Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: kikapott a Szedeák a nyitányon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak_sopron_agota19_gs

A harmadik negyed elején megtorpant a Szedeák, onnan pedig már nem tudott visszakapaszkodni a tavalyi bronzérmes otthonában Nikola Lazic együttese.

Bár kétszer is öt pontos vezetést tudott szerezni a Sopron, de szoros volt a mérkőzés, a Szedeák tartotta a lépést ellenfelével, majd a kilencedik percre át is vette a vezetést, Balaban és Ciric kosaraival a szegedieknél volt az előny. Az utolsó egy perc viszont nem sikerült a legjobban, Thomas először jutott tíz pont fölé a mezőnyből második triplájának köszönhetően, végül héttel ment a Sopron az első játékrész után.

Ciric öt pontot szerzett a második negyed elején, így újra szinte fej-fej mellett álltak a csapatok (26-24), viszont nehezen jöttek a további kosarak, pedig ez az időszak lehetett volna az, ahol egy kicsit megnyugtatóbb előnyre tehetett volna szert a Szedeák. Magához tért azonban a Sopron, az újabb triplákkal pedig egyre nagyobb lett a különbség a hazaiaknak, innen még tudott kapaszkodni a Szedeák, és hatnál kisebb is lehetett volna a hazaiak előnye a nagyszünetre, de végül 41-35-re vezetett a félidőben a Sopron.

A harmadik negyedben viszont mintha bent maradt volna a Szedeák, a Sopron tíznél is többel tudott vezetni, ez pedig végzetesnek bizonyult a kimenetelt illetően. Balaban és Ciric volt aktív a szegediektől, de a hazaiak sokkal jobban dobták a triplákat, ráadásul lélektanilag a lehető legrosszabb pillanatokban szereztek hármasokat a soproniak, így el is dőlt a mérkőzés a harmadik negyedben. A záró játékrészben még egy szoros negyedet tudott játszani a Szedeák a tavalyi bronzérmessel, azonban a húzóemberek kissé elfáradtak a végére. A Sopron sokkal kevesebb eladott labdával játszott, valamint tripláinak köszönhetően végül magabiztos, 17 pontos különbséggel tudott nyerni a Szedeák ellen.

A Naturtex-SZTE Szedeák jövő héten hazai pályán is bemutatkozik a bajnokságban, vasárnap 18 órától a Kaposvári KK ellen lép parkettre a szegedi együttes.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 1. forduló

Soproni Sördögök – Naturtex-SZTE-Szedeák 82–65 (26–19, 15–16, 25–11, 16–19). MKB Aréna, 1000 néző. Vezette: Cziffra Cs., Gál J., Balog Gy. (Bodrogváry).
Sopron: THOMAS 18/12, RUJÁK A. 10/3, BORISOV 27/12, Dénes 2, Townes 9. Csere: Takács 6/3, Edwards 7/3, Tóth G. 1, Trepák 2, Bán . Vezetőedző: Sabáli Balázs.
Szeged: JEREMINOV 14, Molnár A. 2, Vágvölgyi 2, CIRIC 22/12, BALABAN 21. Csere: Csorvási L., Kiss Zs. 3/3, Molnár B., Kuntics 1. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Nikola Lazic: “Teljesen megérdemelt a soproni győzelem, gratulálok nekik. Volt periódus, amikor jól játszottunk, volt, amikor fejetlenül, és Borisovot sem tudtuk kikapcsolni. Megyünk tovább, dolgozunk, és meglátjuk, mire leszünk képesek a továbbiakban.”

Online közvetítésünk

IV. negyed 82-65

40′ Townes zsákol, 82-65, majd a középtávolija nem jó, Jereminové a lepattanó, távolról még megpróbálja, de nincs bent, vége a meccsnek, vereséget szenvedett a nyitányon a Szedeák. Kár a harmadik negyed elején azért a kis megtorpanásért, ott magabiztosan el tudott lépni a Sopron, onnan pedig nem volt visszaút a szegediek számára. E mellett a hármasokban volt sokkal jobb a Sopron, több, mint dupla annyit szereztek a hazaiak, mint a Szedeák.

39′ Ha egy üzlet beindul.. Townes kosara után Ciric újabb triplát dob, 80-65. Balaban elfáradt, nem csoda, szinte végig a pályán volt, ezt kihagyja.

38′ Balaban ezt kihagyja, az elhibázott hazai dobás után Ciric ezt a hármast már bedobja, ez a harmadik sikeres triplája, 78-62.

37′ A másodikat bedobja Jereminov, 76-59. Rujákkal szemben Kuntic követi el az utolsó negyed első szegedi szabálytalanságát. Ruják hagyja ki a hármast, és Ciric sem tud triplát szerezni. Borisov közelije után 78-59.

36′ Kuntic harcol ki egy faultot Thomassal szemben, be is dobja, 76-58. Jereminovval szemben szabálytalankodnak újra, miután Townes kihagyja a közelit, de Jereminov elrontja a büntetőt, marad a 76-58.

35′ Jereminov eladott labdája után Edwards szerez kosarat, 76-52. Balaban kerül húsz pont fölé, 76-54. Ciric újabb védőlepattanót gyűjt be, Jereminov pedig egy kettessel jelentkezik, és a büntetője is jó, 76-57.

34′ Ciric közelről javít, 74-52. Thomas ezt a hármast elrontja, de Ciric sem tudja bedobni a saját tripláját.

33′ Dénes elrontja a közelit, Ciric pedig a lepattanó után megszerzi a szegediek ötvenedik pontját, 71-50. Büntetőt is dobhatott Ciric, de kihagyja, Borisov viszont a negyedik hármasát is bedobja, 74-50.

33′ Kiss szerez labdát, azonban Jereminov és Kuntic is elhibázza, utóbbi hiába szerezte meg a támadólepattanót. Nikola Lazic 71-48-nál időt kér.

32′ Jereminov váltja Molnárt, majd be is dob egy közelit, 69-48. Borisov viszont kiváló szériát fut, középtávoliját követően 71-48.

31′ Borisov zsinórban a harmadik hármasát szerzi, 69-46. Ciric is megpróbálja kintről, de nem jó – itt a baj, ezeket a Sopron nagyon kegyetlenül kihasználja.

III. negyed 66-46

30′ Molnár passzolja el, Borisov zsinórban második jó triplája, 63-46. Molnár kettese nem jó, ellenben Edwards bedobja, 66-46, húsz ponttal vezet a Sopron a harmadik negyed végén. A játékrész elején volt egy kihagyása a Szedeáknak, ott meg tudott lépni a Sopron, nem mellesleg a hazaiak kilenc triplát is dobtak már, míg a mieink csak hármat.

29′Balabannal nehezen bírnak a soproniak, újabb jó kosár tőle, 57-46. Ruják viszont gyorsan válaszol, 59-46, és még dobhat is egy büntetőt, nem hagyja ki, 60-46.

29′ Mivel szabálytalankodtak Balabannal, még egy büntetőt is dobhat, bent van, 54-44. Lélektanilag talán a legrosszabbkor jön Borisov hármasa, 57-44.

28′ Balaban labdája nem talál meg senkit, jöhet a Sopron, Ruják triplája rossz. Ciric megszerzi a lepattanót,de gyorsan el is adja, viszont Borisov sem tud triplát szerezni. Ezeke Balaban másodpercei, egy védőlepattanó után a támadólepattanó is az övé, és bent is van a közelije, 54-43.

27′ Thomas negyedik triplája, nagyon sül a keze kintről, 54-41. Molnáré viszont sajnos nem, az ő hármasa nem jó.

26′ Vágvölgyi hármasa sem jó, eddig csak Ciric és Kiss tudott triplát szerezni. Balaban azonban megszerzi a lepattanót, és bedobja, 51-41.

25′ Ciric hagyja ki a közelit, Dénes pedig a triplát a hazaiaktól, Balabané a lepattanó. A visszatérő Molnár A. első triplája nincs bent, Thomas harmadjára viszont bedobja a kettesét, 51-39.

23′ Az időkérést követően Ciric szerez labdát, majd Balaban zsákol, bravó, 49-39.

23′ Balaban ront el egy közelit, Borisov viszont nem, egyre nagyobb a baj, 49-37. Nem kezdte jól a második félidőt a Szedeák, Vágvölgyi újabb eladott labdája után Nikola Lazic időt is kér.

22′ Vágvölgyi is eladja, ezeket a hibákat minimalizálni kellene. Borisov hármasa lejön, de Townes szedi össze. Majd Balaban is eladja a játékszert, és ezt már bünteti Townes egy kettessel, 47-37, az eddigi legkomolyabb különbség.

21′ Ciric ugyan megszerzi a lepattanót, de Molnár A. eladja a labdát, Dénes elsőre hibázik, de Rujáké a támadólepattanó, majd be is dobja a közelit, 45-37.

21′ Vágvölgyi jön újra a pályára, és rögtön faultol Townes-al szemben. A sértett mindkettőt értékesíti, 43-35. Balaban gyors válasza, ötödik jó kétpontosa, ebben a legjobb a mezőnyben, 43-37.

II. negyed 41-35

20′ Balaban kettese sem jó,de végül megszerzi a labdát a Szedeák Jereminovnak köszönhetően, akinek nem volt sok ideje gondolkodni, eleresztette a hármast, de nem megy be, az ötödik rontott triplája volt. Pedig nagyon kellett volna, hogy ez behulljon, csupán három lett volna közte, így viszont 41-35-re vezet a nagyszünetben a Sopron.

20′ Thomas harmadik tripláját dobja, 41-35, így nehéz lesz utolérni őket. Jereminov közelije megint nem jó, Nikola Lazic ismét időt kér, fontos lenne nem kapott kosárral zárni a negyedet.

19′ Jereminov kettese bemegy, 38-32. Ciric szerzi meg a lepattanót Takács dobása után, majd Kiss triplája is bent van, 38-35!

18′ Ciric ismét elhibázza a hármast, Takács viszont bedobja, a helyett, hogy kettőre feljött volna a Szedeák, most nyolc a hátrány, 38-30.

18′ Kiss Z. faultol, büntetőzhet a Sopron is. Takács az elsőt bedobja, a második azonban kimarad, viszont ő szedi össze a lepattanót, Edwards viszont pontatlan, Balaban hozhatja a labdát.

17′ Jereminovval szemben szabálytalankodik Townes, Jereminov ezeket sem hibázza el, eddig mind a négy büntetőjét bedobta, 34-30.

16′ Balaban negyedik kosara, 32-28. Trepák gyorsan válaszol, 34-28.

16′ Ciric hármasa nem jó, pedig jól kezdett triplából. Townes szedi össze a lepattanót, Ruják pedig dob egy kettest, 32-26.

15′ Csorvási faultja után Townes iratkozik fel a pontszerzők közé büntetőből, de a másodikat elhibázza, 30-26.

15′ Takács szerzi a soproniak harmadik pontját, öt perc alatt csupán egyet szerzett eddig a hazai csapat. Balaban közelije kiszédül, majd időt kér Nikola Lazic.

14′ Edwards rontja el a triplát, a palánk alatt most jobbak vagyunk, Ciricé a lepattanó. Csorvási dobása nem jó, de Jereminov összeszedi, azonban a támadóidő letelte előtt Kiss Z. elengedett triplája nincs bent, 29-26.

14′ Jereminov állhat a büntetőkhöz Ruják faultját követően, be is dobja mindkettőt, 27-26.

13′ Csorvásié a lepattanó a második büntető után, Molnár B. azonban kihagyja a középtávolit, csakúgy, mint Tóth G. a triplát, ismét Csorvásié a lepattanó.

13′ Csorvási faultja után Tóth G. egyet bedob, egyet pedig kihagy a büntetőkből, 27-24.

12′ Ciric, ez igen! Előbb egy kettest dob be, majd a triplája is jó, 26-24!

11′ Kiss Z. és Jereminov is kihagy egy-egy triplát, azonban a soproniaknál Thomas és Borisov sem célzott pontosan.

I. negyed 26-19

10′ Jereminov még szépíthetett volna, egyelőre hat kísérletéből csupán egy végződött ponttal. Kár a végéért, mert még vezetett is a negyed alatt a Szedeák, így viszont Thomas triplája után hétpontos hátrányból várja a folytatást.

10′ Borisov rég jelentkezett már kosárral, mondjuk nem bántuk volna, ha ez az állapot tovább húzódik, 23-19. Jereminov hármasa nem jó, Thomasé viszont igen, aki először jut 10 fölé a mezőnyből, 26-19.

9′ Kiss Z. faultja után büntetőzhet ismét a Sopron: Thomas mindkettőt bedobja, 21-19.

9′ Dénes javítja előbbi hibáját, közelijét követően újra döntetlen, 19-19. Molnár B. eladott labdája után Borisov elhibázza a hármast, de marad a labda a Sopronnál, Dénes szerzi meg a labdát.

9′ Edwards töri meg a soproniak “csendjét”, 17-17. Ciric harcol ki egy szabálytalanságot, Dénes követte el. Ciric mindkettőt bedobja, 17-19.

8′ Thomas sem tud pontot szerezni, Jereminové a lepattanó. Balaban pedig előlép a legeredményesebb szegedivé újabb kettesével, 15-17!

8′ Sőt, Jereminov labdát csen, majd igaz kimarad a közelije, de Molnár összeszedi a lepattanót, és kiegyenlít, 15-15! Időt kér a Sopron, ötről jött vissza a Szedeák.

7′ Balaban újabb kétpontosa, 14-11. Molnár faultja után Borisov dobhat büntetőt, az elsőt értékesíti, a másodiknál azonban Ciric szerzi meg a lepattanót, majd Jereminov dobása is a kosárban landol, 15-13.

6′ Jereminov hármasa nem jó, Balaban újabb lepattanót szerez, azonban Jereminov eladja a labdát. Thomas nem csak büntetőből, hanem hármasról is jó, 14-9.

6′ Vágvölgyi faultja után Thomas büntetőzhet, mindkettőt bedobja, 11-7. Molnár kettese nem jó,de Balaban összeszedi a lepattanót, és megszerzi első pontjait, 11-9.

4′ Jereminov közelije marad ki, a lepattanót Borisov szedi össze. Ciric ezúttal labdát szerez, és a lefutás végén Vágvölgyi dobja be, 9-7.

2′ Ciric kiválóan mutatkozik be, a két büntetőjét követően egy triplát is szerez, 7-5. Borisovra viszont egyelőre nincs ellenszer, 9-5.

1′ Ruják triplával nyit, 5-2. Vágvölgyi viszont elhibázza a hármast, Borisov viszont viszont közelről pontos, 7-2.

1′ A hazaiak hozzák el a labdát. Borisov közép távolija nyitja a meccset, majd Dénes szabálytalansága után Ciric szerzi meg első kosarait az értékesített két büntetőből, 2-2.

15:55 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan megkezdődik a bajnokság a Naturtex-SZTE Szedeák számára. Nikola Lazic csapata az előző bajnokság bronzérmese ellen rajtol, a nyáron nagy változásokon átesett keret most játszhat először együtt.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál