-Salgótarjáni KSE 0,83, 4. EKF-Eger-KOK SE 0,83, 5. TF Budapest 0,75, 6. Szolnoki Olaj KK U-23 0,75, 7. Debreceni EAC 0,75, 8. Bp. Honvéd 0,67, 9. Békési SzSK 0,67, 10. Óbudai Kaszások 0,67, 11. Mercedes-Benz Gyár KA 0,50, 12. Budafok 0,50.

A 4. forduló párosítása:

Vásárhelyi Kosársuli - Szolnoki Olaj KK U-23 (november 9 vasárnap 18.00 Hódtói Sportcsarnok), Debreceni EAC - Óbudai Kaszások, Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - Konecranes-Salgótarjáni KSE, Budafok - Békési SzSK, TF Budapest - EKF-Eger-KOK SE, Bp. Honvéd - Mercedes-Benz Gyár KA.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.