Sport

Kosárlabda: kikapott a Szedeák a nyitányon

Kosárlabda: kikapott a Szedeák a nyitányon

2014. október 11., szombat
Kosárlabda: kikapott a Szedeák a nyitányon
szedeak_sopron_agota19_gs

A harmadik negyed elején megtorpant a Szedeák, onnan pedig már nem tudott visszakapaszkodni a tavalyi bronzérmes otthonában Nikola Lazic együttese.

Bár kétszer is öt pontos vezetést tudott szerezni a Sopron, de szoros volt a mérkőzés, a Szedeák tartotta a lépést ellenfelével, majd a kilencedik percre át is vette a vezetést, Balaban és Ciric kosaraival a szegedieknél volt az előny. Az utolsó egy perc viszont nem sikerült a legjobban, Thomas először jutott tíz pont fölé a mezőnyből második triplájának köszönhetően, végül héttel ment a Sopron az első játékrész után. Ciric öt pontot szerzett a második negyed elején, így újra szinte fej-fej mellett álltak a csapatok (26-24), viszont nehezen jöttek a további kosarak, pedig ez az időszak lehetett volna az, ahol egy kicsit megnyugtatóbb előnyre tehetett volna szert a Szedeák. Magához tért azonban a Sopron, az újabb triplákkal pedig egyre nagyobb lett a különbség a hazaiaknak, innen még tudott kapaszkodni a Szedeák, és hatnál kisebb is lehetett volna a hazaiak előnye a nagyszünetre, de végül 41-35-re vezetett a félidőben a Sopron. A harmadik negyedben viszont mintha bent maradt volna a Szedeák, a Sopron tíznél is többel tudott vezetni, ez pedig végzetesnek bizonyult a kimenetelt illetően. Balaban és Ciric volt aktív a szegediektől, de a hazaiak sokkal jobban dobták a triplákat, ráadásul lélektanilag a lehető legrosszabb pillanatokban szereztek hármasokat a soproniak, így el is dőlt a mérkőzés a harmadik negyedben. A záró játékrészben még egy szoros negyedet tudott játszani a Szedeák a tavalyi bronzérmessel, azonban a húzóemberek kissé elfáradtak a végére. A Sopron sokkal kevesebb eladott labdával játszott, valamint tripláinak köszönhetően végül magabiztos, 17 pontos különbséggel tudott nyerni a Szedeák ellen. A Naturtex-SZTE Szedeák jövő héten hazai pályán is bemutatkozik a bajnokságban, vasárnap 18 órától a Kaposvári KK ellen lép parkettre a szegedi együttes.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 1. forduló

Soproni Sördögök – Naturtex-SZTE-Szedeák 82–65 (26–19, 15–16, 25–11, 16–19).

MKB Aréna, 1000 néző. Vezette: Cziffra Cs., Gál J., Balog Gy. (Bodrogváry).

Sopron:

THOMAS 18/12, RUJÁK A. 10/3, BORISOV 27/12, Dénes 2, Townes 9. Csere: Takács 6/3, Edwards 7/3, Tóth G. 1, Trepák 2, Bán . Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Szeged:

JEREMINOV 14, Molnár A. 2, Vágvölgyi 2, CIRIC 22/12, BALABAN 21. Csere: Csorvási L., Kiss Zs. 3/3, Molnár B., Kuntics 1. Vezetőedző: Nikola Lazic. Nikola Lazic:

"Teljesen megérdemelt a soproni győzelem, gratulálok nekik. Volt periódus, amikor jól játszottunk, volt, amikor fejetlenül, és Borisovot sem tudtuk kikapcsolni. Megyünk tovább, dolgozunk, és meglátjuk, mire leszünk képesek a továbbiakban."

Online közvetítésünk

IV. negyed 82-65

40'

Townes zsákol, 82-65, majd a középtávolija nem jó, Jereminové a lepattanó, távolról még megpróbálja, de nincs bent, vége a meccsnek, vereséget szenvedett a nyitányon a Szedeák. Kár a harmadik negyed elején azért a kis megtorpanásért, ott magabiztosan el tudott lépni a Sopron, onnan pedig nem volt visszaút a szegediek számára. E mellett a hármasokban volt sokkal jobb a Sopron, több, mint dupla annyit szereztek a hazaiak, mint a Szedeák.

39'

Ha egy üzlet beindul.. Townes kosara után Ciric újabb triplát dob, 80-65. Balaban elfáradt, nem csoda, szinte végig a pályán volt, ezt kihagyja.

38'

Balaban ezt kihagyja, az elhibázott hazai dobás után Ciric ezt a hármast már bedobja, ez a harmadik sikeres triplája, 78-62.

37'

A másodikat bedobja Jereminov, 76-59. Rujákkal szemben Kuntic követi el az utolsó negyed első szegedi szabálytalanságát. Ruják hagyja ki a hármast, és Ciric sem tud triplát szerezni. Borisov közelije után 78-59.

36'

Kuntic harcol ki egy faultot Thomassal szemben, be is dobja, 76-58. Jereminovval szemben szabálytalankodnak újra, miután Townes kihagyja a közelit, de Jereminov elrontja a büntetőt, marad a 76-58.

35'

Jereminov eladott labdája után Edwards szerez kosarat, 76-52. Balaban kerül húsz pont fölé, 76-54. Ciric újabb védőlepattanót gyűjt be, Jereminov pedig egy kettessel jelentkezik, és a büntetője is jó, 76-57.

34'

Ciric közelről javít, 74-52. Thomas ezt a hármast elrontja, de Ciric sem tudja bedobni a saját tripláját.

33'

Dénes elrontja a közelit, Ciric pedig a lepattanó után megszerzi a szegediek ötvenedik pontját, 71-50. Büntetőt is dobhatott Ciric, de kihagyja, Borisov viszont a negyedik hármasát is bedobja, 74-50.

33'

Kiss szerez labdát, azonban Jereminov és Kuntic is elhibázza, utóbbi hiába szerezte meg a támadólepattanót. Nikola Lazic 71-48-nál időt kér.

32'

Jereminov váltja Molnárt, majd be is dob egy közelit, 69-48. Borisov viszont kiváló szériát fut, középtávoliját követően 71-48.

31'

Borisov zsinórban a harmadik hármasát szerzi, 69-46. Ciric is megpróbálja kintről, de nem jó - itt a baj, ezeket a Sopron nagyon kegyetlenül kihasználja.

III. negyed 66-46

30'

Molnár passzolja el, Borisov zsinórban második jó triplája, 63-46. Molnár kettese nem jó, ellenben Edwards bedobja, 66-46, húsz ponttal vezet a Sopron a harmadik negyed végén. A játékrész elején volt egy kihagyása a Szedeáknak, ott meg tudott lépni a Sopron, nem mellesleg a hazaiak kilenc triplát is dobtak már, míg a mieink csak hármat.

29'

Balabannal nehezen bírnak a soproniak, újabb jó kosár tőle, 57-46. Ruják viszont gyorsan válaszol, 59-46, és még dobhat is egy büntetőt, nem hagyja ki, 60-46.

29'

Mivel szabálytalankodtak Balabannal, még egy büntetőt is dobhat, bent van, 54-44. Lélektanilag talán a legrosszabbkor jön Borisov hármasa, 57-44.

28'

Balaban labdája nem talál meg senkit, jöhet a Sopron, Ruják triplája rossz. Ciric megszerzi a lepattanót,de gyorsan el is adja, viszont Borisov sem tud triplát szerezni. Ezeke Balaban másodpercei, egy védőlepattanó után a támadólepattanó is az övé, és bent is van a közelije, 54-43.

27'

Thomas negyedik triplája, nagyon sül a keze kintről, 54-41. Molnáré viszont sajnos nem, az ő hármasa nem jó.

26'

Vágvölgyi hármasa sem jó, eddig csak Ciric és Kiss tudott triplát szerezni. Balaban azonban megszerzi a lepattanót, és bedobja, 51-41.

25'

Ciric hagyja ki a közelit, Dénes pedig a triplát a hazaiaktól, Balabané a lepattanó. A visszatérő Molnár A. első triplája nincs bent, Thomas harmadjára viszont bedobja a kettesét, 51-39.

23'

Az időkérést követően Ciric szerez labdát, majd Balaban zsákol, bravó, 49-39.

23'

Balaban ront el egy közelit, Borisov viszont nem, egyre nagyobb a baj, 49-37. Nem kezdte jól a második félidőt a Szedeák, Vágvölgyi újabb eladott labdája után Nikola Lazic időt is kér.

22'

Vágvölgyi is eladja, ezeket a hibákat minimalizálni kellene. Borisov hármasa lejön, de Townes szedi össze. Majd Balaban is eladja a játékszert, és ezt már bünteti Townes egy kettessel, 47-37, az eddigi legkomolyabb különbség.

21'

Ciric ugyan megszerzi a lepattanót, de Molnár A. eladja a labdát, Dénes elsőre hibázik, de Rujáké a támadólepattanó, majd be is dobja a közelit, 45-37.

21'

Vágvölgyi jön újra a pályára, és rögtön faultol Townes-al szemben. A sértett mindkettőt értékesíti, 43-35. Balaban gyors válasza, ötödik jó kétpontosa, ebben a legjobb a mezőnyben, 43-37.

II. negyed 41-35

20'

Balaban kettese sem jó,de végül megszerzi a labdát a Szedeák Jereminovnak köszönhetően, akinek nem volt sok ideje gondolkodni, eleresztette a hármast, de nem megy be, az ötödik rontott triplája volt. Pedig nagyon kellett volna, hogy ez behulljon, csupán három lett volna közte, így viszont 41-35-re vezet a nagyszünetben a Sopron.

20'

Thomas harmadik tripláját dobja, 41-35, így nehéz lesz utolérni őket. Jereminov közelije megint nem jó, Nikola Lazic ismét időt kér, fontos lenne nem kapott kosárral zárni a negyedet.

19'

Jereminov kettese bemegy, 38-32. Ciric szerzi meg a lepattanót Takács dobása után, majd Kiss triplája is bent van, 38-35!

18'

Ciric ismét elhibázza a hármast, Takács viszont bedobja, a helyett, hogy kettőre feljött volna a Szedeák, most nyolc a hátrány, 38-30.

18'

Kiss Z. faultol, büntetőzhet a Sopron is. Takács az elsőt bedobja, a második azonban kimarad, viszont ő szedi össze a lepattanót, Edwards viszont pontatlan, Balaban hozhatja a labdát.

17'

Jereminovval szemben szabálytalankodik Townes, Jereminov ezeket sem hibázza el, eddig mind a négy büntetőjét bedobta, 34-30.

16'

Balaban negyedik kosara, 32-28. Trepák gyorsan válaszol, 34-28.

16'

Ciric hármasa nem jó, pedig jól kezdett triplából. Townes szedi össze a lepattanót, Ruják pedig dob egy kettest, 32-26.

15'

Csorvási faultja után Townes iratkozik fel a pontszerzők közé büntetőből, de a másodikat elhibázza, 30-26.

15'

Takács szerzi a soproniak harmadik pontját, öt perc alatt csupán egyet szerzett eddig a hazai csapat. Balaban közelije kiszédül, majd időt kér Nikola Lazic.

14'

Edwards rontja el a triplát, a palánk alatt most jobbak vagyunk, Ciricé a lepattanó. Csorvási dobása nem jó, de Jereminov összeszedi, azonban a támadóidő letelte előtt Kiss Z. elengedett triplája nincs bent, 29-26.

14'

Jereminov állhat a büntetőkhöz Ruják faultját követően, be is dobja mindkettőt, 27-26.

13'

Csorvásié a lepattanó a második büntető után, Molnár B. azonban kihagyja a középtávolit, csakúgy, mint Tóth G. a triplát, ismét Csorvásié a lepattanó.

13'

Csorvási faultja után Tóth G. egyet bedob, egyet pedig kihagy a büntetőkből, 27-24.

12'

Ciric, ez igen! Előbb egy kettest dob be, majd a triplája is jó, 26-24!

11'

Kiss Z. és Jereminov is kihagy egy-egy triplát, azonban a soproniaknál Thomas és Borisov sem célzott pontosan.

I. negyed 26-19

10'

Jereminov még szépíthetett volna, egyelőre hat kísérletéből csupán egy végződött ponttal. Kár a végéért, mert még vezetett is a negyed alatt a Szedeák, így viszont Thomas triplája után hétpontos hátrányból várja a folytatást.

10'

Borisov rég jelentkezett már kosárral, mondjuk nem bántuk volna, ha ez az állapot tovább húzódik, 23-19. Jereminov hármasa nem jó, Thomasé viszont igen, aki először jut 10 fölé a mezőnyből, 26-19.

9'

Kiss Z. faultja után büntetőzhet ismét a Sopron: Thomas mindkettőt bedobja, 21-19.

9'

Dénes javítja előbbi hibáját, közelijét követően újra döntetlen, 19-19. Molnár B. eladott labdája után Borisov elhibázza a hármast, de marad a labda a Sopronnál, Dénes szerzi meg a labdát.

9'

Edwards töri meg a soproniak "csendjét", 17-17. Ciric harcol ki egy szabálytalanságot, Dénes követte el. Ciric mindkettőt bedobja, 17-19.

8'

Thomas sem tud pontot szerezni, Jereminové a lepattanó. Balaban pedig előlép a legeredményesebb szegedivé újabb kettesével, 15-17!

8'

Sőt, Jereminov labdát csen, majd igaz kimarad a közelije, de Molnár összeszedi a lepattanót, és kiegyenlít, 15-15! Időt kér a Sopron, ötről jött vissza a Szedeák.

7'

Balaban újabb kétpontosa, 14-11. Molnár faultja után Borisov dobhat büntetőt, az elsőt értékesíti, a másodiknál azonban Ciric szerzi meg a lepattanót, majd Jereminov dobása is a kosárban landol, 15-13.

6'

Jereminov hármasa nem jó, Balaban újabb lepattanót szerez, azonban Jereminov eladja a labdát. Thomas nem csak büntetőből, hanem hármasról is jó, 14-9.

6'

Vágvölgyi faultja után Thomas büntetőzhet, mindkettőt bedobja, 11-7. Molnár kettese nem jó,de Balaban összeszedi a lepattanót, és megszerzi első pontjait, 11-9.

4'

Jereminov közelije marad ki, a lepattanót Borisov szedi össze. Ciric ezúttal labdát szerez, és a lefutás végén Vágvölgyi dobja be, 9-7.

2'

Ciric kiválóan mutatkozik be, a két büntetőjét követően egy triplát is szerez, 7-5. Borisovra viszont egyelőre nincs ellenszer, 9-5.

1'

Ruják triplával nyit, 5-2. Vágvölgyi viszont elhibázza a hármast, Borisov viszont viszont közelről pontos, 7-2.

1'

A hazaiak hozzák el a labdát. Borisov közép távolija nyitja a meccset, majd Dénes szabálytalansága után Ciric szerzi meg első kosarait az értékesített két büntetőből, 2-2.

15:55

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan megkezdődik a bajnokság a Naturtex-SZTE Szedeák számára. Nikola Lazic csapata az előző bajnokság bronzérmese ellen rajtol, a nyáron nagy változásokon átesett keret most játszhat először együtt.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.